Analize și opinii

Puneți jos diplomele: Ludovic Orban și Klaus Iohannis sub Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea!

Singura dată în istorie când stânga bate dreapta la studiile superioare!



Ludovic Orban a lansat cel mai laș și mai mizerabil atac din politica românească de după 1990 și, probabil, de când există viață parlamentară, împotriva Vioricăi Dăncilă: ”tăntica incultă, analfabetă, dar din ce în ce mai tupeistă și obraznică, comite o crimă cu primeditare împotriva economiei…”. Așa a ajuns PNL?

Voi face câteva referiri nu pentru a o apăra pe Viorica Dăncilă, în particular, ci discursul politic împotriva acestor derbedei proști care, cu sprijinul statului polițienesc, s-au cocoțat la vârful clasei politice și o compromit. Voi face referirile având ascendentul intelectual asupra acestui inept, care reprezintă, de fapt, o gașcă de interlopi care au confiscat PNL.

Ce studii are Ludovic Orban? O Facultate de tehnologia mașinilor de la Brașov, ceea ce i-a permis să muncească pe la Târgu Secuiesc și, apoi, ca o mare onoare, la uzina Tractorul Brașov. Brașovul, pe timpul lui Ceaușescu, nici nu era considerat centru universitar, nivelul studiilor superioare de la Brașov fiind nu pentru ingineri reali, ci un fel de maiștri mecanici cu patalama.

Comparativ, Viorica Dăncilă a terminat Institutul de Petrol și Gaze de la Ploiești, o Facultate cu recunoaștere internațională pe timpul comuniștilor, care pregătea specialiști în domeniu, atât români, cât și străini, pentru industria petrolului din întreaga lume: specialiștii români au primit recunoaștere în toata zona de extracție din Orientul Mijlociu, fiind cotați printre cei mai buni din lume.

Așa că, dacă-i vom compara pe cei doi, Orban are studii cu mult sub Dăncilă. La fel, Klaus Iohannis a terminat Facultatea de fizică, la Cluj, față de Liviu Dragnea, care a făcut Politehnica București, ultimul fiind fără discuție, cu mult peste Iohannis cu privire la dificultatea studiilor superioare.

Pornind de la acest criteriu, singurul obiectiv, Orban este ”analfabetul, tupeistul și obraznicul”, el pe sine se caraterizează. Iohannis, și el, este sub diploma Vioricăi Dăncilă, pentru cei care știu cum erau ierarhizate studiile înainte de 1989.

Concluzia? Cei care reprezintă așa-zisa dreaptă azi, sunt niște impostori, pesediștii bătându-i de departe inclusiv la studiile superioare. Și asta spune tot.

Fac aceste judecăți de valoare pentru că studiile mele, ca și cariera, îmi permit să o fac. Acești indivizi pozează azi în ”intelectuali” și ”culți”, pentru simplul motiv că, zic ei, reprezintă dreapta. Care dreaptă? Este pentru prima dată în istorie când stânga a depășit dreapta la nivel intelectual, al studiilor superioare! Pe timpul comuniștilor, cei de dreapta au stat la pușcărie. Ei doar puteau visa la politică. Iar, în partidul comunist, unde criteriul intelectual începuse să conteze, oameni de nivelul lui Orban puteau ajunge, cel mult, activiști șefi de secție, peste 15 muncitori de la Tractorul Brașov, sau nici atât: era greu să-i deranjezi pe cei 15, puteai să te trezești cu un ciocan în cap, mai ales la Brașov… Oameni de nivelul lui Ludovic și-ar fi cheltuit viața jucând șeptic pe la cârciumile muncitorești din periferia Brașovului, căzuti, desigur, în patima beției.

Cu cine aș fi putut să construiesc dreapta în România? Oamenii n-au carte, ”sunt proști și mănâncă c…at”, vorba lui Cocoșilă, unul dintre supremele personaje din Moromeții lui Marin Preda.

Autor: Aurelian Pavelescu

Sursa: Aurelian Pavelescu Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu sunt un fan al lui Orban. Doar ca si completare…facultatea inginerie din Brasov era in primele 3 din Romania si domnul Orban este absolvent al liceului Andrei Saguna unul dintre cele mai serioase licee din Romania cu o vechime din 1850. Intradevar prin prestatia sa Dl. Orban ne face de ras pe noi absolventii acestui liceu.
    Si in plus pentru autor Bratienii erau ingineri nu juristi.

  • Cum puteti vorbi de Universitatea Babes-Bolyoi Cluj o facultatea de fizica, o institutie cu mare prestigiu dintotdeauna.înainte de ‘ 89 nu se intra pe baza de dosar si se facea carte si în prezent.
    Presedintele Johanis a absolvit ca sef de promotie, nu o comparati cu O absolventā de la Ploiesti unde pe vremuri intrau toate rebuturile, care nu reusesu la alte facultati severe.

  • Gre-sit ! TCM-ul din Brasov, cu toate sectiile sale :TCM, MU, UT,UTS, erau in grupa a doua clasificate.Acum depinde ce sectie a facut Orban. IPG-ul avea trei sectii: Utilaj ( grupa a doua) , Foraj (grupa a treia) si Chimizarea. Depinde ce sectie a facut Dancila.IPG-ul era clar sub TCM Bv.Nu voi scrie aici ce mai insemna IPG in argou. Dragnea a facut A.R. la Bucuresti, in mai mult decat cinci ani,s-ar putea sa fie sub fizica lui KWJ. Adevarul este ca inginerii imping societatea inainte,nu avocatii,care nu stiu multe ,dar sa minta da.
    CI=ul lui Pavelescu tinde asimptotic catre zero. Sa fim corecti totusi, chiar daca nu-i agream pe unii.

  • Pentru cititori onesti si naivi, care pot da crezare unor astfel de articole:
    In primul rand: Pe bune? Facultatea de fizica sub politehnica? de unde ati scos asemenea aberatie? Am facut Politehnica(TCM)la Bucuresti, inainte de ’89 si am intrat prima, cu 9,83 dar nu cred ca as fi avut curajul sa dau admiterea la Facultatea de fizica a Universitatii din Bucuresti, sau la cea de matematica. Cei care intrau la fizica sau la matematica erau olimpicii.
    Nu mai spun de IPG Ploiesti, care e o institutie onorabila, dar intotdeauna a fost sub nivelul Politehnicii din Bucuresti sau brasov.
    In al doilea rand, pentru informatia dvs, domnule Pavelescu,sectia Transporturia Politehnicii Bucuresti (sectia absolvita de eroul dvs Livica Dragnea) alaturi de sectia Masini agricole se afla in coada clasamentului ca dificultate a studiilor. Comparam transporturile si forajul cu fizica?
    In al treilea rand, tanti Viorica emite propozitii de tipul “la oricine ii este frica”. Asta o califica de premier, intr-adevar. Domnule Pavelescu , sa fiti sanatos si sa traiti multi ani fericiti in compania “la acesti oameni”.