Analize și opinii

Oficial din industria „Pharma” recunoaște că vaccinurile mARN sunt terapie genetică nu vaccinuri

Oficial din industria „Pharma” recunoaște că vaccinurile mARN sunt terapie genetică nu vaccinuri: „Dacă nu era pandemia, 95% dintre oameni ar fi refuzat să o folosească!”

Stefan Oelrich, președintele Diviziei Farmaceutice a companiei germane „Bayer” a vorbit în cadrul unei conferințe desfășurate la Berlin, despre dezvoltarea vaccinurilor mARN împotriva Covid, afirmând că este vorba de fapt despre „terapia celulară și genică”.

El a spus că acum doi ani, dacă ar fi fost întrebați, oamenii ar fi refuzat să folosească o astfel de tehnologie într-o proporție de 95%, dar datorită pandemiei, situația s-a schimbat.

„Facem cu-adevărat acest pas, de conduce inovația – ca și companie – în terapiile cu gene și celule…în ultimă instanță, vaccinurile mARN sunt exemple pentru acest gen de terapii. Așa cum spuneam: dacă am fi făcut un sondaj acum doi ani (înainte de pandemie – n.r.) – „Ați fi dispuși să faceți terapie genică și celulară și să o injectați în corp ?” – Probabil am fi avut o rată de refuz de 95%.

Succesele noastre din ultimele 18 luni ar trebui să ne încurajeze să ne focalizăm mai mult pe acces, inovație și colaborare pentru a dezlănțui sănătatea pentru toți, mai ales că intrăm, peste tot ce se întâmplă, într-o nouă eră a științei – mulți vorbesc despre BioRevoluția în acest context” (Stefan Oelrich în cadrul „World Health Summit 2021).

Pe lângă afirmațiile despre tehnologia genică, Stefan Oelrich a menționat rolul pe care compania sa îl are, alături de alte personalități precum Bill și Melinda Gates, în promovarea contracepției în țările în curs de dezvoltare. „Trebuie să ne focalizăm pe ceea ce este responsabil din punct de vedere social în afara Europei și să asigurăm acțiune sustenabilă acolo. Am făcut un angajament, anul trecut, să oferim acces la materiale contraceptive la încă 100 de milioane de femei din lume. Am investit 400 de milioane în acest an în noi fabrici care sunt specializate în realizarea anticoncepționalelor cu acțiune de lungă durată destinate femeilor din țări cu venituri medii și mici…Împreună cu Bill și Melinda Gates lucrăm îndeaproape pentru inițiative de planificare familială” (Oelrich la World Health Summit 2021).

La eveniment au fost prezenți, printre alții, președintele Macron al Franței, cancelarul Angela Merkel al Germaniei sau șeful O..M.S., Tedros Adhanom Ghebreyesus. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a trimis un mesaj video.

Vaccinurile disponibile în România pe bază de tehnologie mARN sunt cele de la „Pfizer” și „Moderna”, după cum informează siteul oficial al Guvernului. Mărturia directorului de la „Bayer” este prima admisiune publică despre ceea ce până acum, autoritățile au spus că este doar „o teorie a conspirației”, în ciuda avertismentelor mai multor oameni de știință.

Compania „Bayer” este un gigant al industriei farmaceutice, originar din Germania. Bayer este unul dintre urmașii companiei „IG Farben”, unul dintre principalii susținători ai regimului nazist, care în anii 40 ai secolului trecut a folosit din plin munca forțată a deținuților din lagărele de concentrare, inclusiv de la Auschwitz. „IG Farben” a fost implicată în experimentele pe oameni, fiind și cea care, prin intermediul unui subsidiar, a oferit infamul gaz „Zyklon B”, folosit pentru gazarea deținuților.

Sursa: art-emis.ro