Analize și opinii

PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

caricatura - taxe si impozite platite de cetateanMoţiunea de cenzură a cetăţeanului român

Articol unic: Se reduce cu 25% sărăcia prin reducerea 100% a guvernului actual!

Programul “Ultima Şpagă” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care îşi exprimă dezaprobarea faţă de incompetenţa, corupţia şi cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Băsescu. Prin această acţiune le oferim guvernanţilor ultima şpaga şi îi poftim să ne părăsească.

AJUNGE!

Îi invităm pe toţi cetăţenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 să depună o monedă de 10 bani pe trotuarul din faţa clădirii Guvernului Romaniei şi a Prefecturilor judeţene. Haideţi să le dăm ultima şpagă şi apoi să ne lase în pace!

NE-AM SĂTURAT:

– să suferim noi ca să prospere ei;

– să fim întărâtaţi unii împotriva celorlalţi, cultivându-ne ura, într-o ţară cu o religie a iubirii;

– să inchidem ochii la incompetenţă, corupţie şi dezgustul guvernului faţă de propriul popor;

– să ne vedem părinţii, bunicii şi prietenii plângând în faţa alimentarelor;

– să vedem profesori, medici, funcţionari publici tânjind în faţa galantarelor din supermarket;

– să fim stropiţi de limuzinele scumpe ale unor analfabeţi ale căror unice calităţi sunt lipsa de cultură şi instrucţie şi apropierea de banul public.

Îi rugăm pe toţi cei care împărtăşesc aceste credinţe ale noastre să se alăture demersului nostru. Rugăm mass-media, partidele politice, organizaţiile civice şi sindicale să se alăture demersului nostru.
E timpul ca acest guvern să plece împreună cu primul său ministru. E deja ceasul al doisprezecelea.

Mămăliga nu mai trebuie să explodeze încă o dată.

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • E foarte buna ideea ta in masura in care ai spune si cine sa vina in locul ramas liber.

 • Ce spui daca pentru fiecare pozitie ocupata in domeniul public sa primeze principiul meritocratiei = sistem în care se aleg persoanele talentate, cu scopul de a fi promovate pe baza realizărilor obținute; colectiv de conducere ales după criterii intelectuale (definitie din dex) si nu cum este in momentul actual: domneste principiul relatiilor, al apartenentei la un grup de interese sau al unui partid?! Sa vezi un domn pretendent ministru care da examen pentru postul pe care doreste sa-l obtina in competitie cu inca 100 de candidati. In domeniul privat acest lucru s-a implementat de foarte mult timp in mod natural – orice patron isi doreste performanta maxima de la fiecare din oamenii angajati. Statul de ce nu ar face-o? Are de unde alege! 22 milioane de oameni ti se par putini?!

  Ce ar fi sa punem bazele unui sistem de valori dupa care sa putem evalua performantele si calitatea unei persoane?! Cum ar fi sa avem o lege simpla, clara, coerenta si uniform aplicabila?!

  Cum ar fi ca la toti cei care au furat din banii publici sa li se confiste toate averile?

  Cine sa vina in locul lor? Pai hai sa facem cum a zis si Vlad Tepes: Sa-si aleaga cine ce “dregatorie” doreste! Iar cine nu face fata sa fie asezat in teapa rangului ales!

  Din pacate “e plin cimitirul de oameni cu idei”! Problema e cum le putem pune in aplicare!
  Cert este ca s-a ajuns intr-un punct limita din care ori ne trezim si redresam corabia, ori ne ducem la fund noi si inca cine stie cate generatii!

 • invitatia este buna , dar scopul este fals, deoarece nu doar Basescu si Boc au adus tara aici.Vinovati sunt toti politicienii incepand cu PSD care au furat tara lasand pe toata lumea sa fure si asa a crezut tot romanul ca traieste mai bine consumand resursele si distrugand toate valorile.Apoi PNL sunt cei care au distrus economia romaniei vanzand pe nimica cele mai profitabile afaceri in industrie(bine inteles pe nimica pentru romania, dar pe multi bani in spaga probabila ca nu avem justitie sa aflam adevarul), au vandut gazele naturale, aurul si petrolul, ei au ruinat tara si acum stau in parlament votand in interesul lor si impotriva intereselor romaniei. Acum asta este realitatea ca vrem ca nu vrem , suntem in gaura si de unde credeti voi ca o sa faca economie ? O singura solutie dar nu se poate intr-un stat democrat. Executare silita pe baza banilor si averilor nejustificate de dupa revolutie adica banii furati.
  Si cel mai important justitia sa fie justitie asta ar fi primul pas sa se opreasca furturile si apoi sa taiem leafa.
  Statul roman datoreaza milioane de euro, daune morale in urma coruptiei sau prostiei din justitie si nimeni nu este treas la raspundere.Pai sa plateasca ei greseala si sa fie bagati dupa gratii sa vedem apoi justitie vor toti bani si atat.In romania coruptia este dupa leafa cu cat au salarii mai mari cu atat spaga este mai mare in acel domeniu.Vreti sa traiti mai bine: inchideti ochii si poate va treziti intr-o lume de basm unde toate merg cum ar trebui eu nu vad solutia si recunosc ca am obosit sa mai sper.