Analize și opinii

Orban către Iohannis – Aș da foc țării de dragul tău!

Iohannis a hotărât, în forul său interior, că România are nevoie de alegeri anticipate. De la decizia lui s-au întâmplat o mulțime de evenimente care ar fi determinat orice om normal să se răzgândească, dar președintele nostru a persistat în ideea lui.



Ludovic Orban, acest Boc în variantă 2020, a transformat instant ideea lui Iohannis în ideea lui și a decis să meargă cu ea până în pânzele albe, chiar dacă ideea îi era profund detrimentală. Odată făcute alegeri, șansa ca Iohannis să-l nominalizeze, din nou, pe Orban este nulă.

Cum arată România în guvernarea PNL

România a ajuns aproape de colaps financiar, fiind pentru prima dată din 2008 când în prima lună a anului avem balanță comercială negativă, deficitul a fost 4,6% în 2019 și se anunță tot un deficit peste 3% și în 2020.

Epidemia de coronavirus a ajuns și în România. Spitalele nu sunt pregătite, nu există suficiente provizii medicale iar sistemul este în degringoladă pentru că ministrul Costache pregătea concedierea lui Arafat și privatizarea sistemului medical românesc.

Euro a depășit pentru prima dată 4,8 lei iar costurile facturilor la energie au explodat împreună cu prețul la carburanți.

Curtea Constituțională a României a stabilit că există conflict juridic între președinte și Parlament privind desemnarea liderului PNL Ludovic Orban în funcția de premier. Judecătorii constituționali au decis că președintele nu a identificat o majoritate parlamentară din partea căreia să desemneze premierul, astfel că șeful statului ar trebui să facă o altă propunere.

Și totuși, Iohannis vrea anticipate!

În acest context, președintele insistă pentru anticipate. De aceea l-a desemnat pe Cîțu, pentru a forma un nou guvern, acțiune sortită eșecului din start. Chiar și în această situație, Orban îl sprijină pe Iohannis în nebunia cu anticipatele.

Fiecare zi de instabilitate politică ne costă pe toți. Ne costă pentru că odată cu euro cresc facturile, odată cu facturile cresc prețurile la carburanți, iar odată cu prețul benzinei cresc toate celelalte. Dacă în 2014 Iohannis părea neamțul calculat, acum pare că se joacă cu România dintr-o ambiție personală. Pentru că el vrea anticipate!

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Plavanul considera Romania, drept paltonul sau, pe care la nervi isi permite sa-l arunce pe unde doreste! Tot ca pe paltonul sau, i-a considerat si pe acei amarati copii romani, pe care i-a vandut ca pe niste saci de cartofi in Vest, castigand de pe urma lor un morman de bani! Oare, cat il mai rabdam pe acest Plavan antiroman?

  • Si nici domnii din imagine NU POARTA MASCA DE PROTECTIE! In concluzii, traim un fel de Black Friday, termen despre care am aflat ca a aparut pentru prima data in Philadelphia si a insemnat BLOCAJE GRELE de trafic vineri, dupa Ziua Recunostintei, in interpretare de context: echilibru pozitiv “in negru” comparativ cu “in rosu”. “In galben”, “in portocaliu”, “in verde”, “in rogvaiv”, “in alb”… Comerciantii, politicienii, elitele de Black Friday, COVID-19 inregistreaza castiguri de capital, imagine, putere, control, avans electoral. Un megaparadox. Daca nu-i virus aerogen, e digestiv, daca nu-i virus e alt fenomen extrem dupa cum lesne observam prin lume: cutremur, ciclon, tsunami, furtuna, seceta. Conflicte interinstitutionale, invrajbire intre oameni, state, aliante, cluburi, organizatii, generatii, armate. Orice CRIZA, orice BOALA reprezinta un BLOCAJ generat de un DEZECHILIBRU. Solutia, dupa caz, Tratamentul, REZIDA IN RESTABILIREA ECHILIBRULUI, ARMONIZARE in Spiritualitate. Stanga cu dreapta, stiinta cu religia, si tot asa…
    Ne intrebam daca in cazurile repetate de incalcare a Constitutiei coroborat cu alte fapte de incalcare a legii se impune suspendarea Presedintelui? Suspendarea ca procedura s-a mai practicat. Si? Din rau in mai rau pentru poporul care are nevoie de un conducator intelept. Conducator. Nu pres e dinte, nu stapan, nu sef.
    Un conducator una cu poporul, un conducator pentru popor, un popor pentru conducator, din popor. Pentru asigurarea perioadei de tranzitie, o mana de oameni simpli, intelepti.

  • ”Iohannis a hotărât, în forul său interior, că România are nevoie de alegeri anticipate.” …asta este cea mai buna gluma… ca ”Iohannis a hotărât”… sarmani naivi… cum dreaq sa hotareasca o marioneta cu maxilarul inclestat intr-un strudel? chiar nu vedeti ca sasu’ este ”pasarica” pe care v-o arata ala cu alba-neagra in timp ce va ”goleste” de tot si de toate? cit timp veti crede ineptia asta nu veti vedea realitatea… dar, de ce ma mir? CIND a fost romanu’ capabil sa vada? as vrea sa aud un exemplu, macar unu’, din ultimii o suta de ani…