Analize și opinii

Potăile-și schimbă părul dar năravul ba…

Spun de ani de zile că actualul PNL este PDL-ul băsist. Cu excepția haimanalei, aka Petrov, și a câtorva garizi retrași cu sarsanalele doldora de dublezonii cărați cu sacoșa, restul sunt acum urmași de brătieni. Boc, Blaga, Turcan, Hava, Anastase, Preda, Falcă, Flutur, Boagiu, etc sunt acum liberali pur sânge, zici că-s toți născuți la Florica, toți cu tataia pașoptist, toți încuscriți cu statuile.
Doar Rareș Bogdan a fost înfiat!
Guvernarea pedelistă, dacă nu ați observat până acum, a fost mereu caracterizată de o austeritare cruntă combinată cu împrumuturi gigantice și tăieri salariale țepene. Așa au făcut acum 10 ani, așa fac și acum. Intr un an de zile datoria țării au crescut cu 40%, nimeni nu înțelege de ce și pe ce, căci alocațiile și pensiile n-au mai crescut, nici salariile, nici șoselele, câteva firimituri pentru medici, că de, prea e pe față, iar cum edecul securist nu mai e sus în deal să ne hăhăie despre tăieri de salarii, ăsta măcar avea un soi de curaj al nesimțirii, locatarul de acum, laș de nici măcar o femeie nu a fost în stare să înfrunte, a pus pe unul din milițienii de la visterie să ne anunțe în locul lui că de la anul or să se taie iar salariile.
Bugetarilor fireste.
Doar cu 20% și redusă săptămâna de lucru la 4 zile. Adică alte 20%. Dar toată veselia asta după alegeri. Fix ca acum 10 ani.
Vor da vina pe carcalete.
In 2010 au dat vina pe criză. Asta după ce vreme de peste un an afirmau că stăm prea bine ca să ne lovească vreo criză.
“Să trăiți bine!”
Tot așa, în ultimul an de zile, Cîțu și restul găștii lui Ludovică ne-au promis vremuri fantastice și un viitor îmbelșugat. Lapte, miere, covrigi în coada câinelui. Altul, nu ăla al lui dom’ primare… dar uite că, după toate astea, acum, în pragul iernii și în epicentrul molimei, nu au nici măcar curajul să introducă bugetul în parlament, cică vom vedea horror-ul după alegeri, în seara de Crăciun, home alone cu toții, sau poate că se vor milostivi și o aflăm ce-i de aflat și de tăiat abia după revelion, de Sfântul Vasile. Când firește mai întâi și mai întâi or dea vina pe molimă.
Și pe pe_se_de!
Uitasem de pe_se_de…
Cum să nu fi uit de pe_se_de, când ăsta zace intubat la ATI!