Analize și opinii

Petre Caluian: „Pauza s-a terminat”

Pauza s-a terminat… capul, la fund.
Pentru toți extaziații care juisează că președintele Donald Trump a fost indepărtat de la Casa Albă in urma unei lovituri de stat foarte elaborate, am o veste extrem de proastă:
Pauza de patru ani in care sub președinția lui Trump SUA s-au dezangajat militar din mai multe zone „istorice” de conflict și nici nu au mai pornit vreun război pe planetă s-a cam terminat.
„Afacerile” cu războiul ale clanului Hillary – Obama & comp. inghețate acum patru ani odată cu sosirea lui Trump la Casa Albă se vor dezgheța cu repeziciune și vor trage in abis o mare parte din omenire.
Eu zic să nu vă relaxați, următoarea țară atacată militar de o America redevenită agresoare, intr-un fel sau altul ne va antrena și pe noi, aflați volens nolens, in „linia intâi”.
Who’s next? Belarus, Rusia, Iran, Siria, Turcia… who cares… nici nu mai contează de fapt. Oricum China e marea câștigătoare a sinuciderii ritualice a Americii. In sfârșit acum neo-marxismul cultural „occidental” visat de Lukacs, Marcuse, Horkheimer ori Gramsci pe culoarele Școlii de la Frankfurt, după o gestație de aproape un secol in universitățile americane de unde s-a răspândit otrăvind noi și noi generații de americani ajunși astăzi in poziții cheie in establishmentul politic de peste ocean, va face acum joncțiunea cu modelul asiatic al „democrației pe credite” supravegheată de IA, visul postumanist al geriatricilor cu sex incert de la Davos.
Cum spuneam… pauza s-a terminat.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Cel mai concis si lucid comentariu – trist, sperantele in construirea unei lumi mai “bune” sint calcate in picioare, desfiintate.
    Pentru crestin, nu e o noutate ci doar confirmarea sfarsitului de veac.
    Sa nu se piarda…