Analize și opinii

Ovidiu Tânjală: Imigrație, turism, vaccinare

Deși nu a trecut mai mult de un an de la încheierea campaniei de vaccinare anti-covid, se încearcă din nou impunerea obligativității vaccinării printr-un proiect de lege care-i amenință pe părinții neîncrezători în binefacerile medicinei etatizate că-și vor pierde copiii în cazul în care refuză vaccinarea acestora.

Campania de vaccinare anti-covid a fost marcată de colapsul moral al elitei medicale și intelectuale, chestiunea este astăzi limpede, este dincolo de dispută. Descoperim astăzi că ceea ce ne-a fost prezentat a fi știință pură – un soi de matematică și medicină combinate într-un melanj cu pretenții de știință – a fost doar ideologie, ură și doar în ultimul rând furt instituționalizat.

Ideologia, crima instituționalizată medical, au compromis medicina – grija pentru sănătatea aproapelui nostru – pentru generații de aici încolo. Munca unor oameni dedicați vieții și sănătății aproapelui lor a fost maculată pentru mult timp de aici înainte.

În pofida celor de mai sus, politicienii par deciși să folosească legea – un instrument la îndemână – pentru a impune obligativitatea vaccinării obligatorii, chestiune ce le-a lipsit în timpul perioadei de teroare medicală încheiată de atât de puțină vreme.

Publicitatea etatistă pro vaccinare este reactivată, chiar astăzi adevărul.ro sau dcnews.ro – publicații care au primit bani de la guvern tocmai pentru servicii de propagandă – publică articole de propagandă în favoarea vaccinării în contextul demersurilor legislative în vederea introducerii vaccinării obligatorii. Articolele au în vedere vaccinurile împotriva poliomielitei și a tuberculozei în condițiile ratelor tot mai scăzute ale vaccinării împotriva poliomielitei. Dacă în al doilea text intenția propagandistică este vădită încă din titlu – căci oamenii săraci par modernilor iresponsabili încă din momentul în care decid să aibă un copil și cu atât mai iresponsabili atunci când decid să-l crească în răspăr cu ideologia oficială – în primul text propaganda este mai insidioasă și mai subtilă.

Poliomielita pare a fi sperietoarea care ar trebui să ne convingă să acceptăm vaccinarea obligatorie a copiilor noștri, textele de propagandă apărute în presă par să fie convergente în acest sens. Este însă important de subliniat adevărul, inconfortabil pentru propagandiști, că doar cu câțiva ani în urmă cazurile de poliomielită apărute în afara României – pe teritoriul Ucrainei de azi – generau titluri de presă în România. Era firesc să fie astfel căci atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul fostei URSS poliomielita fusese complet eradicată. Dealtfel, cazurile de poliomielită de care se pomenea în articol proveneau de la vaccinuri incorect fabricate, virusul nu fusese corect atenuat. 2015 ne pare astăzi istorie antică, acum citim zâmbind astfel de știri.

Cu alte cuvinte, acum doar câțiva ani, două cazuri de poliomielită apărute într-o comunitate ucraineană având un procent scăzut de vaccinare provocau îngrijorări în România în condițiile în care tocmai copiii vaccinați s-au îmbolnăvit datorită unui vaccin incorect fabricat.

Acum, după opt ani și o pandemie care ne-a făcut pe toți experți într-ale vaccinării, ar trebui să ne emoționăm la citirea unor titluri precum Crește numărul copiilor paralizați din cauza nevaccinării. Care să fie cauza? Doar refuzul justificat al părinților care, văzând exhibarea grotească de propagandă în chestiunea vaccinării covid, refuză și vaccinurile împotriva poliomielitei? Răspunsul este simplu: între 2015 și 2023 am început importul de imigranți asiatici. La început în număr mai mic, 3o.ooo/an, acum într-un ritm din ce în ce mai accelerat, în prezent am ajuns la 1oo.ooo/an. Mulți dintre aceștia provin din țări în care poliomielita nu a fost încă eradicată – este firește vorba de Pakistan.

România este o țară în care poliomielita a fost complet eradicată de decenii, copiii români au plătit deja pentru eradicarea poliomielitei prin vaccinare un preț de sânge. Orice campanie de vaccinare produce victime, în cazul poliomielitei România a plătit prin copiii săi prețul eradicării bolii. Periodic vaccinurile curente produc victime printre copii, cu toții care lucrăm în sistem știm asta. Și tocmai de aceea este complet nerezonabil să continuăm vaccinarea pentru boli eradicate de decenii și este întru totul firesc ca procentul celor care aleg să se vaccineze împotriva unor boli precum poliomielita să scadă constant. De fapt ratele tot mai scăzute ale vaccinării împotriva unor boli precum poliomielita sunt un simptom al civilizației, al bunăstării unei societăți. Cine ar alege astăzi să se asigure împotriva unor riscuri altă dată reale precum febră puerperală? De ce nu introducem asigurări obligatorii împotriva febrei puerperale? Nu cumva pentru că am progresat și pentru că aceasta nu ar trebui să reprezinte un risc pentru mamele din ziua de azi? Căci beneficiile vaccinării au dispărut demult, acum plătim în gol prețul acesteia. În cazul României sursa poliomielitei poate fi un vaccin incorect făcut, imigrația sau turismul.

Discuția despre vaccinarea obligatorie a copiilor noștri este deci o discuție politică, o discuție despre valori. Nu este în nici un fel o discuție medicală, asta mai ales în contextul post covid. Este o discuție despre noi înșine, despre valorile noastre și despre copiii noștri. Impunerea vaccinării obligatorii nu face decât să faciliteze migrația, eventual turismul nihilist și nul euristic specific omului modern, turismul celui incapabil să mai construiască, al omului plimbăreț prin viață și lume. Oare nu este în interesul protejării copiilor noștri să fim stricți în chestiunea imigrației ilegale pentru a o face imposibilă în loc să le impunem copiilor noștri vaccinarea? De ce oare nu am cere dovada vaccinării celor care au trăit sau vizitat țări precum Pakistan, Afganistan etc în loc să le cerem copiilor noștri să continue plata tributul de sânge presupus de vaccinarea în masă? Vaccinarea obligatorie a tuturor – în special a celor inocenți și neajutorați – sau cerința de a cere dovada vaccinării celor ce s-au plimbat prin zone de risc, oare care dintre cele două chestiuni este o cerință mai puțin restrângătoare a libertății noastre?

Vaccinarea obligatorie izolează companiile farmaceutice de consecințele firești care apar pe o piață liberă atunci când produsele au prețuri sau o calitate necorespunzătoare. Nu mai cade în sarcina vânzătorului să ne convingă de eficacitatea sau de inocuitatea produselor sale, de faptul că prețul produsului ce-l propune are un preț rezonabil, obligativitatea face ca toate cele de mai sus să fie inutile. În condiții de obligativitate eficiența și inocuitatea nu pot decât să scadă, prețul nu poate decât să crească. Calea spre experimente sinistre este larg deschisă, personajele ce populează industria farmaceutică nu par a avea inhibiții morale ci doar o infailibilă busolă mereu orientată în sensul maximizării profiturilor.

Ingerința politicienilor în trupul copiilor noștri este inacceptabilă, insistența acestora asupra chestiunii vaccinării obligatorii este inerent suspectă, sinistră în contextul post covid. Ironia subțire, cu pretenții științifice, la adresa mămicilor ignorante și sărace ce refuză să-și ofere copilul ca ofrandă pe altarul imigrației sau al turismului este odioasă moral, ilustrează doar randamentul investiției guvernamentale în intelectualii aflați pe statul de plată al statului modern, social-democrat.

Autor: Ovidiu Tanjala

Sursa: https://taxfreedomday.ro/2023/04/25/1396/