Analize și opinii

Rămâne cum am stabili: Iohannis – groparul PNL

(FILES) In this file photo taken on November 4, 2019 shows Romanian Minister of Finance Florin Citu shaking hands with Romanian President Klaus Iohannis at his swearing-in ceremony at the Cotroceni Palace, the Romanian Presidency headquarters in Bucharest Citu was appointed as prime minister on on February 26, 2020 by Romanian President Klaus Iohannis following the no-confidence vote of the Parliament against the former liberal Prime Minister Ludovic Orban's cabinet., Image: 501240615, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Prima dată a îngropat liberalii aducîndu-i samavolnic la guvernare fix înainea izbucnirii pandemiei, care ar fi ”mîncat” orice guvern, oricît de bun. Dacă în locul lui Orban la butoane s-ar fi aflat Dăncilă, PSD ar fi fost azi mult mai aproape de lada de gunoi a istoriei, visul Cotrocenilor. Nu a fost, pentru că pesediștii au fost salvați de președintele cu ambiții mai largi decît cureaua pantalonilor. A doua oară, Iohannis a îngropat PNL organizînd alegeri nebunești în plină pandemie, știind perfect că riscă o prezență dezastruoasă și un scor prost pentru partid după o serie de gafe inimaginabile. A făcut-o pentru că era nerăbdător să ia puterea absolută în mîini, să aibă nu doar guvernul Lui, ci și parlamentul Lui, cu care să facă orice are chef. Să modifice Constituția, să schimbe Avocatul Poporului, să pună CCR cu botul pe labe și, mai ales, să elimine PSD din politică.
A obținut umilirea PNL, resuscitarea PSD – partid care nu a strălucit deloc în opoziție în ultima perioadă – și, cel mai neplăcut pentru el, a creat premisele unei guvernări care va face fosta CDR să pară o dulce copilărie. O guvernare plină de restricții pentru liberali și de concesii către parteneri, adică exact capitolul la care Iohannis este nul.
Va trebui să guverneze cu ungurii ăia care au cumpărat Ardealul de la PSD și cu useriștii care sunt marele rival pe dreapta. Orice supărare în familie poate arunca guvernul în aer. A naibii de grea misiune.
Și totul pentru că așa a vrut genialul strateg de la Cotroceni, în ultimul an.
Păcat de avansările alea de la STS, pare-se că nu servit prea mult cauzei.

Autor: Bogdan Tiberiu Iacob

Sursa: corectnews.com

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Acest individ este predestinat sa distruga tot in jurul lui. Imi pare rau de PNL daca membrii lui ,cam de cand a aparut johanis,sunt simpli fripturisti.

  • E clar ca in spatele oglinzii cineva trebuie sa-ti răspundă. Preșu ala de la Cotroceni nu a îngropat PNL-ul, ci din contra cu aceasta falsa pandemie a facut niste oameni bogați si pe alți si mai bogați decat erau iar pe noi practic ne-a legat de glie si a reînviat iobăgia. In acest moment in toate functiile de conducere din aceasta țară se află oameni de altă etnie\religie\cetatenie decat a celor majoritari. Niciodată poporul asta blestemat nu a avut atatia dușmani care sa se înfrupte din lesul său. O să vedeți la recensamantul de la anul ca România a pierdut cel putin cat Siria in război ca nr de cetățeni rezidenți in timp ce a asimilat vreo 3 milioane de Basarabeni\Moldoveni la buletine( e o diferență intre buletine si rezidenti de ordinul milioanelor).
    Cum nu există coincidențe in realitate ci doar planuri bine puse la punct in 2021 o sa vedeți următoarea etapa a resetării “verde” globalistă adica falimentul statelor si hiperinflația aferenta. Precizez că de data asta nu o sa se asemene cu falsa numarare a morților si geniala inventie a testului RT-PCR care nu confirmă nici o îmbolnăvire, falimentele o sa fie pe bune si apoi urmeaza sărăcia si foametea, evident pt. saraci. Johanus stia de toata treaba asta de mulți ani așa că deaia e foarte relaxat, ca stie ce urmează. Apropo de alegeri, retardul ala care joaca teatru pe post de președinte, nu are nici o ambitie de guvern constituție si parlament ale” lui”, dovada este omniprezentă cu “drepturile noastre constitutionale” de anul acesta deoarece el a fost numit de forțe oculte președinte de la bun început. Nu voi alegeți nimic doar aveți iluzia ca o faceți ca sa nu va revoltați. Somn ușor in continuare!