Analize și opinii

PARLAMENTUL EUROPEAN VA CERE SUSPENDAREA NEGOCIERILOR CU SERBIA

Serbia a început negocierile de aderare la UE în ianuarie 2014, dar a înregistrat puţine progrese până acum. A deschis 18 dintre cele 35 de capitole de negociere şi a închis provizoriu doar două dintre ele. Ţara este dependentă de Rusia pentru livrările de gaz şi a refuzat să se ralieze la sancţiunile occidentale împotriva Moscovei din cauza acţiunilor acesteia în Ucraina.
Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din PE a a declarat în această săptămână pe Twitter că ‘Uniunea Europeană nu poate continua negocierile de aderare cu Serbia dacă ea nu se aliniază cu sancţiunile contra Rusiei”. ‘Iată ce vom spune în viitorul raport al Parlamentului privitor la extindere”, a adăugat grupul europarlamentar S&D.
Îi doare la bască pe sârbi. Muncitorii sîrbi, bine calificați, lucrează de când lumea în țările vestice. Nu se pot dispensa de ei. Deși nu e în UE, are mult mai multe autostrăzi decât avem noi. Făcute cu chinezii.
Sârbii sunt un popor cu demnitate. Niciodată n-ar accepta dictatul neomarxist al Bruxelles-ului, ideologiile sale delirante. Nu sunt ca noi. Djokovic este ilustrativ pentru caracterul sârbilor.
Ce bine le-au mai făcut lor occidentalii. Ce i-au mai bombardat. 78 de zile la rând. Le-au rupt din trupul țării Kosovo, fostul teritoriu sudic al țării.
Apropo, România nici până astăzi n-a recunoscut Kosovo. Doar 4 țări europene n-au făcut-o. Ar trebui să recunoști și Republica Transnistria atunci.

Autor: David Angelo

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu