Analize și opinii

Opoziția a declanșat jihadul în Camera Deputaților, cu sprijinul procurorilor

Profitând de plecarea multor parlamentari la Bruxelles și de faptul că actuala coaliție a pierdut majoritatea în Camera Deputaților, Opoziția, cu sprijinul pe față al procurorilor, a stârnit jihadul contra lui Liviu Dragnea.



A proclamat Republica de la Ploiești, invocând precedentul, tot ploieștean, al demiterii Robertei Anastase din 2012. E dreptul Opoziției să ceară orice (dar pe baza Regulamentului), însă intervenția procurorilor în activitatea Parlamentului este încă o dovadă de implicare politică și de stat paralel încă funcțional sub Administrația Iohannis.

Ce s-a întâmplat de fapt? Lumea nu înțelege. Unele televiziuni obediente sistemului au anunțat victoria, celelalte tentativa loviturii de Palat.

După principiul „când gazdele nu-s acasă, hop și noi pe casă“, liderii PNL au cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din funcție a lui Liviu Dragnea și a lui Florin Iordache, care a refuzat să supună la vot propunerile, susținând că nu sunt regulamentare. PNL, USR și PMP, probabil informate despre ce urmează să întreprindă oameni cu legături în statul paralel, au forțat un vot, în lipsa președintelui Camerei Deputaților. Ședința de plen trebuia condusă de vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu. Liviu Dragnea i-a delegat oficial atribuțiile.

În plină desfășurare a ședinței de plen, Carmen Mihălcescu a fost sunată de procurori și convocată la DNA pentru audieri. Surse din PSD susțin că ­această mișcare s-a dorit a fi una prin care procurorii să schimbe jocul politic.

Pentru că Florin Iordache, vicepreședinte PSD al Camerei Deputaților, era vizat de o procedură de revocare și, pe cale de consecință, nu putea conduce ședința, iar Carmen Mihălcescu era la DNA, următorul pe listă era Marilen Pirtea, de la PNL. Deși Florin Iordache a invocat procedura, care specifică în mod clar că introducerea unui vot pe ordinea de zi se face doar prin acordul tuturor liderilor grupurilor parlamentare, PNL și USR au făcut zid în jurul lui Pirtea. Au trecut la vot. Nu cu bile, cum prevede Regulamentul Camerei, ci prin ridicarea mâinilor.

Opoziția a revendicat înfrângerea liderului PSD prin vot, deși nu era cvorum, așa cum prevede norma de organizare a Camerei Deputaților.

Conform art. 27 din Regulament: „Propunerea de revocare a preşedintelui Camerei Deputaţilor se depune la Biroul Permanent, care verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 26 şi introduce în proiectul ordinii de zi a următoarei şedinţe a Camerei Deputaţilor propunerea de revocare. În cadrul dezbaterii asupra propunerii de revocare vor lua cuvântul liderul de grup care a cerut revocarea şi, la cerere, câte un reprezentant al celorlalte grupuri parlamentare şi preşedintele Camerei Deputaţilor“.

Mai mult, conform art. 2, în locul președintelui căruia i se cere demisia va fi ales un vicepreședinte prin votul Biroului Permanent. Nu a fost convocat Biroul Permanent în prealabil.

O triplă încălcare a Regulamentului.

E dreptul Opoziției să declare ce vrea, dar puterea se ia pe baza respectării legilor și a regulamentelor, nu prin lovituri sub centură sau încălcări flagrante ale regulamentelor.

Sigur că acțiunea a fost premeditată de oamenii sistemului. Un singur argument este chemarea doamnei Carmen Mihălcescu la DNA, exact când trebuia să conducă ședința, pentru a depune mărturie în nu știu ce dosar.

În ce țară din lume procurorii scot speakerii din exercițiul funcțiunii și al mandatului pentru a da nu știu cui explicații? Mâine, poimâine, li se blochează mașinile deputaților de nu știu ce aiurit, și toți cei ieșiți sunt atrași într-o capcană, pentru ca în lipsa lor să se dea lovitura de Palat.

Sigur că victoria de ieri a opoziției e golănească. De maidan. Ar fi culmea ca președintele statului să susțină că Liviu Dragnea a fost demis prin vot legitim. Atunci ne-ar convinge încă o dată că Raluca Turcan nu are domiciliul doar în Sibiu, ci e mult mai mult decât un președinte de filială PNL.

Victoria a fost à la Pirus. Încă una ca asta și armata e terminată. Păcat că mari oameni politici, demni de conducerea țării, într-un anumit moment prielnic au fost atrași într-un asemenea circ de Ferentari.

Autor: Marius Ghilezan

Sursa: romanialibera.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • S-au dus si ultimele urme din spoiala de democratie care inca mai exista in Romania. Practic, acum statul subteran “este in tot si-n toate”, asa ca orice lovitura(de stat, militara, externa) care va distruge acest stat paralel securistic, este binevenita!

  • Stat paralel securistic … aceeasi marie cu alta palarie … un sist organizat ingenos racordat la vf piramidei globale. Probl e de sistem la niv planetar. De la vf piramidei, s-ar impune vindecarea planetară.
    Glob, planeta, astru, stea, obiect zburător neidentificat…
    Securistii nostri cu securistii vostri cu securistii lor, vb lu Moromete, daca-s in ograda noastra, îs securistii nostri. Ce să facem noi când jihadu-i între scuriști, pe bune…?! La Cartea Sfîntă scrie că trebuie să ne rugăm pentru aproapele nostru de pretutindeni, popor, conducator, oastea țării, iaca și pt securiști, întru luminarea minților, înțelepciune în luarea deciziilor.

    Ce vrei tu să te faci când vei fi mare?