Analize și opinii Cultură și Familie

Noul buletin va fi şi card de sănătate

Apariţia buletinelor cu CIP se amână! Noile cărţi de identitate vor fi disponibile abia de anul viitor, din aprilie. Legea noilor documente a trecut de Camera Deputaţilor, însă a fost modificată radical. O noutate este contopirea buletinului cu cardul de sănătate, astfel încât să avem un singur document.

Noua carte de identitate va avea dimensiunile unui permis, datele titularului vor fi tipărite atât pe faţă cât şi pe verso, şi va conţine faimosul cip. Însă noutatea absolută este că noul buletin va fi şi card de sănătate.

Vor fi emise în paralel două tipuri de buletin, iar fiecare îşi va putea alege varianta dorită.

“Vor fi două mari categorii de CI. Una simplă, care va conţine doar acel cip, conţinând datele de pe cardul de sănătate şi un al doilea tip, mai profesionist, să spunem, care va conţine acele date biometrice şi datele de pe cardul de sănătate”, spune Cătălin Chiper, secretar de stat MAI.

Şi modul de obţinere a documentului va fi simplificat. Pentru eliberarea unui nou buletin va fi necesar doar vechiul act şi o declaraţie pe proprie răspundere referitoare la domiciliu.

sursa: realitatea.net

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Foarte rau ca se face doar pe declaratie pe propria raspundere. Cine stie cu cati colocatari ne mai putem trezi.

  • PAS CU PAS, PAS CU PAS, PAS CU PAS spre unificarea tuturor documentelor şi dotarea lor cu CIP RFID (iar apoi implantarea tuturor informaţiilor prin microcip în corp) pentru un control total al sclavilor muncitori care nici măcar nu ştiu ce li se întâmplă (adica noi). Perfect!

    Ce-i cu noi?

    (la ce mă mai întreb degeaba -> suntem un popor distrus mental care nu e în stare nici măcar să vadă mocirla în care trăieşte DEJA, da’ barem pericolul ce îl pândeşte…)