Analize și opinii

PNL, pe urmele PDL. „Dacă-i scoți pe stradă, nu-i recunoaște nici bunica lor”

Incapabili să privească dincolo de interesele personale, periclitând soarta partidului, PNL ia decizii proaste în perspectiva alegerilor de anul viitor. Electoratul a sancționat deja alianța cu PSD, dând semnale clare prin scăderea dramatică din sondaje. Măsurile fiscale au fost însă cireașa de pe tort.

În filiala din Timiș, condusă de Alin Nica, politicienii par că nu și-au învățat lecția. Candidatul partidului pentru Primăria Timişoara va fi Nicolae Robu, perdant la alegerile anterioare în fața unui politician tânăr și fără notorietate. Robu a condus primăria două mandate, dar alegerile din 2020 le-a pierdut rușinos în fața USR-istului Dominic Fritz.

Alin Nica, șeful filialei din Timiș, a decis și merge cu Robu candidat tot împotriva lui Fritz, cu argumentul că PNL-istul și-a învățat lecția

„Vom alege şi aproape că l-am ales pe cel mai bun candidat pe care oamenii îl vor în Timişoara. Nu luăm decizii pe sentimente sau pe afinităţi. Sondajele arată clar că fostul şi viitorul primar Nicolae Robu are cele mai mari şanse de a câştiga un nou mandat în fruntea municipiului”, a declarat Alin Nica, potrivit Digi24.

Mai mult de jumătate dintre primarii care sunt acum sub sigla PNL sunt pregătiți să părăsească însă corabia, notează surse din presă.

Alin Nica și Dănuț Groza, secretarul general al organizației, „sunt incapabili să privească dincolo de interesele lor personale, periclitând soarta PNL Timiș prin jocuri subterane minore, la limita penibilului, toate culminând cu etalarea acestui proiect pentru alegerile locale de anul viitor, cu Robu pentru Primăria Timișoara și Nica pentru președinția CJ Timiș. Această formulă este reeditarea formatului în care PNL Timiș s-a prezentat la alegeri în 2020, când PNL a pierdut primăria Timișoara și când singurul care a profitat de rezultate a fost Alin Nica”, susțin surse din cadrul PNL Timiș, citate de stiripesurse.ro.

Alin Nica ar vrea și el un nou mandat de președinte al CJ Timiș, însă ia în calcul și un loc de parlamentar, în caz de ”Doamne ferește”. Cert este că deciziile sale nu găsesc consens și pentru a le impune a ales un stil dictatorial generând instabilitate și tensiuni în partid.

Nici la Olt lucrurile nu stau mai bine

Senatorul Liviu Voiculescu a demisionat de la conducerea PNL Olt, denunțând starea de „tensiune alarmantă” din filială. „Nu este o noutate pentru nimeni faptul că, în ultima perioadă şi independent de voinţa şi faptele mele, filiala judeţeană a PNL a fost tranzitată de evenimente care i-au ştirbit imaginea şi i-au clătinat stabilitatea. Evenimente care au indus în interiorul filialei o stare de tensiune alarmantă ce ameninţă să treneze timp îndelungat. PNL Olt nu are nevoie de acest lucru! PNL Olt trebuie să demonstreze că a rămas aceeaşi filială de frunte a partidului! PNL Olt trebuie să meargă mai departe şi să înfrunte anul electoral care se apropie cu o echipă unită şi puternică, concentrată nu pe tensiuni interne, ci pe obţinerea unor rezultate performante!”, a transmis Liviu Voiculescu, pe Facebook.

„Dacă-i scoți pe stradă, nu-i recunoaște nici bunica lor”

Și alegerile europarlamentare stârnesc dispute în PNL. Nu sunt locuri eligibile, dar europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al partidului, mai vrea un mandat.

„Dacă-i scoți pe stradă, nu-i recunoaște nici bunica lor. Deci cei care vorbesc sunt niște papagali care în viața lor n-au făcut absolut nimic și care s-au agățat de sigla PNL. (…) Pe ăștia nu-i recunoaște nimeni. Urc cu ei în avion și trebuie să-i trag de mână, să spun: “Vedeți că ăștia sunt colegi cu mine, deși sunt de 20 de ani în politică”. N-au ce face, au nevoie de mine. Ferească Dumnezeu să fiu eu în afară!”, a declarat recent Rareș Bogdan, pentru Prima News.

Sursa: cotidianul.ro

Autor: Liliana Vornicu