Analize și opinii

Patriotismul care zgâlțâie batista din buzunarul de la piept al iubitorilor geostrategici de neamșițară

Uneori e util de reamintit ce sînt, de fapt, principalele două trîmbițe teve ale miliției locale.



Pe de o parte, niște falimentați aparținînd SRI srl, cu datorii de zeci de milioane de euro și patron condamnat pentru furt, la a cărui eliberare condiționată din pușcărie, în ianuarie 2017, DNA-ul Codruței Kovesi a consacrat premiera absolută de a nu contesta oficial continuarea executării pedepsei, la adăpostul protestelor antipenali din Piața Victoriei, susținute cu patos de niște realizatori tevee superintegri, deci foarte îngrijorați de bugetul statului la care prăvălia lor nu contribuie, deși ei conduc relaxați automobile de multe zeci de mii de euro, iar acum comentează scandalizați luxul rezultat din fotografiile cu muștar în borcan, sifoane, brînză, vin și crastraveți din vacanțele unor burtoși și siloconate de la corporația satanică Tel Drum.

Cealaltă gazetă mișcantă de perete care slăvește neabătut miliția și îi urăște pe penalii care sug sîngele românilor (lacrimă) e parte a singurului trust neaoș de presă trimis în judecată ca persoană juridică pentru dare mită și spălare de bani; relația tandră dintre un amploaiat de rang înalt al trustului și Slujirea însăși, faptul că directorul general al trustului, înregistrat chiar de DNA, se purta ca un picolo telefonic foarte sîrguincios al ofițerilor DNA, porecla umedigidouăjpatru, precum și penibil de serviabilele servicii de imagine de care, atunci cînd lucrează, beneficiază pe sticlă reprezentantul de protocol cotrocean al serviciilor anticoruptie sînt fie speculații răutăcioase, fie realități insignifiante din cauză că viața e greu și o pîine se cîștigă complicat în presa quality.

Numai bunul Dumnezeu știe dacă acești bufoni mîhiți, vechi și ieftini sînt într-adevăr niște pușlamale autentice. Însă fiecare dintre ei se comportă ostentativ exact ca șuții pe care organele îi lasă anume liberi pe ulițe ca să-și facă din cînd în cînd cîte o treabă pestilențială cu ei. În cursul executării misiunii, elogierea organelor e bașca. Subînțeleasă. E din convingere. Se poate presupune că e animată chiar de patriotismul care deseori zgîlțîie vizibil supraponderala batistă din buzunarul de piept al iubitorilor geostrategici de neamșițară (lacrima nr.2).

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur Facebook