Analize și opinii

Răzvan Savaliuc: ”Domnule Președinte, mai dăm o lovitură de stat în fruntea hoardelor de ONG-iști soroșiști și angajați ai unor multinaționale?”

 (…) Mai vreti sa dati o lovitura de stat domnule Presedinte, cum ati incercat in ianuarie 2017 si nu v-a iesit? Mai vreti sa iesiti in strada impotriva Guvernului legitim, in fruntea hoardelor de ONG-isti sorosisti si angajati ai unor multinationale, care au subminat mereu interesele Romaniei?



Singurii care tipa in tara asta in fata incercarii sanatoase de reformare a unei Justitii bolnave, scapate de sub orice control sunt Iohannis, sefii parchetelor de forta si ONG-istii platiti din afara. Cine se aseamana se aduna. Va meritati!

Klaus Iohannis, principalul beneficiar al inactiunii procurorilor pusi la anticoruptie iese sa apere abuzurile judiciare din Romania. Sa nu se schimbe nimic, sa ramana mizeria de pana acum in care cine abuzeaza mai tare e procurorul cel mai mare! Normal ca niste parchete care nu-i deschid dosare penale lui si sotiei sale sunt numai bune de aparat.

Ce are de aparat Iohannis in mesajul sau public? Sa analizam:

-”amenintarea judecatorilor cu raspunderea patrimoniala in caz de erori judiciare”; Haideti domnule Presedinte, adica vreti ca in continuare magistratii sa nu plateasca niciodata, asa cum dvs nu ati platit pentru casele dobandite cu rea-credinta? Ii aparati pe incompetentii si coruptii din Justitie care fabrica dosare si nenorocesc oameni? I-ati intrebat pe justitiabilii romani daca mai suporta nedreptatea pe care o fac zilnic anumiti magistrati, tot mai multi pe zi ce trece in lipsa unor legi ale raspunderii? Dar nu vreti sa platiti dvs prejudiciile care le produc magistratii an de an? A platit vreun magistrat pana acum de v-a cuprins o asa de mare ingrijorare?

– “propunerile de astazi urmaresc intarirea rolului ministrului Justitiei si diminuarea rolului CSM in privinta gestionarii carierei magistratilor, de fapt, slabirea justitiei”;

Chiar asa domnule Presedinte?!? Nu va duceti sa spuneti acelasi lucru si doamnei Angela Merkel, acolo in Germania, unde toata justitia este sub autoritatea ministrului Justitiei? Sunt nemtii mai corupti ca noi ca au o justitie pastorita in totalitate de ministrul Justitiei? Scrie si in Constitutia Romaniei ca procurorii functioneaza sub autoritatea ministrului Justitiei… Nu va convine ca in sfarsit rolul ministrului Justitiei, transformat intr-unul decorativ in regimul Basescu, poate redeveni ce a fost pana in 2006? Chiar nu vreti ca nimeni sa-i controleze administrativ (ca nu se pune problema de un control pe solutii) pe procurorii abuzivi care au distrus clasa politica, mediul de afaceri, administratiile locale, presa si in general tot ce era romanesc? Va deranjeaza ca nu veti mai putea sa-i numiti pe procurorii dvs preferati in inaltele functii de conducere de unde vi se asigura imunitatea?

”propunerea de infiintare a unei structuri specializate exclusiv pentru urmarirea penala a magistratilor cu consecinte asupra competentelor celorlalte parchete specializate, in particular a DNA”;

Si asta va deranjeaza domnule Presedinte? Considerati normal ca DNA, de exemplu, daca nu-i convine ca un judecator nu da condamnare cuiva asa cum a cerut sa poata deschide dosar penale judecatorilor din cauza? Nu v-au raportat serviciile cate zeci de asemenea cazuri s-au petrecut in Romania, si cati de multi magistrati au fost supusi abuzurilor DNA, distrusi la imagine si cariera, chiar daca dupa ani buni multi dintre ei au fost achitati? E normal ca procurorul care vine cu un dosar la instanta sa-l poata ancheta cand vrea el pe judecatorul cauzei? Ati vazut asa ceva in tarile lui Trump si Merkel pe unde v-ati perindat?

-”ingerinta procurorilor ierarhic superiori in dosarele procurorilor de caz, inclusiv prin invocarea netemeiniciei”;

Daca nu va pricepeti la ce se intampla in parchete, nu va mai bagati domnule Presedinte! Chiar nu cunoasteti ca in Constitutie scrie ca activitatea procurorului se circumscrie controlului ierarhic superior? Nu aveti stiinta de procurori cretini care au deschis dosare aiurea, care puteau fi oprite la timp daca nu se lua dreptul sefilor de parchete sa le verifice solutiile? Sau care au stat cu nesimtire si nu au facut nimic in timp ce criminalitatea inflorea? Nu v-a informat nimeni ca dreptul acesta constitutional de control ierarhic a fost rapit prin modificarile facute de fosta ministresa Monica Macovei, care sub masca independentei procurorului, a distrus autoritatea sefilor de parchete?

– “Preluarea instrumentelor de control asupra activitatii magistratilor de catre factorul politic”;

Asta e chiar o gugumanie sadea. O afirmatie lipsita de orice suport real. Adevarul pe care nu-l vreti sa-l recunoasteti domnule Presedinte e ca in Romania exista cel mai puternic CSM din lume, cei mai de neclintit sefi de parchete, precum si sefi de instanta absolut intangibili. In Romania s-a dat cea mai mare libertate si independenta sistemului judiciar, cele mai mari salarii si avantaje materiale, disproportionat de mari fata de reprezentantii celorlalte puteri in stat. Ce magistrat a vrut sa instrumenteze vreun dosar si a fost impiedicat de politic? Chiar ganditi cand vorbiti? Sau ne credeti pe toti tampiti?

Cine v-a pus sa scrieti aceste randuri domnule Presedinte? Dvs nu sunteti un om neinformat ca sa puteti pretinde ca nu stiti care sunt realitatile din sistemul judiciar, care au adus la disperare societatea romaneasca. Ce se intampla azi in multe zone din sistemul judiciar este maxima mizerie, daca nu chiar crima organizata pusa paznic la stana. Nu v-au informat serviciile sau oamenii din sistem cat de multi magistrati vor sa se faca curat la varful sistemului, pentru ca nu sunt de acord cu abuzurile comise pe filierele mari parchete – instante si nu mai vor sa fie anatemizati de populatie pentru jocurile unor magistrati numiti politic ori sustinuti din strainatate? Nu ati fost informat cati de multi judecatori se simt in nesiguranta pentru ca pot deveni tinta unor procurori dementi din marile parchete?

Va consider un presedinte captiv, care ii apara pe cei care va pot face dvs si sotiei dvs oricand dosare penale pentru casele despre care instantele au stabilit irevocabil ca le-ati dobandit de rea-credinta. Casele le-ati dat inapoi, banii castigati din inchirierea lor nu (cu exceptia unor fisfirici, asa… de ochii lumii, castigul din chiria pe ultimele luni). De dat, nu ati dat niciodata socoteala. E normal atunci, cand legea nu vi se aplica, sa-i aparati pe procurorii care va ocolesc! Buni baietii!

PS – Nu vreti sa vedeti nenorocirile care se intampla de ani buni in Justitie! Initial erati un pic altfel. Ati avut o rabufnire fireasca la inceputul mandatului, la prima sedinta a CSM la care ati participat. Ati infierat temeinic abuzurile din justitie in declaratiile din acea zi. S-a vazut ca erati perfect informat. Brusc, cineva v-a pus botnita! V-ati schimbat optica, iar acum ce sa vezi, pareti capabil sa mai scoateti odata lumea in strada ca sa daramati Guvernul legitim pe care l-ati numit cu manuta dvs. La asta va pricepeti. In rest nu ati facut nimic notabil pentru aceasta tara de cand ati fost ales, afara sa cheltuiti milioane de euro pe interminabile plimbari in strainatate!

Autor: Răzvan Savaliuc

Sursa: Correct News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • DAR TOATE ACESTEA SUNT PE CALE SA SE SCHIMBE!
    DOAMNE AJUTA!
    ZILE BINECUVANTATE LA TOATA SUFLAREA!