Analize și opinii

Oameni noi în politică – cazul USR

Scena politică românească pare să se fi diversificat foarte mult după alegerile parlamentare din 2016. Atunci a apărut pe scena politică națională USR iar mai apoi contrucția lui Cioloș,  MRÎ (care nu este încă partid), DEMOS  dar și partide cu o vizibilitate mai mică de tipul PRO România (Victor Ponta) sau PRN (Partidul Neamul Românesc).



Dintre partidele noi, USR se remarcă atât ca vizibilitate cât și ca forță politică fiind bine reprezentat în Parlament. La începutul lui 2018, USR a lansat campania ”Oameni noi în politică” la care s-au lipit și Demos și partidul lui Cioloș. Multă reclamă, multă media, bani ”din donații” pentru semnături și în final apar dovezi că  multe din semnături erau false iar la alegerile interne pentru europarlamentare ies pe primele două locuri Cristian Ghinea și Clotilde Armand, personaje deja hârșâite în politică

USR își alege candidații pentru europarlamentare pe model american

Pentru că USR este un partid nou, cu oameni de o calitate morală excepțională și cu democrația tatuată pe frunte, candidații pentru alegerile europearlametare au fost aleși în urma unor alegeri interne. Presa de dreapta a scheunat de plăcere și s-a umplut de titluri ”USR – drumul spre democrație” sau ”USR – aduce modelul american în România”.

Mai exact, campania internă din USR a început pe 1 octombrie și s-a încheiat pe 22 noiembrie, iar în tot acest timp au avut loc dezbateri în toate județele și orașele mari din țară, unde candidații au vorbit despre competențele profesionale și proiectele lor pentru Parlamentul European atât în fața membrilor cât și a cetățenilor care au vrut să fie parte dintr-un splendid spectacol al democrației.

După această piesă de teatru pentru publicul tânăr și neexperimentat, s-a ales și  lista pentru europarlamentare a USR. Primele două locuri (singurele eligibile) sunt ocupate de Cristian Ghinea și Clotilde Armand. Deci a avut loc un spectacol, lume s-a bucurat, a muncit, a dat bani iar în final a câștigat cine trebuie.

 Cine sunt oamenii noi propuși de USR?

Cristian Ghinea a fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, unul de mare succes dacă ne gândim că în perioada în care a activat el, România a atras mai puține fonduri europene decât în orice altă perioadă.  Acesta este calul troian al lui Cioloș în USR și primul parlamentar român care și-a permis să arate semne obscene în plenul Parlamentului.

Clotilde Armand este fostă candidată la Primăria Sectorului 1 și unul dintre cei care l-au dat afară pe Nicușor Dan din propriul partid. În ceea ce privește afacerile, aceasta este director general la compania franceză EGIS International, una din companiile multinaționale care căpușează statul român de ani de zile. Este important de menționat că EGIS a beneficiat de o grămadă de bani de pe urma contractului încheiat de statul român și compania Bechtell pentru realizarea autostrăzii Transilvania, care nu s-a mai făcut niciodată.

Așa arată oamenii noi din USR, asta este oferta politică a celui mai democratic partid din România.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • fonduri, fonduri europene, # fonduri…pai, unde s-au dus daca in 29 de ani n-avem o autostrada, o buc de cale ferata, un spital regional, construit din temelii, nevirusat, etc…pe bune, despre ce vb, la ce anume fonduri se face referire, politici comunitare, vestute galbene…???? !!!!

  • https://evz.ro/romania-pionier-european-in-tehnologia-5g.html
    In care vedem ca in absenta unor patrioti, nationalisti, care sa ne scape de babilonia comunista europeana iudeomasonica, dupa ce ni s-a furat tot, santem acum pe post de cobai !!!
    https://m.eva.ro/sanatate/medicina-preventiva/efectele-tehnologiei-wireless-5g-asupra-sanatatii-tale-articol-184169.html
    https://www.google.com/amp/s/lupuldacicblogg.wordpress.com/2018/03/31/efectele-nocive-ale-tehnologiei-5g-asupra-sanatatii/amp/
    https://uzp.org.ro/10068/tehnologia-5g-ne-va-ataca-sanatatea-sute-de-pasari-au-murit-atunci-cand-a-fost-testata/

    La intrarea in noul comunism babilonic antihristic si antinational, in asa zisul “Parlament European”, se afla o placa cu aceste cuvinte :
    “Suveranitatea nationala este principala cauza a celor mai cumplite rele din zilele noastre …Singurul remediu final pentru acest rau este uniunea federala a oamenilor”
    (Merkel accelerates the Kalergi plan in Europe –
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3DMBn1xi-hHpg&ved=2ahUKEwjFuMbV64jfAhXCbFAKHYIiCOMQwqsBMAB6BAgKEAU&usg=AOvVaw2C7GLv1uOxbN9MMrmryTyX )
    Oare ce minte poate fi aceea, decat antihristica, diabolica, vicleana, sa acuzi nationalismul popoarelor de raul din lume, de razboaie si varsare de sange, pentru ca-si apara indentitatea, cultura, limba, traditia, resursele, bogatia lor ?!?! nu pentru a acoperi, pentru a perverti de fapt Adevarul, anume ca raul, razboaiele, varsarea de sange, asuprirea omului…sant provocate de fapt de lacomia si setea nemasurata a celor care vor sa-si insuseasca ce nu e al lor si care vor sa impuna altora, idei ideologii mentalitati, mod de viata…ceea ce s-a intamplat de fapt prin imperialismul occidental in ultimele veacuri cand popoare de pe toate continentele au devenit colonii de sclavi sau au fost exterminate pentru satisfacerea lacomiei si setei lor de putere, in numele parsiv si viclean al “civilizatiei”, “valorilor”, democratiei si a statului de “drept”…
    e limpede ca lumina zilei ca provocarea invaziei islamice, africane…promovarea agresiva a sodomiei homosexuale in societate, reprezinta parte a acestui plan diabolic de distrugere a identitatii nationale si crestine a popoarelor europene !!!
    Planuri diabolice ale unor indivizi bolnavi, dibolici… pentru distrugerea omenirii :

    “OAMENII NU ACCEPTA SCHIMBAREA DECAT IN NECESITATE SI VAD NECESITATEA
    DOAR IN CONDITII DE CRIZA” -Jean Monnet
    “NATIUNILE EUROPEI TREBUIE SA FIE GHIDATE
    CATRE UN SUPRASTAT FARA CA POPOARELE LOR SA INTELEAGA CE LI SE INTAMPLA . ACEASTA SE POATE INDEPLINI PRIN PASI SUCCESIVI , FIECARE PAS FIIND DEGHIZAT CA AVAND UN SCOP ECONOMIC , DAR CARE VA DUCE IN CELE DIN URMA IREVERSIBIL LA O FEDERATIE”-Jean Monnet
    “…les hommes n’acceptent le changement que dans la nécessité et ils ne voient la nécessité que dans la crise. (Mémoires,éditions Fayard, 1976, p. 129)”
    „Europe’s nations should be guided towards the super-state without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps, each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation.” Jean Monnet (Founding Father Of The EU in a letter to a friend 30th April 1952)
    https://www.goodreads.com/author/quotes/775052.Jean_Monnet

    UNDE E DEMOCRATIA UE ???
    UNDE SANT “VALORILE” OCCIDENTULUI ???

  • E clar cine sunt si ce vor acesti indivizi, care Uniti in jurul Lui Soros(si a banilor lui), denigreaza si distrug Romania!

  • Nicușor Dan, dat afară din propriul partid, DIRECTOR GENERAL LA EGIS INTERNAȚIONAȘ, COMPANIE FRANCEZA, Vive la France, ceva Vestuțe…Galbene?!