Analize și opinii

Razvan Bibire: „Apa caldă și încălzirea centralizată vor fi oprite la Hanovra”

Apa caldă și încălzirea centralizată vor fi oprite la Hanovra. Apa caldă va fi oprită în clădiri publice, piscine și săli de sport. În plus, fântânile și iluminatul nocturn al primăriilor și muzee a fost oprit. S-a interzis folosirea aparatelor portabile de aer condiționat, încălzitoarelor și caloriferelor pentru populație.
Primarul orașului, Belit Onay, a vorbit despre o „criză iminentă a gazului” care înseamnă că trebuie să reducă consumul de energie al orașului cu 15%.
Aproximativ 200 de clădiri și obiective turistice din Berlin, inclusiv Primăria, Opera de Stat și Palatul Charlottenburg, nu vor mai fi iluminate.
Fântânile publice din Augsburg au fost închise zilele trecute.
Germania ar putea interzice Oktoberfest și targurile de Crăciun pe considerentul ca trebuie sa economiseasca energia. Iar industriile neesențiale, cum ar fi faimoasele fabrici de bere bavareze , s-ar putea închide și ele.

***

Ca o concluzie la ce am citit zilele astea: Romania nu se afla intr-o criza de energie. Cel putin nu una reala.
Criza de energie din Romania este provocata de guvern, prin inchiderea definitiva sau provizorie a unor capacitati de productie.
In acest fel, pretul energiei se mentine suficient de ridicat pentru ca producatorii de electricitate din surse regenerabile (care inseamna costuri de productie mai mari) sa poate vinde cu o marja rezonabila de profit iar bugetul de stat sa incaseze taxe mai mari.