Analize și opinii

Răzvan Bibire: „Kirill Fedorov, un blogger leton de limba rusă, este de trei luni în închisoare, fără să i se comunice acuzațiile”

Kirill Fedorov, un blogger leton de limba rusa, este de trei luni in inchisoare, fara sa i se comunice acuzatiile si fara sa se elibereze un mandat de arestare. Logic, mandatul de arestare are valabilitate limitata si are nevoie de niste motive.
“Vina” sa este ca a publicat videoclipuri de analiza a luptelor din Ucraina si a spus ca rusii avanseaza nu ca sunt infranti de eroicii aparatori ucraineni.
In Letonia, tara apartinand de UE, acesta a fost motiv suficient pentru a-l aresta pe termen nedeterminat. In arest a fost supus torturilor cu curent electric. Modelul a fost patentat de CIA in America de Sud.
El a scris o scrisoare din inchisoare:
„În acest timp, am reușit să supraviețuiesc torturii, amenințărilor, presiunii fizice și psihologice, înșelăciunii și mult din toate… Din păcate, presa tace și presa lucrează pentru stat… Este ironic cum mass-media, în aceasta frumoasa tara, e ingrijorata de sanatatea lui Navalny, dar n-o aud condamnand terapia cu curent electric care mi s-a aplicat. Desi, asa ceva nu poate fi in Europa in secolul 21, nu!? Si daca nu se poate, atunci nu există. Am dreptate?”

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu