Analize și opinii

Răsturnare de situație! Clotilde Armand ar putea pierde Primăria Sectorului 1

Avocatul Gheorghe Piperea anunță că am putea asista la o adevărată lovitură de teatru! 

Potrivit lui Gheorghe Piperea, Clotilde Armand ar putea pierde mandatul de primar al Sectorului 1, dacă Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție va descoperi ceva penal la renumărarea voturilor.

„Cazul fraudei electorale de la alegerile locale pentru primăria Sectorului 1 din București nu s-a închis. Dimpotrivă, a căpătat o nouă turnură.
Deși independenta justiție electorală română* a statuat că nu s-a putut constata frauda electorală, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a dispus expertizarea conținutului sacilor cu voturi** și, implicit, renumărarea voturilor, în prezența poliției și sub paza strictă – așa cum NU s-a procedat la alegeri.
După ce birourile electorale au refuzat renumărarea voturilor, în ciuda tuturor probelor de evidentă fraudă, instanțele sesizate cu investirea ca primar a minunii albe născute în Guadelupa au refuzat să cerceteze frauda, sub cuvânt că numai birourile electorale ar avea asemenea competențe. Există, totuși, un asterisc în motivarea instanțelor (Judecătoria sect 1 și Tribunalul București) – s-a arătat că, în cazul în care organele de cercetare penale vor reuși să convingă instanțele penale că la alegerile pentru Primăria sect 1 a fost fraudă electorală, procesul de investire va fi reluat, prin intermediul unei cereri de revizuire.
Reamintesc că, în acest dosar de pe rolul SIIJ, se efectuează cercetări care vizează atât niște lideri de partid, cât și un procuror, fost șef al biroului electoral de circumscripție. La momentul la care încă se discuta despre (dez)investirea primarului „ales” al Sectorului 1, dosarul respectiv se derula ca cercetare in rem (adică, fără suspecți). Dacă, între timp, se trece la faza „in personam”, cei vizați devin suspecți, adică „penali”, după mintea autorilor inițiativei fărăpenaliînfuncțiipublice.
Este, desigur, o premieră în justiția română ceea ce se întâmplă. Aș zice că e chiar o lecție bună pe care SIIJ le-o dă americanilor, care nu au reușit să vadă frauda electorală masivă de la alegerile din 3 noiembrie (bine, nici nu aveau cum, dată fiind perfecta camuflare reușită de presa main-stream progresistă, anit-Trump).
De aceea, guwernerul și noua majoritate “dă driapta” vor face tot ceea ce este posibil ca SIIJ să fie desființată.
Dar măcar precedentul s-a creat – chiar si cu o SIIJ desființată, acest dosar penal va trece cel mai probabil la DIICOT (pentru că este vorba de un grup infracțional organizat) și va trebui să primească un verdict, oricare va fi fost acesta.
*mă refer la birourile electorale, cărora legea le acordă în mod anti-constituțional atribuții jurisdicționale, și la instanțele cu comptențe funcționale specializate
**acei saci pe care i-ați văzut plimbați cu rucsacul, răvășiți și descompletați la tv, în imagini repetate la infinit, la finalul alegerilor locale din 27 septembrie”, este mesajul postat de Piperea.

Anchetă de proporții a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), în urma dosarului deschis după ce au fost formulate acuzații de fraudă electorală la Sectorul 1 după alegerile locale, iar procurorul care instrumentează dosarul a decis expertizarea tuturor buletinelor de vot și a proceselor-verbale, scrie gândul.ro.

Surse judiciare au transmis, pentru GÂNDUL.RO, că toate buletinele de vot și procesele-verbale vor fi expertizate și, astfel, renumărate.

„A fost decisă expertizarea conținutului fiecărui sac cu voturi și cu procese verbale, aceastea urmând a fi, cu ocazia acestei proceduri, renumărate. Pentru a realiza această expertiza este, însă, nevoie, de polițiști care să fie detașați și angrenați în acțiunea extrem de laborioasă, dar și de spatii adecvate, securizate, acolo unde sacii vor fi, pe rând, deschiși pentru a se trece la numărarea conținutului acestora”, au precizat sursele judiciare.

„Întreaga operațiune va fi finalizată”, transmit sursele GÂNDUL.RO, ”în câteva luni, urmând ca dosarul să fie finalizat până la finele anului viitor”.

Sursa: www.bugetul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Clotilde Armand ar putea pierde Primăria Sectorului 1 ? Trebuie sa faca puscarie impreuna cu toti complicii. Dar la la sectorul 1 era saci de voturi si pentru primaria capitalei. Ce facem cu nicusor dan?

  • Indiferent de rezultat, noii “alesi” au declarat a vor desfiinta aceasta Sectie de Investigare…..
    Sa poata ei fura “cat nu putem noi produce”…

  • Scrutinul alegerilor de primar din Sec. 1 repetat far numsi cu candudați aflați în deplinătatea facultăților mintale.