Analize și opinii

Procurori, retrageți dosarele făcute cu SRI sau ajungeți inculpați!

Decizia nr. 91 din 28 februarie 2018 a Curtii Constitutionale pune capat statului mafiot! Este certificatul de deces al statului mafiot! Si arunca in aer protocoalele infractionale incheiate intre SRI si PICCJ incepand cu anul 2009. Si posibil si cele cu ICCJ… asta urmeaza sa aflam in curand daca a existat si un protocol SRI – instanta suprema.



Procurorii DNA si din alte parchete, care au realizat, in baza protocoalelor semnate de Maior – Coldea – Kovesi, dosare impreuna cu ofiteri de informatii din SRI, se afla in fata dilemei vietii lor. Daca nu isi retrag imediat dosarele pe care le-au trimis la instanta sau nu renunta la acuzatiile si probele obtinute ilegal in colaborarea cu SRI, vor risca sa ajunga inculpati pentru abuz in serviciu, represiune nedreapta si alte infractiuni ce tin de infaptuirea actului de justitie.

Asta pentru ca Decizia nr. 91/2018 a Curtii Constitutionale le arunca in aer toata cardasia cu SRI cladita pe dosare cu fapte care nu tin de siguranta nationala – singurul domeniu in care SRI are dreptul sa activeze.

Punctul 81 al deciziei CCR este devastator pentru echipele mixte procurori – ofiteri SRI: “Spre exemplu, savarsirea unor infractiuni, cum ar fi cele contra persoanei nu vor putea fi calificate drept o amenintare la adresa securitatii nationale, chiar daca faptele aduc atingere grava dreptului fundamental la viata sau dreptului fundamental la integritate fizica si psihica al unei persoane. Totodata, savarsirea unor infractiuni determinate, precum cele de coruptie, sau cele contra patrimoniului nu vor putea fi calificate drept o amenintare la adresa securitatii nationale, chiar daca faptele aduc atingere grava anumitor drepturi si libertati fundamentale ale cetatenilor romani. Aceasta deoarece, desi unele infractiuni sunt de natura sa aduca atingere grava anumitor drepturi si libertati fundamentale fiind in interesul general sanctionarea acestor fapte, acestea nu au amploarea necesara calificarii lor ca amenintari la adresa securitatii nationale...

Cu alte cuvinte: infractiunile de coruptie si cele contra patrimoniului (evaziunea fiscala si altele) nu pot fi incluse in categoria faptelor care constituie amenintari la siguranta nationala.

Deci ceea ce au facut iresponsabilii care au semnat protocolul PICCJ – SRI recent declasificat a reprezentat o adaugare la lege, pentru a putea folosi forta SRI in anchetele penale, si a forma sute de echipe mixte procurori – ofiteri de informatii pentru a instrumenta dosare impotriva politicienilor, ministrilor, parlamentarilor, oamenilor de afaceri, presei, magistratilor, medicilor s.a.m.d. Rezultatul lucrului abuziv pe protocol a dus practic la transformarea Romaniei intr-un stat politienesc dupa modelul fostei Securitati, care avea o Directie a VI-a de Cercetari penale cu care dicta solutiile in justitie. Romania a devenit un “stat mafiot”, cum bine l-a definit Traian Basescu, cel care a creat acest sistem care si-a facut o prioritate din distrugerea elitelor romanesti din toate domeniile de activitate, pentru a favoriza interese straine ocolite sistematic in toate anchetele.

Punctele 33 si 35 ale Deciziei CCR sunt la randul lor la fel de devastatoare: “Curtea constata ca obiectul de reglementare al Legii nr.51/1991 este acela al cunoasterii, prevenirii si inlaturarii amenintarilor interne sau externe ce pot aduce atingere securitatii nationale, iar nu reglementarea elementelor ce se pot constitui in probe sau mijloace de proba in procesul penal, acestea fiind prevazute de Titlul IV – Probele, mijloacele de proba si procedeele probatorii – din Codul de procedura penala (…) Asa fiind, concluzia care se impune este aceea ca dispozitiile legii privind securitatea nationala nu confera calitatea de proba/mijloc de proba datelor si informatiilor rezultate din activitati specifice culegerii de informatii care presupun restrangerea exercitiului unor drepturi sau libertati fundamentale ale omului, autorizate potrivit Legii nr.51/1991. Doar dispozitiile art.139 alin.(3) din Codul de procedura penala ar putea conferi calitatea de mijloc de proba inregistrarilor rezultate din activitati specifice culegerii de informatii, autorizate potrivit Legii nr.51/1991, iar nu dispozitiile art.11 lit.d) din Legea nr.51/1991”.

Deci nu doar ca nu se puteau lucra dosare cu SRI pe infractiuni de coruptie, evaziune fiscala si altele, dar nici macar probele obtinute cu concursul SRI (interceptari, rapoarte tehnice de constatare si altele) nu mai pot fi folosite in aceste dosare.

Dezastrul e total pentru DNA si parchetele care au lucrat cu SRI pe protocol. Totul e ilegal. Totul e lovit de nulitate absoluta. Daca procurorii de caz vor putea invoca faptul ca o decizie a Curtii Constitutionale obliga doar pentru viitor – fapt care ramane de vazut daca va fi acceptat in instante in conditiile in care protocoalele care au adaugat la lege sunt vadit ilegale – de azi inainte orice procuror care a lucrat dosare cu sprijinul SRI poate ajunge inculpat daca nu va retrage imediat dosarele si probele pe care le-a instrumentat ilegal.

Este de asteptat ca de azi inainte, in toate dosarele DNA si ale celorlalte parchete care au colaborat cu SRI si in care anchetele s-au bazat pe asemenea colaborari sa fie retrase de indata. Iar judecatorii au obligatia sa caseze orice hotarare data in baza unor asemenea dosare, sa returneze dosarele ori sa le anuleze.

La treaba procurori! Faceti repede ce e de facut ca sa va mai salvati sau veti ajunge tinta unor plangeri penale ori mai rau sa fiti inculpati. Armata de procurori DNA, cu cas la gura, adusi cu 6 ani vechime in magistratura (calculata anacronic cu tot cu perioada de scolarizare de la INM si cea de stagiatura) este prima vizata. 75% din efectivele de procurori DNA sunt pe calapodul asta. Niste amatori cu 5000 de euro pe luna in buricul Bucurestiului, cu casa si masina la scara, ca sa incalce legea intr-o veselie! Si sa incaseze nenumarate achitari. Normal ca astia au agreat sa lucreze cu totii pe protocol fara sa gandeasca prea mult! Si au inghitit cu pluta cu tot protocolul, s-au crezut cei mai tari cand au inhatat vreun demnitar sau magistrat pe maculatura servita de SRI si pentru care trebuiau sa raporteze la 60 de zile ofiterilor de informatii ce progrese au mai facut.

Ceea ce va urma e imposibil de cuantificat ca efecte. E de sperat ca anumiti judecatori care au facut parteneriate cu echipele mixte sa renunte a mai fi “parteneri de nadejde”. Vom asista cu certitudine in lunile si anii ce vin la un urias scandal in Justitie in toate dosarele in care s-a lucrat cu echipe mixte si care inca se afla pe rol. Acuzatiile si plangerile penale impotriva anchetatorilor din echipele mixte vor curge pe capete! Asa cum deja curg impotriva semnatarilor protocolului PICCJ – SRI.

Va dati seama ce au reusit sa faca George Maior, Florian Coldea si mincinoasa nationala patentata Laura Codruta Kovesi din sistemul judiciar?

Va fi sarbatoare nationala cand indivizii acestia sustinuti si medaliati de puteri straine vor ajunge inculpati!

Autor: Razvan Savaliuc

Sursa: Correct News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Pana la urma urmelor, nu protocoalele ar fi problema, dealtfel absolut necesare in cauzele de terorism, infr. transfrontaliere, probl. grava e TACTICA utilizata, instaurarea terorii, politia politica, eliminarea adversarilor politici, oamenilor de afaceri autohtoni, destabilizarea, conflictele interinstitutionale, constitutionale generate, climatul favorabil loviturilor de stat (din 6 in 6 luni), activitatea in cooperare cu serv secrete straine pe directia favorizarii investitorilor straini, devalizarii, defrisarii, spolierii, insaracirii tarii, mentinerea si intretinerea instabilitatii, insecuritatii nationale. Haideti sa recunoastem, psihoza in toata regula.