Analize și opinii

Nu crede usor spuselor omului cu cagula si nici anonimului care vorbeste in numele altcuiva

Belief Conspiracies Trivialized by Skeptics 2Nu da crezare  omului cu cagula si nici hacker-ului  anonim caruia ii se face reclama in presa mare. Ai rabdare si vezi cui  folosesc  actiunile celor fara identitate si ai sa intelegi cine sta in spatele mastilor.

Nu te increde in spusele celui ce supraevalueaza puterea  adeversarului, cel mai probabil au interese comune. Face parte din regulile elementare de razboi ca nicio armata sa nu dezvaluie poporului simplu amenintarile inamicului, decat daca sunt iluzorii si ii sunt de folos pentru a-i restrange libertatile.

Nu te grabi sa ridici pampoanele de majoreta daca nu cunosti echipa pe care o sustii. Nu ridica cartonasul daca nu intelegi ce scrie pe el.

De cele mai multe ori, un criminal nu comite crime in nume propriu si intodeauna are pregatit un alibi pentru a da vina pe altcineva. Daca el poarta cagula,  identitatea asumata este cel mai probabil alibiul lui. Adevarul este mai fantastic decat orice fictiune si mai greu de crezut decat teoriile consiprationiste.

Daca te-ai obisnuit cu minciuna, adevarul are sa te sperie al naibii de rau, nu inchide ochii doar pentru ca te temi, intunericul asta are sa te primejduiasca si sa te nelinisteasca teribil de tare, pe langa asta ai sa fii la mana celui care are ochii deschisi, te va  duce unde vrea el. Cel cu ochii inchisi nu este liber, la fel nici cel care se teme.

Libertatea este darul cel mai de pret lasat de Dumnezeu omului, din pacate pentru cei mai multi aceasta este o povara. Ii vezi cum umbla strigand sa le-o ia cineva ca nu mai pot trai asa. Fara libertate nu ai nimic, ai sa afli asta cand ai sa o pierzi.

Libertatea traieste periculos si nu agreeaza caldiceii si nici pe cei care iubesc confortul. Libertatea nu are burta plina, standarde de viata ridicata, asigurari si garantii pe viata. Libertatea iubeste Adevarul si Adevarul iubeste Libertatea. Libertatea iubeste Binele. Nimeni nu este liber atunci cand minte si nici atunci cand face raul.

Ce este Raul, ce este Binele, Adevarul ?

Un pariu, o poveste, o promisiune.

Sursa: Colaps.ro

Abonează-te la newsletter