Analize și opinii

Paul Hitter: ”Societatea Românească este într-o stare de război continuu. Eu zic STOP!”

Aproape o saptamana de cand sunt in Rusia. Nu am sa scriu despre aici ci despre acasa. Fiind prins cu tot felul de chestii pe aici, nu prea am mai avut timp sa citesc mare lucru din ce se intampla in tara si din ce se scrie pe Facebook. Deja din a doua zi am observat ca am o liniste ciudata in cap. Astfel am inceput sa evit sa citesc, chiar si atunci cand din obisnuinta deschideam barbutul (facebookul). Si uite asa, dupa o saptamana am o mare liniste in cap si suflet. Ce relaxare…



Este minunat sa mergi intr-un loc si sa nu intelegi mare lucru din posibilele conversatii. Astfel esti la distanta de toate intrigile sociale, politice, partz…din care…oricum nu prea poti schimba mare lucru. Ma simt ca un ranit dus in spatele frontului, la pat, stirile de pe front lasate la usa salonului.

Societatea Romaneasca este intr-o stare de razboi continuu. Nu stiu daca si aici este asa, pentru ca nu inteleg limba. Am mai stat in Germania, in Franta, in America…nu parea asa. Si acolo eram destul de…nu prea ma interesa…ma interesa ce fac eu, ce fac cei apropiati mie. Nu aveam pretentia ca pot eu schimba politica doamnei Merkel sau pe a lui Obama. Nu ii simpatizam, dar nici nu ma trezeam dimineata gandindu-ma la ei. In Romania, am ajuns volens-nolens in mijlocul unei petarde explodate. O explozie continua. M-am framantat zi de zi, am intrat in vartej, m-am agitat, m-am exprimat, am facut spume, am zis adevarul..Adevarul? Ce naiba este adevarul pana la urma? Adevarul cui? Zece postari pe zi. Ce a zis “ala”…reactia mea, reactia lui x la reactia mea, reactia lui y la reactia reactiilor reactiilor reactiei. Certuri cu oameni pe care nici nu ii cunosc…Ne injuram, ne denigram, ne terorizam. Toti, bineinteles, o facem pentru bine, tara, patrie, adevar. Ce este adevarul?

In timpul asta, crezand ca salvez tara, copiii mei cresc pe langa mine, eu imbatranesc, uit sa ne salvam pe noi, cercul restrans. Mai toate discutiile de la toate mesele sunt centrate pe politica, usr, psd, dragnia, iohannis, etc. Cine sunt pana la urma oamenii astia in viata mea?

Aceasta saptamana, mai presus de toate, mi-a amintit ca exista o realitate unde toate aceste lucruri nu exista. Noi le dam putere, lasandu-le sa intre in vietile noastre, devenind si noi parte, unii chiar parte marcanta, din rahatul asta. Eu zic STOP!

Autor: Paul Hitter

Sursa: Paul Hitter Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • STOP PLANETAR, GALACTIC, INTERGALACTIC, COSMIC, UNIVERSAL.

    Evaluam, autoevaluam, respiram, tragem sufletul constient, cu calm, armonios, in sfanta si binecuvantata pace, cugetam, meditam, reflectam, ne bucuram de acest moment istoric, divin. Sfanta si binecuvantate impacare.

    Elaboram CODUL DE BUNE PRACTICI PLANETARE IN VIZIUNEA LIMBAJULUI MULTIDIMENSIONAL.

    Vietuim pe cale, in adevar, cu bucurie, iubire infinita. Sau poate vrem sa nu mai vietuim, insa ar fi un mare pacat sa renuntam la cel mai pretios DAR: Viata! Cu drag,