Analize și opinii

PREMIERUL FRANȚEI DESPRE PROTESTE: ”O MINORITATE NU POATE BLOCA ȚARA!”

Premierul Franței, Edouard Philippe, a avut azi o întîlnire cu ușile închise cu deputații partidului “Republica în mișcare”, în care s-a discutat despre criza “vestelor galbene”, respectiv protestele masive de stradă din ultimele zile, care au paralizat republica după ce aproape 300.000 de oameni au blocat șosele și piețe, iar jandarmii au intervenit în forță, rănind grav și arestînd sute de cetățeni.Reamintim că protestele au fost declanșate de o mişcare de protest numită „vestele galbene“, care se declară apolitică, emanată de popor și nu are lider, activitatea acesteia putînd fi urmărită pe rețelele de socializare.
Numele de ”veste galbene” vine de la cunoscutele veste de semnalizare pe care trebuie să le poarte șoferii care au probleme la mașină și trag pe dreapta.

În cadrul discuției de azi, premierul francez a transmis, conform postului BFMTV, un mesaj tranșant:

“Respectăm și ascultăm protestatarii, este o mobilizare care nu trebuie neglijată. Dincolo de demonstrație, însă, ne confruntăm astăzi cu o problemă de ordine publică: aceea de a împiedica o minoritate să blocheze țara. Președintele Republicii a fost ales în numele unui proiect: noi ne vom ține de acest proiect”.

Ministrul francez de interne a mers mai departe vorbind, azi dimineață pe canalul TV Franța 2, despre “radicalizarea” mișcării “vestelor galbene”.

Sursa: Inpolitics

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • “Vestele galbene” au protestat impotriva cresterilor de preturi la carburanti, impotriva politicienilor globalisti alias comunisti, la noi, # luminitele de la capatul telefonului s-au adunat la ORDIN pentru DESTABILIZARE, DISCORDIE, DIVERSIUNE, mentinerea politicilor promovate de corporatiile internationale, respectiv externalizarea profiturilor!!! Distanta de la Pamant la Cer intre obiectivele pe Agenda planetara!

  • ROMANIA DUPA 1989 A FOST SI ESTE “BLOCATA SI DESFIINTATA DE O MINORITATE” A HOTILOR, BANDITILOR, TICALOSILOR, CURVELOR, TRADATORILOR, PERVERSILOR, DEMAGOGILOR, ETC CARE DOMINA SISTEMUL POLITIC SI ADMINISTRATIV AL TARII MAFIOTIZAT.

  • Nu-l simpatizez deloc pe macrou asta dar nu pot sa nu observ “coincidentele”.
    Deci exact dupa ce a spus ca Europa trebuie sa-si formeze armata proprie si sa scape odata de amerloci, hop si “protestele” care ce sa vezi: sunt organizate pe feibuci si nu au lider. Va suna cunoscut? :D