Interesele comerciale ale lui Hunter Biden s-au extins în România, China și Ucraina, a sugerat, luni, șeful de cabinet al lui Donald Trump, Mark Meadows, într-o emisiune la Fox News. Și vom vedea că interesele lui Hunter Biden sunt, de fapt, interesele unei familii Biden care acționeaza precum o corporație, sub oblăduirea administrațiilor Clinton, Obama și a serviciilor secrete. Se așteaptă ca Wall Street Journal să publice un raport despre relațiile lui Hunter Biden. ”Mi se pare fascinant că o parte din banii care par să curgă spre familia Biden provin în mare parte din România, Ucraina și China, chiar cele trei țări în care Joe Biden a fost trimis în calitate de vicepreședinte”, a spus gazda emisiunii. Șeful de cabinet al lui Trump a spus că Bidem ”va avea de dat mult explicații”.
Să fie aceasta o explicație pentru care România nu a fost trecută în rândul ”regimurilor totalitare”, așa cum a făcut recent Joe Biden cu Polonia și Ungaria. Fireste, a fost doar o nouă gafă din nenumăratul șir al gafelor lui Biden, pentru că Polonia abia ce a semnat un acord nuclear cu SUA în valoare de 18 miliarde de dolari, asta pe lângă contractele pentru sistemele Patriot, și avioanele F-35, și elicopterele americane, și terminalele pentru gaze lichefiate aduse de peste ocean (așa cum și România a semnat acorduri pentru reactoarele de la Cernavodă, pentru depozitarea deșeurilor radioactive, pentru autostrada Constanța-Gdansk necesară tancurilor SUA). Oare nu au plătit polonezii suficient pentru a li se ierta că au ales in mod democratic un guvern conservator și nu unul progresist? Poate că nu a fost suficient, vom mai jos vedea că opinează Tucker Carlson.
Presa americană nici măcar nu s-a obosit să repare gafa lui Biden. De ce? Pentru că, după scrie American Conservative, jurnaliștii americani ”sunt total orbiți de internaționalismul liberal – asta înseamnă că ei consideră ilegitime niște guverne naționaliste și tradiționaliste din punct d vedere cultural, deși au fost alese prin vot corect și liber. Adevăratul motiv pentru care Ungaria și Polonia, aliați de decenii ai SUA, sunt demonizate în SUA este că ele reprezintă o alternativă de succes la combinația americană a colapsului industrial cu cel de la nivelul familiei. În ultimii ani, Polonia a avut o politică internă de reindustrializare, guvernul susținând și familiile poloneze. Ungaria a făcut același lucru, numind un ministru care să se ocupe de familiile maghiare”.
Biden Incorporated
În urmă cu aproape un an, când participa la una dintre dezbaterile pentru alegerile primare din Paridul Democrat, Joe Biden a fost întrebat despre angajarea fiului său Hunter de către compania energetică ucraineană Burisma, unde era plătit cu 50.000 de dolari pe lună. ”Fiul meu a luat o decizie. Sunt mândru de decizia lui”, a spus Biden. Asta în condițiile în care, cu doar câteva ore înainte, Hunter Biden spunea la ABC: ”Privind retrospectiv, mi-aș dori ca decizia mea… Am făcut cumva o greșeală? Privind dintr-o perspectivă mai largă, poate că da”.
Acum, afacerile familiei Biden, o adevărata ”Companie Biden”, sunt în prim-plan, în urma dezvăluirilor făcute de New York Post, care a descoperit un laptop al lui Hunter Biden ce nu a mai fost ridicat după reparații. Informațiile descoperite arată că senatorul și apoi vicepreședintele Joe Biden a fost mult mai implicat în afacerile fiului său decât se credea până acum.
Nu doar deja cunoscuta afacere Burisma spune multe despre implicarea lui Joe Biden. La finalul anilor 1990, Hunter Biden era proaspăt absolvent de drept la Yale, însă mai mult decât diploma i-a folosit faptul ca tatăl său era senator de nu mai puțin de 24 de ani. Unde s-a angajat pentru prima dată tânărul Biden? La o bancă care se număra printre cei mai importanți donatori ai lui Joe Biden, iar în trei ani a devenit vicepreședinte executiv. Apoi, Hunter a lucrat vreme de trei ani în Departamentul Comerțului, în administrația Bill Clinton, angajat la ordinele secretarului Comerțului de atunci, care a lucrat pentru campania prezidențială lui Joe Biden din 1988. În trei ani de zile, Hunter Biden a devenit ”expert în copyright și geopolitică ucraineană, exact când tatăl său a început să supervizeze aceste domenii în Congres”, scrie The American Conservative.
În 2006, Hunter Biden a cumpărat un fond de investiții, Paradigm Global Advisors. A fost ajutat în această afacere de unchiul său, James Biden. Iar acum, în campania din 2020, Joe Biden insistă pe statutul său de american din clasa de mijloc. James Biden a fost un mentor perfect pentru Hunter. Fratele lui Joe Biden s-a alăturat unei companii americane cu doar trei săptămâni înainte ca aceasta să primească un contract de peste un miliard de dolari pentru reconstrucția locuințelor în Irak, în timp ce ce Joe Biden lucra de zor la Casa Albă pentru continuarea războiului din Irak.
Hunter Biden a făcut și lobby la nivel federal, la Washington. A lucrat pentru firma Napster, unul ditre pionierii în domeniul file sharing, care avea probleme cu legile copyrightului când distribuia muzică pe internet. Deja deloc suprinzător, Hunter a făcut lobby pentru Napster când tatăl său era membru al comisiei juridice din Senat. S-a retras în 2008, când tatăl său a candidat la vicepreședinția SUA, pentru a nu afecta platforma anticorupție a echipei Obama-Biden.
Însă Biden Inc. a revenit în forță. În 2013, Hunter l-a însoțit pe tatăl său în avionul Air Force Two într-o vizită în China, unde a fost pusă la punct crearea unui fond de investiții americano-chinez numit BHR Partners. Apo, în mai 2014, în plin război în Estul Ucrainei, Hunter Biden se alătura companiei Burisma. Cu o lună înainte, vicepreședintele Biden cerea Ucrainei ”să lupte împotriva corupției”. Când procurorul general a început însă să investigheze Burisma pentru corupție, același Joe Biden a făcut presiuni asupra președintelui Petro Poroșenko pentru destituirea procurorului, ceea ce s-a și întâmplat. ”Hunter Biden făcea cu siguranță trafic de influență, pentru că altfel nimeni nu l-ar fi plătit cu 50.000 de euro pe lună”, spune Ian Bremmer, de la Eurasia Group. Hunter Biden a plecat de la Burisma în aprilie 2019, când tatăl său și-a anunțat candidatura la președinție.
Însă tot în aprilie a făcut și greșeala de a duce amintitul laptop la reparat și de a-l lăsa acolo. Printre documentele din laptop se numără o fotografie a lui Joe și Hunter Biden cu oligarhul kazah Kenes Rakișev, apropiat regimului de la Astana. Se pare că Hunter Biden l-a ajuat pe Rakișhev să-și ascundă banii în Statele Unite. Oare cât a primit familia ”Biden Inc.” pentru asta, se întreabă Tucker Carlson, de la Fox News.
”Cu ce aromă ți-ai luat, Joe?”
Oare ce dezvăluiri mai are de făcut Rudy Giuliani, fostul primar al New Yorkului, fost procuror general adjunct al SUA și avocat al lui Donald Trump, despre afacerile din Ucraina și România ale familiei Biden? Giuliani spunea, în urmă cu un an, ”stați să vedeți când ajungem la România”?
Sunt multe întrebări, dar mai toate vor rămâne nepuse. Nepuse au fos la ultima dezbatere televizată a lui Joe Biden, nepuse au rămas și după aceea. ”Cu ce aromă e înghețată pe care ai luat-o, Joe?”, este singura întrebare la care a mai răspuns Biden după acel simulacru de dezbatere. De atunci, Biden a dispărut. Dispărută este și presa americană, și platformele sociale. Niciuna dintre marile publicații din SUA nu a relatat despre dezvăluirile făcute de New York Post, iar Twitter și Facebook au închis pentru câteva zile pagina New York Post.
Scrisoarea celor 50: Rusia, Rusia, Rusia!
Despre ce relatează presa americană pe când se face că nu vede afacerile familiei Biden? Iată! Scrie despre scrisoarea a 50 de foști oficiali din serviciile de securitate ale SUA care susțin că relatările New York Post sunt parte dintr-o operațiune secreta a Rusiei de a-l ajuta pe dictatorul Donald Trump, prietenul bun al lui Vladimir Putin.
”Cine sunt acești 50 de oameni care semnează scrisoarea? Sunt în mare parte aceiași sub care s-au întâmplat atentatele de la 11 septembrie și cei care au susținut războiul din Irak. Sunt aceiași care i-au spionat pe cetățenii americani vreme de ani. Acei oameni”, scrie Tucker Carlson. Și continuă: ”Ei scriu că «experiența ne face să fim foarte suspicioși că guvernul Rusiei a jucat un rol important în acest caz». Când spun asta ei sunt numiți ”agenți operativi”. Însă nu au adus nicio probă în sprijinul afirmației lor. De ce nu au adus nicio probă? Pentru că nu există. Nu există niciuna. În schimb, ei susțin asta, ceea ce înseamnă că mint. I-au mințit pe americani pentru a influența rezultatul unor alegeri despre care se spune că sunt libere și corecte. Este exact lucrul pentru care ei acuză Rusia”.
Nici Rudy Giuliani nu scapă. Senatorul democrat Chris Murphy a spus următoarele: ”Dezinformarea și influența Rusiei sunt mai mari decât în 2016… pentru că rușii au decis sa-i cultive pe americani ca pe niște agenți. Încearcă acum să răspândească propaganda prin presa fără a se mai folosi de postări pe Facebook și conturi false, cum făceau acum patru ani. Și au avut succes. Știți, Rudy Giuliani este practic un agent al Rusiei din acest punct de vedere”.
”E păcat că nu-i putem da în judecată pe sanatori pentru calomnie. Chris Murphy ar merita cel puțin așa ceva. Asta ar merita și John Brennan, fostul șef al CIA. La fel și James Clapper, fostul șef al comunității de informații, care a mințit în fața Congresului, însă nu a fost niciodată pus sub acuzare. Asta pentru că nu sunt niste oameni obișnuiți. Brennan și Clapper au semnat scrisoarea în care se arată că rușii sunt în spatele e-mailurilor lui Hunter Biden”, scrie Carlson.
Oamenii obișnuiți vor fi zdrobiți
”Ce înseamnă asta? Am spus-o și o mai spun: este un moment de rău augur. Când toate centrele de putere ale statului – Big Tech, presa de mainstream, sistemul financiar, agențiile de securitate – când fiecare centru de putere se raliază în sprijinul unui obiectiv politic, atunci avem de-a face cu o axă periculoasă. Este prea multă putere concentrată într-un singur loc.
Oamenii obișnuiți vor fi zdrobiți și asta se și întâmplă. Însă e OK. Presa ne spune că merităm să fim zdrobiți, pentru ca, spune presa, oricine este interesat de e-mailurile lui Hunter Biden este un agent rus”.
”Din nou, niciunul dintre oamenii sistemului nu ne spune că e-mailurile sunt false. Nici nu vor spune asta, pentru că nu este adevărat. Nu sunt false, sunt autentice și toată lumea știe asta. Și laptopul este autentic, Hunter Biden a semnat pentru el (…) Deci, nu încearcă să ne convingă că în spatele afacerii ar fi Rusia. Încearcă doar să ne intimideze pentru a ne închide gura și pentru asta se folosesc de minciuni. Rusia a făcut-o! Rusia, fostul nostru dușman, un imperiu mai rau și mai amenințător chiar decât Polonia și Ungaria. Aceste două țări sunt cele despre care Biden a spus cu câteva zile în urmă ca sunt ”regimuri totalitare”. Pun pariu că nu știați că Ungaria și Polonia, două țări pașnice din Europa Centrală, sunt amenințări la adresa securității SUA. Știați asta? Ei bine, sunt amenințări, potrivit lui Biden. Spre deosebire de China, care plătește onorarii pentru consultanță pentru toată lumea de la Washington”, scrie Tucker Carlson.
La începutul acestei săptămâni a venit și replica serviciilor de informații din SUA. John Ratcliffe, actualul șef al comunității de informații, a spus că nu există nicio dovadă că Rusia a plantat laptopul buclucaș al lui Hunter Biden. Marți, oficiali din serviciile de informații au declarat că FBI și Departamentul Justiției susțin același lucru.
„Ați putea spune că aceste dezmințiri nu sunt importante. Însă ele sunt cruciale. Ele arată că presa și congresmanii democrați nici măcar nu încearcă să ne convingă de implicarea Rusiei. Nu cred asta nici măcar ei. Nu le pasă dacă credeți sau nu. Tot ce vor este să nu se mai vorbească despre dezvăluirile despre Hunter Biden în următoarele două săptămâni, pentru ca Trump să piardă alegerile. Și poate că strategia va funcționa, nu avem de unde ști.
Însă vom ajunge și la momentul când ceața se va ridica, și atunci ce se va întâmpla? În nebunia creată pentru a da jos un președinte al SUA, instituțiile noastre fundamentale au fost distruse: și presa liberă, și alegerile libere, și agențiile de spionaj care nu își spionează cetățenii – toate astea au dispărut.
Indiferent ce credeți despre Trump, cel mai mult ar trebui să ne preocupe lupta pentru recuperarea tuturor acestor instituții”, încheie Tucker Carlson.
Autor: Călin Marchievici
Sursa: cotidianul.ro
Adauga comentariu