Analize și opinii

Peste 50% dintre liberalii care au afaceri în Neamț au declarat că vor vota PSD

O măsură implementată de PSD și nesperată pentru toți patronii din Neamț a fost reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%.

052213_0714_5motivepent1

Această diminuare a impozitului pe dividende a făcut ca mulți dintre patronii care aveau profituri mai mici sau mai mari să își revizuiască opinia față de social democrați. Din cauza acestei măsuri economice luate de PSD, mai mult de jumătate din patronii de firme cu care am vorbit și care la alegerile trecute se declarau liberali acum declară că vor vota cu PSD chiar dacă convingerile lor politice rămân de dreapta. Unul dintre acești patroni care este chiar membru PNL ne-a declarat : ”PSD-ul a luat cele mai liberale măsuri pe care PNL-ul nu a avut curaj să le ia niciodată, iar asta cu impozitul pe dividende chiar este o măsură pe care, eu ca patron, o simt direct in buzunar. Merită votul meu.

Dincolo de partea de sus a articolului, care ar putea părea electorală, deși nu e, haideți să vorbim cu cifre concrete la nivelul județului Neamț.
Profitul mediu înregistrat anual de firmele din Neamț este de 120 milioane euro.
Până anul trecut, impozitul pe dividende aferent la 120 milioane euro era 19,2 milioane euro.
Anul acesta, cu noua impozitare de 5%, se vor da către buget doar 6 milioane de euro.
Deci reducerea impozitului pe dividende bagă în buzunarele patronilor din Neamț 13,2 milioane euro. 

Dacă vrem să fim foarte exigenți cu PSD vom spune că ce am calculat mai sus este la profitul brut sau că unii reinvestesc o parte din profitul declarat ca să nu fie impozitate etc. Ei bine, rugăm scepticii și anti PSD-iștii să taie jumatate din sumă, adica 6,6 mil euro si să rotunjească cu exces de zel suma la 5 milioane de euro și apoi să rețină ideea articolului în forma ”Reducerea impozitelor pe dividende, măsură luată de PSD, bagă în buzunarele nemțenilor 5 milioane de euro la acest sfârșit de an”.

Iosub Robert

P.S.: Comentariile cu ”puie Ponta”, ”Dragnea penalul”, ”PSD=PCR” chiar sunt inutile la acest articol pentru că nu vor putea scoate din buzunarele nemțenilor milioanele de euro pe care i-a bagat PSD-ul prin reducerea impozitului pe dividende.

Sursa: Ziar Piatra Neamt

Abonează-te la newsletter