Analize și opinii

Nu ne punem întrebarea: Cum va arăta România de mâine? Și nu numai România, ci și lumea!

„Vârsta consumatorilor de droguri a scăzut până la 12 ani. Consumul are loc inclusiv în școală Iar copiii care se droghează provin atât din familii înstărite, cu posibilităţi financiare, cât şi din medii defavorizate”, avertizează dr. Gabriela Niţescu, medic primar în secţia Toxicologie – ATI de la Spitalul Clinic de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală.
Într-un interviu pentru News.ro, dr. Gabriela Niţescu spune că în clinică ajung copiii cu supradoze, ceea ce reprezintă doar vârful icebergului, deoarece numărul celor care consumă este cu mult mai mare. Pe primul loc în rândul substanţelor pe care le consumă copiii este cannabisul, la petreceri sau chiar la şcoală, în combinaţie cu alcool sau cu alte tipuri de droguri, inclusiv cocaina.
„Noi am tras acest semnal de alarmă încă dinaintea anilor 2000, când cazurile cu care ne confruntam erau sporadice, însă începuseră să apară, şi este adevărat, când aveam mai puţine resurse să demonstrăm prezenţa substanţelor psihoactive şi a substanţelor de abuz în cazul intoxicaţiilor la copii.
Din păcate, la momentul respectiv, semnalele noastre nu au avut prea mult ecou nici în rândul specialiştilor, nici în rândul publicului larg, şi încet încet s-au conturat şi s-au creat grupurile acestea de consumatori şi în rândul adolescenţilor şi al tinerilor din ţara noastră.”
Oameni buni, eram elev în comunism. Și știți, mulți dintre voi, că presa comunistă abunda în astfel de informații care veneau dinspre Vest. Și ne îngrozeam doar când auzeam cuvântul „droguri”. Ne întrebam, ce lume o fi acolo?
Acuma, suntem parte din Occident. Crede cineva că nu poate fi stârpit flagelul ăsta? Chiar? Cum mă, societatea occidentală, aia perfectă, model, nu poate stârpi flagelul? Cu cele mai performante servicii de informații? Nu poate sau nu vrea? Sau Occidentul e corupt, fiindcă asta e o industrie care aduce bani?
Păi pe tine, omule, te omoară zi de zi, că nu poți intra în Schengen, că n-ai stat de drept, nu poți asigura securitatea frontierelor, și tineretul occidental e inundat de droguri? Pe unde? Prin aer? Nici pe acolo nu s-ar putea. Copii de 12 ani cu supradoze? Am înnebunit? Pentru ce plătim poliție, servicii?
Nu ne punem întrebarea: Cum va arăta România de mâine? Și nu numai România, ci și lumea!

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu