Analize și opinii

Parlamentul de la Bruxelles nu este Parlamentul meu!

Miercuri, 7 februarie, Parlamentul European a dezbătut situația politică din România, în contextul modificărilor aduse legilor Justiției. Dezbaterea s-a numit “Ameninţări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din România”, iar motivul clamat de europeni pentru această dezbatere a fost avertismentul pe care Comisia Europeană l-a transmis Parlamentului de la București.



Motivele reale ale acestui atac asupra imaginii Rmâniei țin de denigrarea statelor din Europa de Est dar și de strategia pentru exercițiului financiar 2021-2027 în care Comisia Europeană propune ca respectarea statului de drept să fie o condiție pentru eliberarea fondurilor europene. Practic, încearcă se demonizeze România, să creeze imaginea unui stat corupt și astfel să ne taie fondurile europene.

Românii care și-au vândut țara

Traian Ungureanu – „PSD a câștigat alegerile, nu Justiția”.

Monica Macovei : „Românii au strigat în stradă Justiție, nu corupție. PSD și ALDE vor să ne scoată din UE”. „Ministrul Justiției minte cu nerușinare când spune că se implementează directive europene. nu este adevărat”.

Siegfried Mureșan: „Există o discrepanță majoră între ce vor oamenii și ce vor politicienii aflați la guvernare. Președintele PSD și al Parlamentului este condamnat penal pentru fraude electorale. Credeți că el vrea să întărească Justiția?”

Așa a arătat discursul opoziției la Bruxelles. Acesti oameni puși acolo să-i reprezinte pe români își denigrează constant țara, ne fac deservicii imense iar noi le plătim salariile. Monica Macovei a devenit o referință în Parlamentul European, ea este cel mai aprig critic al României și este folosită de toți adversarii atunci când trebuie să refuze țării noastre retragerea MCV sau acceptarea în Schengen.

România este încă un stat independent și indivizibil

Comisia Europeană trimite avertismente Parlamentului de la București, în Parlamentul European ministrul Justiției nu este lăsat să vorbească, iar parlamentarii opoziției își bat joc de propria țară. Așa arată Uniunea Europeană în 2018.

În Parlamentul European nu avut loc o dezbatere, a avut loc un show regizat, fără substanță și fără argumente. Se vorbește din nou despre pericolul la adresa justiției românești, dar nimeni nu spune în ce fel, nimeni nu aduce argumente.

Am reușit totuși să ne lămurim și cu democrația europeană. În Parlamentul European s-a spus totuși, în prezența comisarului european pe Justiţie, Vera Jurova, cea care a refuzat dialogul cu ministrul Tudorel Toader, că în România au existat protocoalele secrete între procurori şi serviciile secrete, protocoale care au permis acţiunile de poliţie politică, s-au prezentat abuzurile procurorilor, neconstituţionalitatea legilor concepute de Monica Macovei şi adoptate fără consultare publică și totuși comisarul european a fost surd la aceste adevăruri. Dacă ei nu ne aud, nici noi nu-i putem recunoaște.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Noua Ordine Mondiala in toata splendoarea.
    Traim bine?
    Suntem fericiti? Sanatosi? Liberi? Prosperi? Echilibrati? Normali?
    Suntem CONSTIENTI?

  • Tocmai mi-am mai facut rost de-un Sfant in Ceruri, Slavit sa fie in Imparatia Cerurilor, parintele Arsenie! Se mareste oastea Lui Dumnezeu!