Analize și opinii

POLITICA NU E PENTRU PROȘTI

Referitor la Iohannis și actuala coaliție de guvernare PSD-PNL. Dacă au făcut ce sau nu trebuia pentru a intra acum în Schengen. Au făcut. Acum. Fiindcă le prindea bine în perspectiva alegerilor. Ceea ce n-au înțeles ei este că ACUM nu mai era de ajuns. Trebuia să facă asta de ani buni.
De exemplu, după ce ai recurs la UE, ca partid, să te recunoască la nivel european, ca să câștigi alegerile în România, să faci din asta un atu politic, trebuia să știi că te obligi. Și că ți-ai câștigat un statut. De obedient.
Ia exemplul PSD! Partid care câștigase en fanfare alegerile sub președinția Dragnea. 47%, cu redistribuiri. Nici Iliescu nu reușise un asemenea scor. Îmbătat de succes, Dragnea a considerat că este timpul să se ia la trântă cu statul paralel. Care îl propulsase. Dar care îl și ținea ostatic. Voia să devină liber. Știa că oricând binomul Coldea-Kovesi îl poate beli.
Or având o majoritate absolută, cu ALDE, a crezut că îi belește el. Avea nevoie și de sprijin extern. De-aia a fost la Trump. Doar că n-a ieșit. N-a știut că statul paralel și Deep State sunt frați. Ghinion.
Revenind, când partenerii au adus la putere noua coaliție, PNL-PSD, ei au crezut că e gata! S-a rezolvat. Noi suntem agreați de UE, de Marele Licurici. Intrarea în Schengen e pecetluită. Deja erau pregătiți să serbeze. Vai de ei.
Ce n-au înțeles este că rechinii au nevoie de sclavi, fiindcă au doar interese. Și că interesele tale nu se confundă cu ale lor. Vezi căile de acces în Europa ale marilor rute comerciale. Pe nimeni nu interesează care sunt mai directe, mai facile, mai ieftine. Ci care aduc mai mulți bani. Nu României sau Bulgariei. Ci lor, granzilor UE.
Asta n-au înțeles alde Iohannis, Ciucă, Ciolacu și Rareș Bogdan. Că ei ar fi vrut. Politic le venea bine. Ei n-au înțeles, fraierii, caracterul celor cu care lucrează la nivel de Bruxelles. N-au înțeles că dacă au apelat la ei să fie recunoscuți, vor fi și f…ți!
Cu acești gangsteri, soluția e una singură. Să joci la șantaj. Cu Xi și Putin. Dacă ții la țara ta. Nu să mergi neapărat cu ăia. Ci să fie soluția de backup. Să vezi tu cum venea Bank of China să le facă o ofertă alor Erste și Raiffeisen Bank. Ești nebun? Vreți să plecați? Cât vreți, mă? Cât timp îți ia s-o ușchești, băi, săracule Nehammer? Cine ești tu, mă? Cu o țară de 8 mil.?
Ce ai tu aici în România? OMV, BCR, Raiffeisen, Porr, Strabag? Cât vrei, mă, pe astea? Câți km de autostradă faceți voi pe an? Că venim noi cu firmă care face 2.000 km/an. În leasing. Așa i-ar fi spus China. Săracilor!
Eu știu cum și-a dorit China România. Ca un cap de pod aici. Întâmplător. Și ce-aș fi jucat cu Bruxelles-ul asta… Eram în Schengen de mult. Cu scursuri, cu oameni imorali, trebuie să joci tare. UE este cea mai coruptă structură internațională la ora asta.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu