Analize și opinii Cultură și Familie

Otrava pe care o mâncăm în fiecare zi: antibiotice (tetraciclina) si pesticide (DDT, endosulfan), fosfor, sare in exces, nitriti si nitrati, alimente expirate sau degradate

Explozia demografică din ultima perioadăpune probleme industriei alimentare, care nu mai poate ţine pasul cu ritmul ameţitor în care creşte populaţia mondială. În cursa frenetică pentru a asigura hrana pentru oamenii planetei, mulţi producători au început să caute scurtături pentru a-şi trimite marfa la vânzare şi a face profit.

Ultimii ani au dovedit că substanţele care îi ajută pe producători nu sunt întotdeauna sănătoase pentru consumatori, pentru oameni, iar legile care reglementează ce se poate pune în produsele alimentare sunt mult prea permisive.

Echipa “În premieră” a realizat un reportaj prin care a trimis la analiză produsele mâncate cel mai mult în România, produse pe care un român obişnuit le mănâncă de câteva ori pe lună: pui, lapte, brânză topită şi cremvuşti.

Antibiotic, pesticide, fosfor şi sare în exces, substanţe care, ingerate în mod regulat vreme de mai mulţi ani, pot conduce la grave probleme de sănătate:

sursa: antena3.ro