Analize și opinii

Picătura chinezească. Cum au torturat poporul cu televizorul

Ați auzit de picătura chinezească? Este o formă de tortură cu apă. Victima este legată de scaun, iar apa este lăsată să picure de sus pe frunte, cât mai mult timp. Victima înnebunește în timp.

Metoda este simplă și se aplică în mare oricăror forme de tortură. Astăzi însă războiul este hibrid, și nimeni nu se mai bate cu arme fizice. Folosirea armelor fizice este considerată o metodă primitivă, ținând cont de nivelul de evoluție la care am ajuns, atât teoretic, practic cât și tehnologic. Includ aici forme neaprobate de mase- încă- din științele de frontieră despre care oamenii nu cunosc nimic, deoarce am fost programați să nu credem- întâi în Dumnezeu, apoi în toate celelalte ce decurg din Legile Lui.

Dar să revenim. Picătura chinezească. Cu siguranță ați auzit de ea. Ei bine, imaginați-vă că cineva vă strigă insistent numele la intervale precise de timp, fără să spună nimic și fără să își schimbe tonul vocii. Este enervant. Sau cineva vă tot atinge în spate, stând la coadă la casă în hipermarket, la intervale precise de timp. Și asta este enervant. Sau se blochează piesa favorită și se repetă robotic acele 2 ultime secunde. Sau e zgâriat CD-ul și se blochează melodia, pe o repetiție enervantă care vă scoate din minți.

Dar să stai legat de un scaun, și deasupra ta să fie un furtun din care curge la fiecare 5 secunde câte o picătură rece cu apă? Asta e nivelul ”următor” de tortură. Frustrarea atinge cote maximale, nervii întinși la maxim, pe șleau, și tot ce poți face este să te îmbăiezi în propria neliniște emoțională. Din pricini cel mai probabil kinesiologice, și prin reacțiile noastre ”compulsive” încarcerate în noi de la natură , picătura chinezească este astfel cea mai simplistă aparent metodă de tortură, pe care o poți lua în derîdere, până în clipa în care simți și tu pe pielea ta cum e.

Cum e?

Eşti legat strâns de un scaun cu spătar înalt. Capul ţi-e fixat şi nu te poţi defel mişca. La fiecare 5 secunde, o picătură de apă rece îţi cade pe frunte. Nu poți să te ștergi, nu poți să o înlături, nu poți să te protejezi. Efectele apar după primele 30 de minute, în general. După acest timp, sunetul picăturilor începe să se audă fix ca bătaia unei tobe. Devine apoi treptat de nesuportat. Mișcarea corpului, incapacitatea de a pleca din calea ei și de a-ți ”descreți” fruntea cresc gradual senzația de lovitură pe propria frunte. Ajungi în pragul nebuniei și ai senzația că ai o gaură în frunte. După 2 luni, îți poți pierde mințile, nu mai deosebești senzația de libertate și sănătate de senzația tulburătoare a picăturii, care pare o piatră ce îți sparge fruntea. Tot ce îți dorești este ca acest chin să se sfîrșească mai repede. Dar el continuă… Un experiment mai nou a fost făcut de cei de la mythBusters- poate fi urmărit pe youtube.

Strategia este aceeași și în cazul minciunii repetate care în timp devine adevăr. Minciuna stimulează creierul, și tactic în timp, prin aceeași metodă, percepția noastră se ajustează la noua realitate. Această tactică a picăturii chinezești provine din legea sensibilității senzației, alături de legea semnificației sau forței de semnalizare a stimulului. Mai exact, este întemeiată pe cunoașterea acestei legi, o lege pe care nu trebuie să o înveți din manual, pentru că este ceva comun, ce oricine poate să observe la un moment dat:

Stimulii slabi dar foarte semnificativi sunt recepționați mai bine decât cei puternici, dar nesemnificativi.

radio, la tv, pe facebook, la telefoane cu terți, în email, prin reclame, publicitate și propagandă, picătura chinezească este pandemia. Oriunde intri în hipermarket, muzica este oprită, peste tot e starea de alertă mentală, menită să destabilizeze oricum psihicul și așa terfelit al sutelor de mii de oameni din întreaga țară. Fiecare rezistă cum poate.

Astfel, campania de sensibilizare a populației cu privire la portul măștii și a atenției permanente la igienă este deja o formă de tortură psihică prin tehnica picăturii chinezești. Ea nu umple niciodată paharul, dar este mereu acolo, prezentă oriunde întorci ochii, auzul și gândirea, spre a-ți aduce aminte că ”SITUAȚIA E GRAVĂ”, nu ai ce să mai faci. Ba mai mult, cifrele de îmbolnăviri, asimptomatici și vindecați redate din oră în oră generază deja comportamente obsesiv-compulsive, în stil ”efectul de păcănele”, care este o formă de tortură inversă- plăcere obținută din această formă de tortură prin stimuli la intervale precise – în cazul păcănelelor- apeși butonul și îți vine ”recompensa”. Am scris despre actul reflex aici, într-un articol mai vechi, pe larg.

Acum puneți-vă în ipostaza unui om care stă pe canapea. Legat acolo cu pături și perne, stă confortabil și privește țintit nemișcat spre televizor, unde zilnic, la intervale precise de timp, din oră în oră sau din 30 în 30 de minute, apar cifrele morților. Ele se redau la intervale fixe, în exact același ”grafic” vizual, cu aceleași culori, redate în același ton îngrijorător, sobru, funebru. O adevărată picătură chinezească devastatoare ca impact pentru psihicul uman. În special pentru cel slăbit.

Sigur că din punct de vedere calitativ ele pot să nu însemne nimic. Totul se rezumă la BINE și RĂU, emoție pozitivă și emoție negativă- declanșate în extreme, de către afișarea cifrelor- care fie cresc- fie descresc. Și mai mult, tehnica este însoțită de inoculare de informație. Din punct de vedere tehnic, vă asemăn această acțiune monstruos militară de-a dreptul, cu acțiunea de a injecta excremente cu forța în gura unui câine foarte agitat și căruia i s-a făcut sintetic foame sau sete din cauza nervozității cauzate din exterior. În timp ce ești ”delectat” agresiv cu ”păcănel” – veștile despre cazuri, contaminări, morți și răniți, pe fondul emoționalității tale labile, sintetic șubrezite și manipulate de evenimente din exterior, apar oamenii în halate, autoritățile în care tu în timp ai ajuns să crezi, care îți vâră informație în creier, tu nefiind capabil să mai treci în stadiul 2 de analiză.

Rezultatul nu întârzie să apară: prin contaminarea psihologică, impactul automat se manifestă ulterior prin comportamente dezadaptative, probleme emoționale, distorsiuni cognitive, de unde ”experții ”psihologi de o anumită factură concluzionează că oamenii devin narcisiști și psihopați pentru că nu se supun. Ei nu reușesc să vadă problema de fond, pentru că sunt implicați prea mult în chestiune. Așa se explică faptul că în loc să vadă problema, să o anihileze de la rădăcină, așa cum medicina adevărată AR TREBUI SĂ FACĂ- (psihologia nu face excepție), ei oferă informații așa zis ”specialiste”, dar superficiale despre cât de răi sunt cei care nu se supun. Ei nu rezolvă cauza, ei anulează simptomul. Un om răzvrătit are motive serioase de câteva luni să fie răzvrătit.

Răzvrătirea lui este fix EFECTUL PICĂTURII CHINEZEȘTI oferite în mass-media și peste tot- de atâtea luni.

SE ÎNTÂMPLĂ ASTA PENTRU CĂ NU FILTRĂM NIMIC DIN CEEA CE VEDEM ȘI AUZIM ÎN PRESĂ. PENTRU CĂ OAMENII CONSIDERĂ TELEVIZORUL O AUTORITATE.

ȘI PENTRU CĂ ORIUNDE NE UITĂM, SUNTEM ”INFORMAȚI”.

Citește mai departe AICI

Autor: Andreea R. Hosu

Sursa: Trăsături din front