Analize și opinii Cultură și Familie

Pentru a lovi în referendumul pentru familie, Hotnews scuipă pe eroii României

Despre Mircea cel Bătrân: „Dezmăț în Evul Mediu”. Despre Ștefan cel Mare: ”Era iubitor de Hristos, dar se iubea cu moldovencele, de-i sărea sceptrul din pantalonul domnesc.”



Publicația Hotnews.ro continuă războiul cu valorile naționale și publică un articol în care eroi naționali precum Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul sau Ștefan cel Mare (canonizat de Biserica Ortodoxă) sunt prezentați în mod caricatural, prin scoaterea din context a unor citate sau pur și simplu speculații.

În articolul „​Familia traditionala de la Cap se-mpute. Istoria politica a casniciei desfraului. Buna de pus pe-un tricou”, despre Mircea cel Bătrân se scrie:

„Mircea cel Batran. Dezmat in Evul Mediu

A fost sotul doamnelor Mara si Anca, a batut moneda, a intarit economia, a luptat ca un animal la Rovine, in uralele nostalgicilor nationalisti. Cum arata familia extinsa a domnitorului?”.

Despre Ștefan cel Mare, cei doi autori notează că: „El era iubitor de Hristos, dar se iubea cu moldovencele, de-i sarea sceptrul din pantalonul domnesc.  Continuă cei doi autori:

„Cu Maria de Mangop & Voichita ar fi facut “menaj in trei”, de a murit Mangop de necaz, ca o sotie devotata, pe care cel Mare o tinea din interes economic”.

Cei doi „jurnaliști” nu-l iartă nici pe Mihai Viteazul, acuzat că ar fi avut o relație, despre care chiar cei doi admit că „nu se știe când a început”.

Alexandru Ioan Cuza, domnul Unirii Principatelor, este acuzat, tot pe bază de bârfă, că ar fi avut copii din flori pe care i-ar fi avut cu Maria Obredovici și pe care i-ar fi adoptat doamna Elena Cuza.

În continuare, cei doi scribi îi amestecă și pe Gheorghiu Dej, Radu cel Frumos sau Regele Carol al II-lea, deși articolul pleacă de la premisa familiei „barbatilor romani ridicati la rang de „mit”: voievozi, regi, presedinti”. Căror mituri aparțin personajele de mai sus este greu de precizat, dar amestecarea voită a faptelor cu speculațiile și minciuna este una dintre tacticile clasice ale manipulatorilor.

Articolul este scris de Monica Stoica, cu „caricaturile” de Marius Veerag. Puteți să le transmiteți opiniile voastre despre articolul publicat pe Hotnews, prin intermediul rețelelor de socializare.

Autor: Abdrei Nicolae

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place!
    Faza pe voievozi, contese, momente intime. Cine arunca cu piatra?! Daca-i bal, bal sa fie! Atunci scoateti de la cutie toata colectia istorica de amantlacuri, iubareti si iubarete. Observam, analizam, cercetam fenomenul in context global, mondial, planetar, galactic, cosmic, ancestral, ca sa ne dumirim cum stam cu imaginatia, creatia, discernamantul, ratiunea, echilibrul, rezistenta fizica si psiho-emotionala, consecintele asupra evolutiei vietii pe minunata planeta albastra.
    Pe-acolo, pe unde probele s-au distrus…liber la vanat indicii temeinice si suspiciuni rezonabile, de sange-albastru ,,,,,,,,

  • aha, voievozii nu descalecau in parade gay, in mijlocul targului, vazul si auzul opiniei publice intru tulbarea linistii, convingerilor, perceptiilor despre viata si moarte, lumina si intuneric, adevar si minciuna, iubire, iertare, misiune, vocatie, mister, “corectitudine politica”, societatea deschisa, mult prea larga societatea, prea deschisa si prea ca la tara…

  • “..Din zei de-am fi scoboratori / C-o moarte toti suntem datori / DAR nu-i totuna leu sa mori / Ori caine-nlantuit…”, George Cosbuc, “Decebal catre popor”

  • urla satana prin vocea slujitorilor fideli : iudeomasoni, straini de neam, tradatori, cozi de topor, spalatii pe creier cu “valorile” occidentului”civilizat”….tefelisti…dar….degeaba biserica, portile iadului nu o vor birui !

  • “…Ridica-te Stefane, si vezi-ti fiii
    Ca vremea in lume e grea
    Credinta vesnica patriei noastre
    Juram, Maria-Ta.

    Inconjurandu-ti mormantul, Stefane, Stefan cel MARE
    Reinviaza o clipa, ca ti-am adus inchinare.
    Tot ce-ai visat o sa fie, precum lasatu-ne-ai slova
    Casa a dacilor liberi este si fi-va Moldova!
    Doamne, juram langa cripta care in piatra te leaga
    Ca vom pastra peste veacuri patria noastra intreaga.

    Luati-va-n brate copiii, dati-le Sfanta Poveste

    Cum ca mormantul lui Stefan leagan al neamului ESTE!”
    “Juramant la Putna”
    Versuri: Adrian Paunescu
    Muzica: Gil Ionita
    p.s.: fara sa sapam, pescuim in ape tulburi, ironizam, criticam, o sa descoperim ca si artistii in speta au fost niste iubareti, vb. aia, “Daca dragoste nu e nimic nu e!”, insa, au iubit si tara … Dumnezeu sa-i ocroteasca pururea cum stie mai bine si mai frumos in lumina cea adevarata, lumina din lumina. Crezul…