Analize și opinii

Petre Caluian: ”Deep (of) State…”

Aflu că ieri ambasadorul Klemm i-a făcut o vizită neașteptată dar și neobișnuită aș zice, până acum, lui Raed Arafat. Am intors pe toate fețele această intâlnire fără să găsesc vreo explicație plauzibilă. Asta până aseară, când l-am auzit pe Johannis spunând – ca și când asta este marea lui prioritate in momentul acesta, că i-a solicitat lui Orban să incheie „evaluarea” lui Arafat, băgat pe „culoarele justiției”, pentru a putea lua o decizie in ceea ce-l privește.



Hopa.. zic, ambele momente in aceeași zi? Adică și vizita lui Klemm și ingerința absolut neconstituțională (dar parcă mai contează) a președintelui in treburile executivului? Deci despre asta să fie vorba? Despre interesul pentru SMURD, al cărui părinte este Arafat și prin extensie pentru sistemul de urgențe?

Plecând de la această „coincidență”, pot trage concluzia – speculând desigur, ce altceva pot face, chiar dacă in cheie conspiraționistă, că „vizita” aceasta e legată de interesul, care nu e deloc nou, al unor mari rechini ai afacerilor transnaționale pe care Klemm ii reprezintă și Johannis ii servește – fiind o afacere cu nouă zerouri după unele surse – pentru trecerea SMURD (după care urmează intreg sistemul de sănătate și educație ca și serviciile publice, cu infint mai multe zerouri) din portofoliu statului, căruia i se va da lovitura de grație, in cel al unor entități străine multinaționale, ale căror interese le servește președintele impostor de la Cotroceni și guvernul lui de strânsură instalat de el printr-o lovitură de palat la Victoria.

Și ca să nu se mai repete mișcările de protest din 2011/2012, care l-au făcut pe ambasadorul de atunci al SUA, Gitenstein, ajuns intre timp la conducerea Fondului Propritatea unde sunt cele mai atractive active ale statului, să exclame iritat vis a vis de protestatarii care ii incurcau socotelile „să fiți mulțumiți că nu sunteți impușcați de pe blocuri ca in Siria”, de data asta, ambasada SUA identificând in Arafat simbolul și nucleul rezistenței la atacul neoliberalismului colonial asupra sistemului de sănătate, probabil că l-au contactat pentru a-i arăta care-i sunt alternativele…

In treacăt fie spus, pentru că prea seamănă, reamintesc ceea ce am mai spus aici intr-un alt context la fel de dramatic și anume, că același „modus operandi” de tip gangsteresc pe care il intuiesc acum cu Arafat, l-a folosit și emisarul american Phillip Gordon trimis de Victoria Nuland de urgență la București, pentru ca impreună cu același ambasador Gitenstein să supravizeze inăbușirea neașteptatei răbufniri de demnitate națională a românilor care, cu opt milioane voturi l-au dat jos printr-un referendum absolut valid de la Cotroceni, pe protejatul lor, Traian Băsescu. Atunci cei doi gangsteri internaționali s-au deplasat inopinat la Palatul Cotroceni, unde scaunul de președinte interimar era ocupat de Crin Antonescu pe perioada suspendării președintelui titular, căruia i-au arătat care sunt alternativele pe care le are. Și Antonescu a ales. Din acel moment a fost vizibil un cu totul alt om. In aceeași seară după vizita celor doi, Antonescu a dat fuga la Realitatea Tv unde, spre surprinderea tuturor, când toată suflarea românească aștepta de la el gesturi de mare om de stat, a declarat că singurul lucru de care se teme este Departamentul de Stat al SUA.

Restul e istorie…

Autor: Petre Caluian

Sursa: Petre Caluian Facebook