Analize și opinii

PDL GmbH: partid plătit de pocăiţi, sponsorizat de Reich (I)

Partidul Democrat Liberal este finanțat ilegal de două structuri: fundațiile germane ale Angelei Merkel și organizațiile religioase ale neoprotestanților  ZIUAnews vă dezvăluie edificiul financiar prin care Traian Băsescu a transformat și, mai apoi, a controlat instituțiile statului de drept și viața politică a României în exterior  „Hanns Seidel” și „Konrad Adenauer” sunt cele două fundații prin care activitățile politice ale PDL au fost plătite  Ambele fundații sunt susținute de Guvernul Angelei Merkel  51 de lideri ai PDL au primit bani, sub diferite forme, de la neoprotestanți  Președintele PDL, Vasile Blaga, a fost în pelerinaj la Biserica Penticostală Philadelphia Romanian Church din SUA, pe banii lor  Ministerele Justiției, Internelor, Sănătății și Muncii au fost restructurate, transformate și îndoctrinate prin banii dați direct de Angela Merkel  Întregul sistem creat din banii nemților și ai pocăiților vizează distrugerea instituțiilor românești și accesul în Parlament al susținătorilor neoprotestanților

După ce în numărul precedent al ziarului am arătat relațiile dintre Mihail Neamțu, Mihai Răzvan Ungureanu și penticostali, ZIUAnews continuă serialul cu o radiografie a sistemului politic democrat în România. Inițiat în urmă cu mai bine de 12 ani, de organizațiile occidentale care purtau un interes economic și social, procesul de devenire al Partidului Democrat Liberal a fost și este semănat de mijloacele financiare manipulative ale Guvernului de la Berlin și interesele neocreștine.

ZIUAnews vă prezintă lista liderilor PDL care au primit bani sub diferite forme de la pocăiți, precum și infrastructura creată de Partidul Popular European, atât în România, cât și în Estul Europei, pentru subjugarea intereselor naționale în fața celor europene.

Noul Reich, alimentat financiar prin două fundații germane, s-a extins de-a lungul Europei, înrobind instituțiile naționale intereselor de partid, manipulând opinia publică și transformând contribuțiile europene în daruri portocalii, cu destinatari înregimentați politic.

Cu toate că reprezintă o infracțiune la Legea partidelor politice, organizațiile străine au stimulat financiar puternic partidul lui Băsescu și politica democrată în România, inițiind apoi scenarii pseudopolitice de luptă pentru apărarea democrației, în scopul anihilării socialiștilor aflați, în prezent, în aproape toată Europa, în opoziție. ZIUAnews atrage atenția tuturor instituțiilor democratice din România și nu numai, pentru a stopa amestecul politicului în instituțiile vitale ale statului de drept.

În numărul trecut, v-am prezentat modul în care fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi legionarul Mihail Neamţu se folosesc de banii pocăiţilor pentru a ajunge în Parlament. În continuare, ZIUAnews vă arată o schemă incredibilă, care demonstrează că cei mai mulți dintre membrii de bază ai PDL sunt conectaţi la banii şi relaţiile neoprotestanţilor. Sumele de bani şi puterea de a influenţa luarea unor decizii, atât în interiorul PDL-ului, cât mai ales în afara lui, le sunt date parlamentarilor penticostali sau celor care aspiră la statutul de parlamentar, de organizaţiile neoprotestante puternice din SUA. Întregul PDL este împânzit de neoprotestanţi care se folosesc de această confesiune pentru a accede la funcţii, la bani, la influenţă.

Deşi sunt extrem de puţini oamenii politici care recunosc deschis apartenenţa lor la neoprotestantism, temându-se că, într-o ţară majoritar ortodoxă, acest lucru i-ar prejudicia la vot, ZIUAnews vă arată legăturile mai marilor PDL cu diverse culte neoprotestante, dar şi beneficiile pe care oamenii politici le-au obţinut de pe urma acestei apartenenţe ţinute secretă.

În urma alegerilor din 2008, au fost votaţi doar şapte parlamentari evanghelici, baptişti şi penticostali, toţi făcând parte din Partidul Democrat Liberal: Lucian Riviş Tipei (Arad), Nicolae Jolţa (Bihor), Orest Onofrei (Suceava), Mircea Lubanovici (Diaspora), Gheorghe David (Timiş) Marius Dugulescu (Timiş) și Iosif Veniamin Blaga (Hunedoara). Realitatea însă a fost alta.

Nucleul neoprotestanţilor din PDL începe cu fostul premier Emil Boc, care este penticostal, la fel ca și fostul primar de Cluj-Napoca, Sorin Apostu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe, deputatul Daniel Buda, fostul președinte al Consiliului Județean Bihor, Radu Țîrle. Deputatul Lucian Tipei este chiar fiul pastorului Pavel Tipei, șeful Cultului Penticostal din România, prieten la cataramă cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi acesta, dar şi socrul său, Gheorghe Seculici, fiind apropiaţi de penticostali.

Emil Boc a negat că este penticostal, însă a omis un detaliu: cei 300.000 de dolari luaţi de la pocăiţi. Conform Primăriei Cluj-Napoca, „Emil Boc a salutat finalizarea, la 8 octombrie a.c., a demersurilor comunității române penticostale din zona Chicago, inclusiv a Bisericii Philadelphia, legate de colectarea unor importante fonduri (aproximativ 300.000 USD) destinate îndepărtării efectelor inundațiilor din România, urmând ca această sumă să fie direcţionată, prin intermediul Ministerului Administrației și Internelor, susținerii proiectelor de refacere a zonelor afectate de calamități”.

Anghel Florin Serghei, William Brânză, Daniel Buda, Marius Dugulescu, Alin Popoviciu, Lucian Riviş-Tipei,Badea Riceard, penticostali PDL-işti, au propus, în preajma alegerilor prezidenţiale din 2009, proiectul de lege pentru stabilirea parteneriatului dintre stat şi biserică în domeniul asistenţei sociale, adoptat în luna decembrie a acelui an, de Camera Deputaţilor. Concret, proiectul prevedea ca toate bisericile din România, inclusiv cea penticostală, să primească ajutor de la stat.

Vasile Blaga a făcut, la începutul lui 2010, o vizită în Atlanta, Georgia, fiind însoţit de pastorul Paul Negruţ, de la Biserica Baptistă „Emanuel” din Oradea. Nici Ambasada României din SUA, nici consulul onorific al României din Atlanta, nu au fost înștiinţaţi de această acţiune, afirmându-se că vizita lui Blaga, pe atunci ministru de Interne, a fost ferită de ochii curioşilor. Penticostalii români care frecventau Philadelphia Romanian Church au ştiut din timp de această vizită, fiind invitaţi să participe la întâlnirea cu liderul PDL. Ortodocşii români au fost deranjaţi de hotărârea fostului ministru de Interne. Părintele ieromonah DR. Chesarie Bertea a cerut explicaţii reprezentanţilor Ambasadei Române. Dacă prima reacţie a acestora a fost de a nega zvonurile, la câteva săptămâni un funcţionar al Ambasadei i-a confirmat preotului vizita lui Blaga în Atlanta.

Mircea Lubanovici, penticostal de seamă, a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 43 Diaspora, colegiul uninominal nr. 3, fiind şi membru supleant al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. La 27 de ani, Mircea Lubanovici a emigrat, împreună cu soţia sa, în SUA, mai exact în Chicago, unde a absolvit „Harry Truman Community College”. În calitatea sa de deputat de Diaspora, Lubanovici a organizat conferinţe şi simpozioane în comunitatea română penticostală, inclusiv şi-a introdus electoratului colegii politicieni, cum ar fi penticostalul Radu Ţârle, senator de Bihor, deputatul de Caraş-Severin, tot penticostal, Valentin Boşneag şi Ioan Moldovean, neoprotestantul preşedinte al Alianţei Evanghelice Române. Toţi cei menţionaţi mai sus, inclusiv şeful Consulatului General al României din Los Angeles, Cătălin Ghenea, au participat, în Arizona, la o serie de conferinţe sponsorizate de Biserica Baptistă „Happy Valley”. Românii de alte confesiuni, care doreau să stea de vorbă cu consulul Cătălin Ghenea erau nevoiţi să plătească „o taxă de intrare”, de 20 de dolari, pe care nu se oferea nicio chitanţă sau alt act.

William Brânză, deputat PDL de Diaspora, a cărui apartenenţă la cultul penticostal nu mai este o necunoscută, se ocupă tot de problemele românilor din afară. În plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, Brânză a mers în Franţa, unde a participat la o întrunire a comunităţii penticostale din Paris.

Dănuţ Liga, de confesiune adventistă, este un alt deputat democrat-liberal a cărui relaţie de prietenie cu pastorul adventist Viorel Patrană a fost demonstrată. Acesta din urmă a deţinut mai multe companii în SUA şi Marea Britanie, care au avut de câştigat din tombola „100% Adevărat”, desfăşurată la OTV.

Viorel-Riceard Badea, senator PDL, adept al cultului penticostal de peste Ocean, îşi desfăşoară activitatea în circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara României, fiind şi secretar al Comisiei Românilor de Pretutindeni, precum şi membru al Comisiei pentru politică externă.

Marius Dugulescu, preot baptist, fiul pastorului Petru Dugulescu, fost deputat de PNŢCD, a ajuns, prin sprijinul dat de PDL, în funcţia de deputat de Timiş. Totuşi, Dugulescu, vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi naţionale, din Camera Deputaţilor, va participa la alegerile din 9 decembrie, în calitate de membru al PP-DD. Dugulescu este apropiat şi de democrat-liberalii Sever Voinescu şi Teodor Paleologu, aceştia participând la conferinţa „Valorile creştin-democrate, Valorile Europei Unite”, organizată de către deputatul PDL Marius Dugulescu.

Daniel Negrea, deputat PDL şi penticostal, ocupă şi funcţia de consilier judeţean în Arad, dar, în perioada 2005-2009, a fost membru în Consiliul Europei, prezidat de Jose Manuel Barroso.

Cuzman Cionca, pastor, membru PDL, nu se sfieşte să facă politică în biserica Penticostală în care predică. În preajma referendumului de demitere a preşedintelui, Cionca a pledat în favoarea lui Traian Băsescu, transmiţându-le enoriaşilor săi că „Tot ceea ce s-a întâmplat în România în ultima săptămână, noi, păstorii voştri, nu suntem de acord. Este uzurparea statului de drept (…) Nu suntem de acord nici cu atitudinea fraţilor noştri, care nu mai ştiu în ce partid sunt. Eu am fost pro şi încă sunt pro unei politici verticale, sănătoase. Noi suntem pro Constituţia. Sunt nişte gunoaie toţi, dar vrem ca legea să fie respectată”. Folosind un limbaj necreştin, Cionca îi motiva pe penticostalii săi să meargă la vot şi să pună ştampila „împotriva uzurpării statului de drept”.

Vasile Ţânţaş, şeful cultului penticostal din zona Oaşului, a beneficiat de finanţări consistente din Statele Unite ale Americii. Ţînţaş a făcut afaceri cu Ioan Oltean, Gheorghe Seculici şi Gheorghe Falcă, toţi trei făcând parte din culte neoprotestante. Oltean şi Falcă i-au convins pe liderii judeţeni PDL din Satu Mare să accepte candidatura unuia dintre fiii lui Ţânţaş, Samuel, fostul subprefect din Satu Mare, acest serviciu costându-l 1,5 milioane de euro.

Traian Igaş, fost ministru de Interne, membru PDL, este adventist de ziua a şaptea, fiind şi cel care a încântat electoratul prin cântări de pe scenele organizate cu ocazia mitingurilor democrat-liberale. Igaş este şi membru în Comisia Românilor de Pretutindeni, având ca scop atragerea voturilor de la cei din diaspora.

Mircea Man, democrat-liberalul care a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Baia Mare ajutat de Episcopia Ortodoxă, s-a sucit. Pentru alegerile din această toamnă, Man este susţinut de penticostalii din Maramureş, în schimbul unui imobil în care neoprotestanţii să îşi desfăşoare întrunirile.

Nicolae Bud, parlamentar PDL, a fost împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureș, Mircea Man, secretarul PDL Maramureş, Gheorghe Marian, fostul subprefect al Maramureşului, Constantin Boloş, Fănică Pop, fostul candidat la Primăria din Baia Mare, Ioan Indre, fost democrat-liberal, primarul din Ulmeni, Lucian Morar, edilul comunei Gârdani, Gheorghe Tătăran şi primarul comunei Fărcaşa, Ioan Stegran, membru înscris în comunitatea penticostală, în 2010, la inaugurarea Bisericii Penticostale Betel din comunca Fărcaşa.

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, are strânse legături cu adventiştii de ziua a şaptea. În luna mai a acestui an, democrat-liberalul a participat la simpozionul intitulat „Libertatea religioasă – factor de armonie socială”, organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Gura Humorului, în parteneriat cu Asociaţia Naţională „Conştiinţă şi Libertate”, de asemenea, de cult neoprotestant.

Ionică Pop, consilier PDL Cluj, este susţinător al cultului adventist. În 2011, el a afirmat public că face parte din consiliul de administraţie al Liceului Adventist „Maranatha”, pentru ca reprezentanţii CJ să dispună evacuarea elevilor ortodocşi dintr-o clădire dorită de conducerea liceului adventist.

Victor FărăgăuGheorghe StănişteDavid IlieVasile BoariIoan LupoianMircea CăpuşanGavril Moldovan şiGabi Covală, toţi neoprotestanţi şi fideli PDL, au întemeiat o formaţiune-satelit a acestui partid, Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR).

Aderarea României la Schengen, la mâna penticostalilor

Biserica Penticostală Română l-a invitat, în 2011, în ţara noastră, pe Wolfgang Grefe, consilier guvernamental al Germaniei, consul onorific al mai multor state din zona baltică, membru al Comisiei Sociale de Sănătate atât în Guvernul Germaniei, cât şi pe lângă Comisia Europeană. Rolul vizitei a fost acela de a dezbate integrarea în spaţiul Schengen şi relaţiile de colaborare între ţările europene. Fiind o activitate decisă de Biserica Penticostală, delegaţia română a fost reprezentată de senatorul PDL Gheorghe David, adept al acestui cult neoprotestant.

Sponsorizare ilegală

Legea 334 din 2006 privind finanţarea partidelor politice interzice, expres, ca partidele politice să primească donaţii de la partide sau organizaţii internaţionale. Niciun organ de urmărire penală nu s-a sesizat până în acest moment, deşi evenimentele organizate de PDL pe banii celor două fundaţii au fost prezentate pe larg, inclusiv cu sursele de finanţare, de mass-media.

Legea 334 din 2006 prevede, la articolul 11, alineatul 1: „Acceptarea donaţiilor din partea altor state ori a organizaţiilor din străinătate, precum şi din partea persoanelor fizice sau juridice străine este interzisă”. Alineatul 2 al acestui articol este cel de care ar putea să se folosească liderii PDL, pentru a scăpa de răspunderea penală: “Fac excepţie de la prevederile alin. (1) donaţiile constând în bunuri materiale necesare activităţii politice, dar care nu sunt materiale de propagandă electorală, primite de la organizaţii politice internaţionale la care partidul politic respectiv este afiliat sau de la partide politice ori formaţiuni politice aflate în relaţii de colaborare politică. Pot fi primite şi materiale de propagandă care se folosesc numai în cadrul campaniei electorale pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European”. Apărarea acestora ar fi însă plină de goluri, pentru următoarele argumente: PDL nu a primit bunuri materiale necesare desfăşurării activităţii, ci sume imense de bani folosite pentru instruirea şi recrutarea de viitori oameni politici. Acţiunile liderilor PDL, reflectate în detaliu în presă, au constituit mijloace de propagandă electorală, care le-au servit la strângerea de voturi.

Gratitudinea lui Băsescu

În semn de mulţumire pentru tot sprijinul financiar oferit PDL-ului, preşedintele României, Traian Băsescu, cel care, constituţional, nu are voie să promoveze politica vreunui partid, l-a decorat, în luna octombrie a acestui an, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit”, în grad de comandor, pe fostul director al Fundaţiei „Konrad Adenauer”, Holger Dix. Bineînţeles, cuvintele de laudă nu au întârziat să apară din partea Administraţiei Prezidenţiale, care a transmis că evenimentul a avut loc „în semn de înaltă apreciere pentru crearea unui climat de colaborare activă, pe toată durata mandatului (…), pentru susţinerea şi îmbunătăţirea performanţelor academice ale elevilor şi studenţilor care au primit burse de studiu sau au participat la programe de cercetare finanţate de fundaţie”.

ZIUAnews vă prezintă exemple de manifestări plătite de Fundaţia „Konrad Adenauer” şi organizate de Partidul Democrat Liberal. În 2009, reprezentanţii „Konrad Adenauer” au luat decizia de a organiza cursuri cu tematica „Managementul comunicării de campanie”, prin care să formeze tinerii politicieni din Organizaţia de Tineret a PDL.

În 2010, la Sinaia, a fost lansat proiectul „Cursurile de management politic”, prin care s-a propus organizarea de lecţii de formare de traineri interni, specializaţi în managementul politic. Tinerilor din PDL le-a fost asigurată finanţarea programului de cele două fundaţii partenere ale democrat-liberalilor, respectiv „Konrad Adenauer” şi Institutul de Studii Politice.

Tot Institutul de Studii Populare şi Fundaţia „Konrad Adenauer” au finanţat şi Şcoala Judeţeană de formare politică de la Botoşani, desfăşurată în perioada 10-12 iunie 2011, sub numele „Codrii de aramă”. Întregul Birou Permanent Naţional al OT PDL, lideri politici naţionali şi locali, au susţinut traininguri pentru cei peste 100 de cursanţi.

În perioada 15-17 iulie 2011, fundaţia „Konrad Adenauer” – în colaborare cu Institutul de Studii Populare, Centrul pentru Studii Europene – a finanţat proiectul Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal, cu titlul „Tinerii – viitorii lideri în administraţia publică din România”, organizat la Moreni, Dâmboviţa.

Fundaţiile prietene ale Partidului Democrat Liberal, respectiv Institutul de Studii Populare, Center for European Studies şi Fundaţia „Konrad Adenauer”, au plătit, în prima jumătate a lunii octombrie, o dezbatere a PDL-ului, organizată la Hotelul Ramada din Bucureşti. Tema acestei întruniri a reprezentat-o reforma asistenţei medicale în România, liderii PDL redactând un document strategic, care să stea la baza obţinerii banilor europeni.

Tinerii din Partidul Democrat Liberal au participat, în perioada 29-31 octombrie, la Şcoala Politică Regională, intitulată ,,Măsuri asumate. Comunicare şi politici publice ale doctrinei populare”. Evenimentul a fost organizat la Cluj-Napoca, din banii fundaţiei „Konrad Adenauer” şi ai Institutului de Studii Populare.

Cea mai recentă manifestare a PDL-ului, finanţată de fundaţia „Konrad Adenauer”, a fost o conferinţă organizată la începutul lunii noiembrie. „Valorile dreptei, dreapta valorilor” a fost titlul dezbaterii care a adunat la un loc membri ai PDL, ai PNŢCD, respectiv ai Forţei Civice. Acelaşi tip de manifestaţie, plătită tot din banii nemţilor, a mai fost organizată şi în luna mai a acestui an.

Nici Fundaţia „Hanns Seidel” nu s-a lăsat mai prejos, cheltuind şi ea sume importante de bani cu şcolirea tinerilor democrat-liberali. În perioada 13-16 octombrie 2011, în Bucureşti, s-a desfăşurat Şcoala Naţională de Comunicare Politică, proiect organizat de Tineretul Democrat-Liberal şi finanţat de Institutul de Studii Populare, împreună cu fundaţia germană „Hanns Seidel”. 2011 a fost al patrulea an consecutiv în care PDL a beneficiat de banii celor de la „Hanns Seidel”, pentru organizarea acestui tip de eveniment.

Plătit din fondurile fundaţiei „Hanns Seidel” pentru a-şi lansa volumul „Noua şcoală de gândire a dreptei”, a fost şi jurnalistul Cristi Pătrăşconiu, un apropiat al PDL. La lansare au participat PDL-işti importanţi, printre care şi fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

Fundaţia Uniunii Creştin-Sociale din Germania, Hanns Seidel Stiftung, împreună cu Fundaţia Partidului Popular European – Centre for European Studies – şi cu Institutul de Studii Populare – o fundaţie apropiată PDL, a organizat Şcoala de training pentru femeile democrat-liberale, intitulată „Respect pentru România, Respect pentru Femei”. Evenimentul a fost organizat în luna septembrie a anului curent, la Costineşti, unde au fost prezenţi lideri naţionali ai Partidului Democrat Liberal, în frunte cu Vasile Blaga.

PDL nu a fost singura formaţiune importantă din România care a beneficiat de sponsorizări ilegale din partea celor două fundaţii. Ministere cruciale pentru funcţionarea statului au fost îmbibate de banii celor de la „Konrad Adenauer” şi „Hanns Seidel”. Ministerul Justiţiei a primit, de-a lungul anilor, sume importante de la „Konrad Adenauer”, bani utilizaţi atât pentru seminarii care vizau formarea profesională a judecătorilor şi procurorilor, cât şi pentru achiziţionarea diverselor echipamente de care aceştia aveau nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea. Cel de-al doilea minister esenţial pentru menţinerea ordinii de drept, care a primit bani de la atare fundații, a fost Ministerul Administraţiei şi Internelor – susținut financiar de „Hanns Seidel”. De la dotare până la antrenamente şi seminarii care aveau drept scop schimbarea mentalităţii angajaţilor MAI într-una conformă cu standardele europene, cele mai importante fonduri au venit de la fundaţiile nemţeşti. Alte două ministere la fel de importante, care au fost finanţate de „Hanns Seidel”, au fost Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii.

Începuturile fundaţiilor în România

Fundația „Konrad Adenauer” este prezentă în România încă din 1991, când a început să desfășoare activităţi de educaţie politică şi consultanţă pentru partidele de dreapta din România. Creată după Al Doilea Război Mondial, fundația poartă numele lui Konrad Adenauer, primul lider al Uniunii Creștin Democrate, coaliție de catolici și protestanți care, sub conducerea sa, a devenit formațiunea dominantă în Germania. Cancelarul Angela Merkel este membru al board-ului director al fundației care este finanțată cu banii guvernului federal și ai landurilor. Fundaţia are sute de filiale, pe tot globul, birourile naţionale acţionând ca centre de comandă pentru acţiunile de „promovare a culturii civice”, pe care Merkel – prin CDU – le întreprinde. Fundația își susține „proiectele” din diverse state, cu sume ce variază între 100 și 200 de milioane de euro.

Relaţia „Konrad Adenauer” – „Hanns Seidel” – Traian Băsescu

Inițial, cele două fundații au fost promotoare ale PNȚCD și UDMR, pompând sume importante în cele două formațiuni, ajutându-le să intre în marea familie a PPE, cu statut de observator până la aderarea României la UE. După anul 2000, când neintrarea în Parlament a țărăniștilor a dus la degringolada din PNȚCD și la destructurarea formațiunii creștin-democrate, situație la care Traian Băsescu a contribuit din plin, fundațiile hegemonice germane au realizat că au nevoie în România de un reprezentant politic mai puternic. Atenția lor s-a îndreptat către PD, reprezentant, la acea vreme, al Internaționalei Socialiste, dar care, cu un Traian Băsescu la conducere, putea fi adus în sânul PPE. Pentru popularii europeni, care, la alegerile din 2008, doreau să-și consolideze poziția în Parlamentul European, relaţia cu liderii PD a devenit extrem de importantă. Popularii europeni și reprezentanții celor două fundații și-au intensificat demersurile, astfel încât, în 2006, formațiunea condusă de Emil Boc a decis că poate trece de la doctrina social-democrată, la cea populară. După aderarea României la UE, în ianuarie 2007, PD – devenit ulterior PDL, a ajuns membru cu drepturi depline al PPE, alături de UDMR și PNȚCD.

În ultimii doi ani, cele două fundații au ajuns la concluzia că trebuie să se orienteze către un alt personaj politic – desigur, tot un reprezentant al PDL -, care ar putea fi candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din 2014. Coincidență sau nu, în octombrie 2010, la o zi după vizita Angelei Merkel în România, Baconschi și-a lansat la București, cu mare tam-tam, Fundația Creștin Democrată, unde președintele de onoare al Fundației „Konrad Adenauer” a fost invitat de onoare. Se pare că FCD este finanțată cu bani frumoși atât de „Konrad Adenauer”, cât și de „Hanns Seidel”, însă ambele fundații neagă că ar avea vreo legătură financiară cu fundația fostului ministru de Externe.

Băsescu, ochit din epoca CDR-ului

Alegerea popularilor europeni nu a fost întâmplătoare. În pofida opoziției manifestate la început de PNȚCD și UDMR, popularii europeni au optat pentru partidul condus, până în 2004, de Traian Băsescu, personaj cunoscut multor lideri occidentali încă din timpul guvernării CDR, perioadă în care nu a fost doar ministru al Transporturilor, ci și împuternicit al Guvernului României în relațiile cu FMI și Banca Mondială, negociind toate acordurile păguboase de privatizare de la acea vreme.

Despre implicarea fățișă a Germaniei, implicit a cancelarului Angela Merkel, în proptirea lui Băsescu, la referendumul din această vară, nu s-a vorbit doar acum. Același lucru s-a spus și în 2009, după realegerea sa pentru încă un mandat de cinci ani, când a fost invocată teza implicării Berlinului în asigurarea menținerii lui la Cotroceni. Un rol major l-a jucat și atunci fundația „Konrad Adenauer”, care i-a dat o mână de ajutor candidatului Băsescu, prin tot felul de acțiuni menite să promoveze imaginea candidatului democrat-liberal. În acest sens a fost organizat Forumul „România în anul 2020 – perspective de viitor”, unde invitat de onoare a fost „Excelența Sa, Președintele României, Traian Băsescu”. Fundația „Hanns Seidel” și-a adus, la rândul său, aportul, organizând, în noiembrie 2010, la Bruxelles, – în colaborare cu MAI -, o masă rotundă pe tema „progresele României pentru aderarea la Spațiul Schengen”, unul dintre obiectivele majore ale lui Băsescu în campania electorală.

Baconschi, pe mărci germane

Fundațiile care au spart gheața la începutul anilor ’90, punând printre primele piciorul în România, au fost „Konrad Adenauer”, legată ombilical de partidul CDU (Uniunea Creştin-Democrată), partid aflat la putere în Germania, și Fundaţia „Hanns Seidel”, conexată la Uniunea Social Creştină (CSU), ambele think-tank-uri oficiale ale Partidului Popular European. În ultimii 20 de ani, cele două fundații au devenit tot mai active în state precum Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehia și Ucraina, acordând suport substanțial liderilor politici agreați sau furnizând asistență unor asociații „de elită”, care se pretind a fi „vocea” opiniei publice. Ambele au tradiție în a desfășura un lobby intens în statele est-europene, așa cum s-a întâmplat și în România, mai întâi prin sprijinul acordat PNȚCD și UDMR. Ulterior „Hanns Seidel” şi „Konrad Adenauer” s-au implicat masiv în susţinerea lui Traian Băsescu – inclusiv la alegerile prezidențiale din 2009 – a PDL-ului, a Institutului de Studii Populare al democrat-liberalilor şi a Fundaţiei Creştin Democrate (FCD), conduse de Teodor Baconschi. Ambele oferă burse pentru studenții români, cu scopul clar de a forma o elită care va lucra, în cele din urmă, pentru interesele germane din România.

PPE în România şi în Europa (Luciana Pop)

Prin bunăvoința guvernului de la Berlin, milioanele de euro intrate în conturile fundațiilor afiliate celor mai importante partide politice din Germania sunt puse apoi la dispoziția grupărilor sau a partidelor politice din statele-satelit, sub forma diverselor proiecte de activități sociale, culturale sau de informare. În cazul celor două fundații – „Konrad Adenauer” și „Hanns Seidel” -, în fostele state comuniste, banii au ca destinație, în mod firesc, formațiuni și lideri care fac parte din marele partid al popularilor europeni. Pe această listă se regăsesc Boiko Borisov – premierul bulgar, Donald Tusk – șeful guvernului polonez, Iulia Timoșenko – fostul premier ucrainean, Viktor Orban – prim-ministrul ungar, cu tot cu partidele lor de centru-dreapta, dar și alte personaje politice din Europa. Tot cu suportul celor două fundații au fost propulsați la cârma Uniunii Europene doi lideri importanți ai marii familii a PPE – portughezul Jose Manuel Durrao Barroso, în 2009, pentru un al doilea mandat la șefia Comisiei Europene, precum și belgianul Herman Van Rompuy, în fruntea Consiliului European. Pentru a-și atinge scopurile, inclusiv pentru a-și asigura prezența pe scena politică a țărilor în care și-au făcut intrarea, fundațiile germane sunt dispuse să cheltuiască oricât. Dacă, spre exemplu, în anii ’90 bugetul fundației „Konrad Adenauer” era de peste 220 de milioane de mărci, din care jumătate era destinată proiectelor din Europa Centrală și de Est, în ultimii ani, fundația a ajuns să dispună de sume care variază între 100 și 200 de milioane de euro.

Deși dezideratele declarate ale fundațiilor afiliate celor două mari partide ale Germaniei, CDU și CSU, sunt acelea de a promova creștin-democrația și valorile democratice, tendința lor de a domina scena politică din mai toate fostele state comuniste, dar și din alte colțuri ale lumii, i-a îndreptățit pe unii comentatori politici să vorbească de anumite scopuri obscure. Concret, fundațiile „Konrad Adenauer” și „Hanns Seidel” s-au transformat în instrumente-cheie ale politicii externe a Germaniei. În majoritatea cazurilor, fundațiile sprijină forțe politice de centru-dreapta, fie aflate în Opoziție, pentru a le ajuta să preia puterea, fie partide care se găsesc deja la guvernare, dar care au nevoie de „parteneri” și de sprijin extern pentru a rămâne pe poziții.

Partidul lui Tusk, ajutat de „Konrad Adenauer”

Una dintre primele țări în care fundațiile germane au pus piciorul a fost Polonia. Teoretic, fundațiile afiliate la CDU și CSU au exercitat activități sociale, acordând subvenții pentru diverse programe. Practic, doar anumite medii bine alese au beneficiat de sumele respective. Exemplul elocvent este cel al fundației „Konrad Adenauer”, care, formal, sprijinea centrele creștin-democrate de cercetare și anumite asociații de promovare a democrației, însă un suport consistent revenea unor grupări politice. Fundația legată de partidul Angelei Merkel și-a fixat drept principal partener politic formațiunea „Platforma Civică”, a premierului Donald Tusk, deși acest partid nu prea are nimic în comun cu democrat-creștinii, în timp ce la Varșovia există o serie de organizații creștin-democrate autentice. Politicienii din partidul lui Tusk, consilierii și miniștrii săi au fost invitați în permanență la diversele conferințe, simpozioane sau evenimente organizate pe bani frumoși de fundația „Konrad Adenauer”. De asemenea, în 2010, însuși președintele fundației „Konrad Adenauer”, Hans-Gert Pottering, și-a manifestat, în mod fățiș, sprijinul pentru candidatul Platformei Civice la alegerile prezidențiale, Bronislaw Komorowski, apreciind apartenența acestuia la marea familie a popularilor europeni.

Premierul bulgar, omul lui Merkel

Și în Bulgaria, partidele germane își exercită propria influență asupra vieții politice, prin intermediul fundațiilor legate ombilical de ele. Cele mai active sunt tot „Konrad Adenauer” și „Hanns Seidel”, al căror sprijin merge spre partidul GERB, de centru-dreapta, al premierului Boiko Borisov. Lucru care reiese chiar dintr-o cablogramă publicată anul trecut de WikiLeaks, în care șeful guvernului de la Sofia, acuzat de legături cu mafia bulgară a anilor ’90, se lăuda în fața diplomaților americani cu sprijinul pe care îl are din partea fundațiilor „Konrad Adenauer” și „Hanns Seidel”, dar și cu relația sa foarte bună cu Angela Merkel și PPE. De altfel, creștin-democrații germani l-au sprijinit pe Borisov în timpul campaniei electorale din 2009, o serie de experți ai celor două fundații ajutând logistic și financiar partidul GERB să își prezinte programul. Admirator înfocat al premierului ungar Viktor Orban, Borisov a decis anul acesta să facă o nouă lege a presei, deranjat de atacurile la adresa sa. La noul act normativ vor lucra experți ai celor două fundații germane.

Orban, medalie de la „Hanns Seidel”

Premierul ungar Viktor Orban, apropiat al CDU și CSU, are, de asemenea, legături strânse, prin partidul său FIDESZ, cu cele două fundații germane. Și în Ungaria, banii guvernului german sunt alocați pentru diversele conferințe și școli de vară la care liderii FIDESZ își expun ideile. Ca semn al relațiilor foarte bune dintre politicianul maghiar și fundațiile germane, în 2001, Orban a primit din partea fundației „Hanns Seidel” premiul . În 2003, grație fondurilor unor ONG-uri controversate – precum Open Society, al magnatului american George Soros – și mulțumită fundațiilor germane, așa-numitele „revoluții portocalii” au dat pe mâna Occidentului fostele state sovietice Georgia și Ucraina. Fundațiile germane au legături strânse cu partidul fostului premier Iulia Timoșenko, pe care l-au ajutat să intre în familia PPE. Caracatița finanțărilor germane a ajuns și în Slovacia, unde cele două mari fundații s-au implicat în susținerea unor entități politice, încălcând astfel legislația țării, care interzice partidelor să primească fonduri din partea unor organizații străine.

Voichița Rășcanu

Ruana Ceaușescu

Luciana Pop

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • https://www.facebook.com/notes/badescu-ildiko/tacerea-bisericii-ortodoxe-romane-a-permis-penticostalilor-portocalii-din-chicag/291494777560658
    Tacerea Bisericii Ortodoxe Romane, a permis penticostalilor portocalii din Chicago sa stapaneasca Romania !/ Reformarea BOR !
    .de Badescu Ildiko la 13 decembrie 2011 la 15:43 ·PublicPrieteni (+)Doar eu (+)PersonalizatPrieteni apropiaţiZona BucureştiVezi toate listele…CAUniversitatea Politehnica BucurestiFamilieConfederatia Nationala Sindicala Cartel ALFAZona Bucharest, Romaniacns c.aLiceul teoretic UNIREA Tg-MuresCunoştinţeÎnapoi
    PublicPrieteniDoar euPersonalizatPrieteni apropiaţiZona BucureştiVezi toate listele…CAUniversitatea Politehnica BucurestiFamilieConfederatia Nationala Sindicala Cartel ALFAZona Bucharest, Romaniacns c.aLiceul teoretic UNIREA Tg-MuresCunoştinţeÎnapoi.Stimata Patriarhie, distinsi prelati si credinciosi,

    Pornind de la acest articol:http://www.realitatea.net/remu s-cernea-statul-roman-a-donat- bani-catedralei-mantuirii-neam ului-prin-incalcarea-constitut iei_873909.html siraportat la articolul Banda penticostalilor portocalii si comentariul corespunzator, am cateva puncte de vedere, care fac legatura cu mesajul de la Realitatea.net;

    (1)Articolul care poate fi gasit la o simpla cautare pe google are un titlu foarte sugestiv: “Banda penticostalilor portocalii şi “binecuvântările” americane:PDL Chicago, un centru de operaţiuni politice şi financiare”Emil Boc, Benjamin Lucescu, Gheorghe Predescu, Lucian Leustean, Sever Voinescu, Daniel Budamai mult vezi in anexa

    (2)COMENTARIU:Problema este ca nu are nimeni nimic cu niciun cult crestin sau cu vreo religie, exista respect pentru toate , dar s-au observat niste diferente intre cultele crestine; In primul rand se poate face o impartire in 3 grupe in functie de asemanarea intre obiectivele urmarite: 1) Ortodox; 2) Romano-catolici si Protestatnti; 3) Neoprotestanti;Grupa 1 este preocupata doar de aspectele spirituale privind omul; Grupa 2 este preocupata de aspectele spirituale , dar si de problemele economico-financiare ale omului; pentru problemele economico-financiare, oamenii daca vor sa aiba bunastare sunt indrumati sa munceasca , constientizand ca daca muncesc vor avea si un anumit grad de bunastare in viata; Grupa 3 este preocupata de aspectele spirituale, de problemele economico-financiare , dar si de aspectele existentei omului ca membru al societatii. Privitor la problemele economico-financiare abordarea este diferita fata de grupa 2 si anume primordial functioneaza principiul intrajutorarii reciproce pe baza zeciuielii care este colectata de catre comunitatea religioasa si apoi redistribuita. Dar din pacate aici de multe ori se poate observa ca scopul scuza mijloacele. Omului ca si membru al societatii, de mic copil i se induce ideea ca trebuie sa devina “cineva” in societate, constientizare care pana la urma nu e rea, deoarece indeamna la aspiratii benefice si pentru om si pentru societatea din care face parte.In Romania, cetateni cu pretentii fac confuzii mari in ceea ce ii priveste pe protestanti si neoprotestanti, fiind pentru ei totuna; Confuzia pare grava raportat la situatia Romaniei unde o mana de penticostali sau alti neoprotestanti de culoare politica portocalie fac ce vor, poate chiar pe buna dreptate pentru ca stim ca “prost nu e cine cere, ci prost e cine da”, adica Biserica ortodoxa pare de multe ori inactiva pentru problemele economico-financiare ale credinciosilor, dar si privitor la implicarea lor in viata sociala. De ce ? Pentru ca sperantza inaltarii spirituale pe care o da Biserica ortodoxa, coroborata cu educatia din comunism, le da oamenilor impresia ca Romania e taram binecuvantat, ca e gradina Maicii Domnului, ca Dumnezeu nu ne lasa, etc. cu consecinte de inactivitate ale multora dintre cetateni si pentru aspectele economico-financiare ale vietzii lor. Exista si lipsa dorintzei de a fi membri importanti ai societatii cu rol de motor pentru aceasta (nu cu rol de distrugator) , multumindu-se sa fie eventual doar “membri” importanti ai familiei personale, dar nici acolo de multe ori nu devin modele demne de urmat. Ideile mentionate anterior sunt vise bune pentru o viata virtuala si fac mult rau celor care si-au insusit aceste idei ca pe un mod de viata, fiind de fapt o frana in calea evolutiei !Cu acest mesaj, s-a lansat o provocare care poate fi analizata, dezvoltata sau combatuta, dar avand la baza obiectivitatea !

    (3) Puncte de vedere ; Cei care ne-am nascut crestini, botezati si sau crescuti intr-unul din cultele de la grupa 1 sau 2 de mai sus, in general vrem sa ne pastram mostenirea spirituala a religiei si nu vrem sa o schimbam pe vreunul dintre cultele de la grupa 3; Dar totusi putem observa ca Biserica ortodoxa este slab preocupata de problemele zilnice ale omului, cele de alta natura decat spirituala si anume problemele economico-financiare si cele de membri ai societatii .Vin puternic din spate cultele neoprotestante, care pas marunt cu pas marunt castiga teren. Bineinteles o religie ultra ramificata precum cea crestina risca sa isi piarda in timp doctrina si sa fie remorcata la alte religii;

    De ce nu se reformeaza si Biserica ortodoxa ? De ce este interesata doar de mesajul spiritual, fara sa o intereseze si celelalte aspecte care ii influenteaza omului viata de zi cu zi ?

    Nu pot sa ofer un manual cu propuneri pentru reforma, dar lansez ideea ca tema de meditatie.

    Ma voi opri asupra catorva aspecte, pe care le-am observat:

    – Catedrala Mantuirii Neamului sa zicem ca ar fi binevenita, dar doar in conditiile in care nu ar fi criza economico-financiara; in momentul de fata , pare doar o risipa.

    – De ce Biserica ortodoxa accepta cersetori in fata Bisericilor ?; Fiecare Biserica ar trebui sa aiba un Comitet pentru probleme sociale , iar nevoiasii tentati sa stea la cersit in fata Bisericii sa fie luati in evidenta si sa nu mai fie lasati la cersit in fata, ci sa participe efectiv la slujba si la problemele comunitatii de pe langa biserica.

    – Fiecare Biserica sa aiba un mic Centru pentru probleme sociale, sa aiba cateva locuri (1-5-10) unde sa poata oferi cazare, hrana, masa, imbracaminte, etc. Nevoiasii nu trebuie sa ramana o categorie doar cu nevoi care sa le fie acoperite de altii, iar ei sa nu contribuie cu nimic. Cei apti de munca pot contribui prin munca pentru diversele nevoi ale bisericilor. Statului nevoiasilor nu trebuie sa fie de cersetori ci de persoane care sa contribuie cu ceva (prin munca) pentru dezvoltarea comunitatii sau a societatii. Legat de simpli cersetori, dar care sunt de neacceptat pe langa biserici , stiu ca in alte state, ei nu au voie sa stea doar cu mana intinsa, ci trebuie sa faca ceva (adica sa presteze o forma de munca, sa cante, sa danseze, sa aiba un cantar pentru persoane, etc.) pentru banutul/ banii pretinsi.

    – Problema avortului tratata de Biserici ca fiind inacceptabila este falsa, pentru ca Biserica nu ofera o alternativa, ci doar un deziderat si atunci ne intalnim cu cazuri care ne oripileaza (vezi unul dintre ultimele cazuri cu bebelusul gasit in tren, asfixiat si bagat in geamantan);

    – Problema legalizarii prostitutiei este tratata de Biserica tot ca inacceptabila, dar fara a avea capacitatea de a combate prostitutia ca fenomen (care exista de fapt si este agreata de solicitanti mai ales,) si fara a se implica cu o educatie corespunzatoare a copiilor si tineretului. Sexualitatea o avem tot de la Dumnezeu si degeaba este negata, pentru ca natura isi cere drepturile, uneori de la varste fragede (9-10-15 ani), iar un copil/ tanar neinformat poate devia usor de la comportamente considerate normale. Exista si reversul , cand copiii/ tinerii sunt abuzati, rapiti , omorat pentru satisfacerea potfelor sexuale ale unora care nu isi pot stapani impulsurile primare (vezi si falsa abordare a Bisericii romano-catolice pe aceasta tema, care a dus la abuzuri sexuale asupra copiilor nevinovati ) !

    Concluzii: Noi traim o viata reala aici pe Pamant si degeaba ne raportam la viata ideala din Rai, pentru ca de la caderea in pacat omul are liberul arbitru si mantuirea se face prin noi insine, iar drumul inca este foarte lung pana la viata ideala ca in Rai !Fara o reforma reala a Bisericii ortodoxe, si fara o abordare reala a problemelor oamenilor, asupra Romaniei planeaza un mare pericol care poate fi si de natura pierderii identitatii de orice natura.

    ANEXA:Articolul care nu se stie unde a aparut e foarte sugestiv: “Banda penticostalilor portocalii şi “binecuvântările” americane:PDL Chicago, un centru de operaţiuni politice şi financiare”Emil Boc, Benjamin Lucescu, Gheorghe Predescu, Lucian Leustean, Sever Voinescu, Daniel BudaOraşul Chicago s-a dovedit în ultimii ani şi mai ales după revoluţie un oraş care a produs milionari pe bandă rulantă printre românii care s-au stabilit aici înainte sau după revoluţie. Sursa principală a prosperităţii s-au dovedit a fi fraudele imobiliare în care cei mai mulţi au excelat, reuşind să “impresioneze”, evident negativ, chiar şi Congresul American, care în raportul din toamna anului 2010 îl menţionează pe Mihai Chezan, româno-americanul devenit celebru prin imensa fraudă imobiliară de la Cluj, cunoscută sub numele Tower, ca unul dintre cei mai notorii escroci ai Clujului. Experienţa câştigată în fraudele imobiliare a fost extinsă în România, profitând de corupţia la nivel înalt şi de protecţia politică, Clujul devenind unul dintre cele mai “atractive” locuri unde reţelele escrocilor româno-americani au nenorocit mii de oameni, sute de firme şi instituţii!Cum a fost posibil ca în jurul unor personaje, cunoscute pentru fraudele imobiliare şi furtul banilor publici în Statele Unite, să mişte instituţii importante ale Clujului, Primărie, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Poliţia Cluj, Tribunal şi, nu în ultimul rând, chiar prim-ministrul Boc şi partenerul lui cel mai apropiat – Daniel Buda?Cum a fost posibil ca oameni compromişi, anchetaţi în Statele Unite de către FBI şi condamnaţi de justiţia americană să ajungă să construiască o reţea a fraudei internaţionale sub paravanul organizaţiei PDL Chicago, PDL Cluj şi al Consiliului Şefilor Onorifici – Dezvoltatori de Relaţii Economice Internaţionale a Camerei Româneşti de Comerţ şi Industrie din SUA, oameni de afaceri care şi-au dovedit abilităţile “excepţionale” în fraude imobiliare, spălări de bani şi capacitatea de a corupe oficialităţi publice. Printre aceste persoane îi găsim pe Alexandru Silvasan din Timişoara, Virgil Tiran din Chicago sau Ionel Capalnas tot din Chicago, toţi implicaţi în fraude imobiliare în Chicago sau în România (Cluj, Timisoara, Bistriţa etc.).Primul deschizător de drumuri se pare că a fost Sever Voinescu Cotoi, actualmente europarlamentar, “personalitate” marcanta a PDL-ului, selecţionat din pepiniera Prahova şi trimis la “specializare” în Statele Unite ca şi Consul al României la Chicago, unde s-a interconectat cu “experţii” imobiliari ca şi Virgil Tiran, John Capalnas sau deputatul PDL pentru diaspora americana Mircea Lubanovici, anchetat de FBI în legătură cu partenerul său de afaceri Benjamin Lucescu, “săltat” de FBI în 2009 şi trimis în judecată pentru fraude financiare, spălări de bani etc. Împreună cu Lucescu, Lubanovici are un ziar, Romanian Times, care apare la Portland (Oregon), dar şi o asociaţie, Romanian American Society, unde deputatul este preşedinte, dar sunt implicaţi şi în afaceri cu produse textile.Benjamin Lucescu a mai avut probleme cu autorităţile americane de mai multe ori în ultimii ani.FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATIONPORTLANDDepartment of Justice Press ReleaseFor Immediate Release December 3, 2010United States Attorney’s Office District of Oregon Contact: (503) 727-1000 Local Mortgage Broker Found Guilty of Bank and Wire Fraud Beniamin Lucescu Convicted of Submitting Fraudulent Mortgage Loan Applications http://portland.fbi.gov/dojpressrel/pressrel10/pd120310.htmPORTLAND, OR—Beniamin Lucian Lucescu, 41, of Portland, Oregon, was convicted yesterday of the crimes of bank fraud and wire fraud following a three-day jury trial. Lucescu is scheduled to appear before U.S. District Judge Michael W. Mosman for sentencing on these charges.Din 2003, ştafeta Consulatului din Chicago o preia Gheorghe Predescu, personaj controversat cu suspecte legături în lumea diplomaţiei lui Ceauşescu încă din 1987!Iată ce spune dl Steve Bonica, redactorul-şef al ziarului Romanian Tribune din Chicago, într-un articol din data de 14 decembrie 2007:”Domnul Predescu ar fi putut foarte bine să mai stea la post în Chicago mult şi bine pentru că acesta este obiceiul diplomaţiei şi datorită unei oarecare insuficienţe de diplomaţi. Putea foarte bine să-şi fi prelungit mandatul care este aproape terminat şi să nu fi fost nevoie să fie rechemat aşa de urgent, însă se pare că MAE şi guvernul României au ajuns la aceeaşi concluzie ca şi cei ce au făcut interpelarea parlamentară, şi anume că diplomatul român a intrat într-o zonă interzisă de către tratatul de la Viena cu privire la activitatea ambasadelor şi misiunilor diplomatice în ţările în care acestea sunt acreditate. … Sesizarea cu privire la ilegalitatea comisă de domnul Predescu, în diferite instanţe de-a lungul ultimului an şi nu doar cu o singură ocazie, a fost făcută de grupul de români din Chicago către instituţiile de stat din România, adică în primul rând Senatului iar apoi către MAE şi către cabinetul prim-ministrului şi nu în ultimul rând Instituţiei Prezidenţiale Române. Scopul acestei sesizări nu a fost de a-l scoate pe domnul Predescu nici din Consulat, nici din Chicago şi bineînţeles nici din Statele Unite. Unica dorinţă a fost de a afla dacă guvernul României a fost de acord cu activitatea domnului Predescu sau nu. Se pare că decizia a fost clară iar evidenta retragere ne arată că nu trebuie să ne fie frică să facem cunoscute acţiunile ilegale ale oricăror funcţionari publici români dacă vrem să ajungem la ţinta finală: democraţie lipsită de corupţie!”http://www.romaniantribune.net/a365_Nota_finala_in_scandalul_diplomatic_de_la_Chicago_George_Predescu_Consulul_General_al_Romaniei_din_Chicago_a_fost_rechemat_in_tara.aspxÎn 2005, primarul Clujului de atunci şi actualul premier Emil Boc vizitează Chicago, unde s-a întâlnit cu “senior pastorul” John Pop şi membrii comunităţii române penticostale din zona Chicago, inclusiv a Bisericii Philadelphia, el colectând la final aproximativ 300.000 USD, introdus fiind în reţeaua de interese a economice ale comunităţii locale, din nefericire, o parte dintre ele în zona escrocilor imobiliari.Emil Boc și Daniel BudaIată ce spune Laurenţiu Fulga, fondatorul revistei “Spirit Românesc”, care apare la Sydney, despre povestea “convertirii” a lui Emil Boc în SUA:”Pastorul John Pop a stat în spatele acţiunii de «predare Domnului» în SUA a liderului PDL Emil Boc, acţiune pentru care i se promisese un post de diplomat în SUA!… ca urmare a faptului că PDL are un preşedinte pocăit, s-a decis să se meargă în diaspora cu mai mulţi candidaţi neoprotestanţi.Şi i-aş aminti pe stimabilul neoprotestant Mircea Lubanovici, candidat PDL pentru diaspora română din Statele Unite, şi neoprostestant Wiliam Brînză, candidat PDL pentru diaspora română din Europa”. Ambii au devenit deputaţi in Parlamentul României şi ambii sunt anchetaţi în legătură cu partenerii arestaţi şi judecaţi. Partenerul lui William Brînză este “consultantul”offshore Kiss Laszlo Gyorgy, originar din Cluj care a fost arestat la Bucureşti, pe 8 octombrie 2010, la o lună după ce reporterii incognito din Reporting Project, deghizaţi în oameni de afaceri, l-au înregistrat planificând strategii de criminalitate financiară. Kiss este acuzat de spălare de bani şi complicitate la delapidare, în două dosare penale.Povestea continuă la Chicago cu noul consul, Lucian Leustean, apropiat şi “coleg” de breaslă cu Mihai Răzvan Ungureanu, actual şef al spionajului românesc. S-a remarcat în diplomaţie prin modul în care a făcut România de râs în cazul hoţiei practicate asupra Fundaţiei Gojdu.Pe vremea când era secretarul de stat la MAE, Lucian Leustean şi-a făcut un nume în spaţiul public românesc afirmând că, în cazul negocierilor asupra chestiunii Gojdu, România se găseşte faţă de Ungaria în situaţia Liechtensteinului faţă de Brazilia în cazul unui meci de fotbal. Lucian Leustean şi-a bazat poziţia de renunţare diplomatică pe punctul de vedere al Budapestei, conform căruia nu mai este valabilă Convenţia din 1937 (prin care Ungaria se obligă să restituie integral bunurile Fundaţiei Gojdu de la Sibiu).De la stânga la dreapta: Sever Cotoi Voinescu, Lubanovici, Prigoană jr, Brandza și Sebastian Bodu Devenit consul, Leustean continuă consolidarea grupului portocaliu de la Chicago dând suport lansării PDL Chicago alături de Sever Voinescu Cotoi, fostul consul la Chicago şi europarlamentar PDL, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu, fost şef ANAF şi “nas” al unor grupuri de interese de sorginte mafiotă, Honorius Prigoană, nefericitul candidat PDL la parlament, susţinut “contra cost” de Emil Boc” din sumele “investite” de tatăl Silviu Prigoană în imobiliarele din Chicago şi partener al escrocului Adrian Tarău, un personaj care a fugit din România acum căţiva ani, după ce a fost acuzat de fapte de corupţie. Tarau este consilier în organizaţia condusă de Iosif Caza (şi el un apropiat al deputatului PDL Mircea Lubanovici), condamnat recent pentru trafic de persoane.Clădirea în care este instalat sediul PDL Chicago aparţine vicepreşedintelui filialei, Virgil Tiran, un personaj necunoscut publicului din România, dar celebru în diaspora din America. Acesta este anchetat pentru escrocherii financiare şi imobiliare, împreună cu soţia fostului guvernator de Illinois, Rod Blagojevich, fiind suspectat de acte de corupţie. Conform investigatorilor americani, preluaţi de ,,Chicago Sun Times” şi ,,Chicago Tribune”, Virgil Tiran ar fi plătit ilegal, între 2001 şi 2004, aproximativ 108.000 de dolari comisioane firmei imobiliare River Realty, patronată de Patricia Blagojevich, pentru vânzarea fictivă de apartamente. Rod Blagojevich este, şi el, inculpat şi cercetat în stare de libertate pentru două capete de acuzare: complicitate în vederea comiterii unei fraude şi solicitare de mită, infracţiuni ale căror pedepse pot atinge 30 de ani de închisoare.Dacă acestea vor fi dovedite de procurorii americani, Virgil Tiran îl va însoţi la ,,odihnă” în închisorile americane pe fostul guvernator.Reţinerea preventivă a fostului guvernator a dus la anchetarea a zeci de antreprenori români, majoritatea de religie penticostală, şi membri ai filialei PDL. Aceştia, conform anchetatorilor americani, s-au constituit într-un veritabil nucleu de afaceri ilegale, dirijate de fraţii Mircea şi Virgil Tiran, avându-i ca ,,locotenenţi” pe pastorii penticostali Petru Cladovan şi Teofil Scorte.Vom reveni cu detalii despre escrocheriile din Chicago, Cluj, Arad, Timişoara, Bucureşti precum “circulaţia” banilor şi suveicile off shore.Vlad Dumitras”

    .

  • Auzisem, ca unele ziare- acesta, evident, sant conduse,de fosti securisti ! Articolul convinge ! Ura,religioasa,specfic,comunistilor, este evidenta!Asociaza numele cetatenilor romani, cu nazistii! Lucrati pentru pucistii din 2012?
    Mai aveţi tupeul, sa ne chemati acasa ? La asemenea, drepturi constitutionale ?
    Oricum, pentru cifrele si faptele incriminate, veti da socoteala !