Analize și opinii

Noaptea cuțitelor lungi în statul paralel

Privind la ceea ce s-a întâmplat după 2009, și analizând cu ceea ce știu acum, lucrurile par a avea, în fine, o rațiune. Aceea a unui complot al unei părți a justiției și serviziilor secrete de a controla total politicul.Că a fost ideea lor, că a fost ideea americanilor (Nuland, Kaplan, Clinton Scorpia), obsedați de faptul că rușii folosesc liderii politici corupți din Est, și pe mogulii atașați lor, pentru a recâștiga controlul asupra sferei lor de influență din Est, are mai puțină importanță. Ideea poate a fost a americanilor, sigur execuția a fost tipic românească, adică ”să luptăm până la doișpe, și de la doișpe la unu să facem și noi un gheșeft!”

Faptul că lui băsescu i se pusese pata pe niște politicieni și pe niște ”moguli” a facilitat lucrurile. În conspirația asta au intrat mulți: Morar, Kovesi, Oprea, Coldea, Maior, MRU, tembela aia de la ÎCCJ, tipi din CSM, Ponta, poate chiar și Dragnea, afaceriști, pe post de pușculițe, gen Avramescu, Ghiță, și alții, mai puțin expuși public, dar sigur bine strânși de c…., să deschidă portofelul. Ideea era să pună mâna pe TOATE partidele, și să le folosească după cum le tuna lor, probabil după un soi de rotativă, acum câștigăm noi, mâine câștigați voi, de câștigat câștigăm și noi, și voi.

A intervenit însă criza economică, au fost introduse măsurile de austeritate, și au scos capul niște afaceri de corupție cu adevărat grave. Sistemul trebuia să reacționeze: lumea era în stradă, și nemulțumirea publică putea da totul peste cap. Ideea salvatoare a fost formarea USL și preluarea guvernării. Un USL condus de oamenii sistemului. Poate Antonescu să fie curat, deși nu cred: are și el multe de explicat! Dar, să zicem! Numai că Ponta este de acolo, din poza de familie a cupolei sistemului ticăloșit. Și ajunsese premier, USL urma să câștige alegerile. Doar că, din senin, apare Referendumul pentru suspendarea lui băsescu. Alarmă la Washington și la Bruxelles. Sistemul reacționează, Ponta execută! Guvernul lui, prin Rus și compania, face tot ce poate pentru a anula rezultatele Referendumului. Și lumea începe să-și pună întrebări, să se gândească la faptul că e ceva în neregulă cu mustăria USL.

Nu știu ce socoteli și-au făcut sforarii care au facilitat formarea USL, cum nu știu de au decis s-o ”ucidă”. Probabil că și-au vârât coada popularii europeni, via Crin Antonescu, frustrat că unii, în frunte cu Ponta, au încercat să-i tragă clapa. O fi fost și coada americanilor, bășicați de unele declarații ale lui. Habar n-am. Cert este dosar că PNL părăsește USL, intră în PPE, și pune de-o fuziune cu PDL, partidul lui băsescu, dacă n-ați uitat.

Cu asta planul de a controla partidele părea să fi fost dus la bun sfârșit. Pentru că și PSD, prin Ponta, și noul PNL, prin cei care au preluat ștafeta de la Antonescu, erau oamenii sistemului. Vine însă momentul alegerilor prezidențiale din 2014. Și începe marea păruială. Cel mai probabil scandalul a fost pe rotativă. ”Dacă tu ai guvernul, eu vreau Președinția!” Este momentul în care se produce ruptura dintre Coldea și Maior. Gruparea Coldea este învingătoare, și toți cei care au fost în tabăra lui Ponta sunt curățați sistematic, în frunte cu Ponta. Maior se salvează la Washington. Restul sunt ”decapați” de Lulutza. Este o lungă noapte a cuțitelor lungi în ”statul paralel”. Stat paralel care are Președintele, controlează justiția, a neutralizat lideri politici periculoși, a pus, în urma nenorocirii de la ”Colectiv”, ”guvernul lui”, că nu al Iohannis a fost guvernul Cioloș. El doar s-a împăunat, ca fraierul!

Doar că, ghinion! PSD NU pierde alegerile, în 2016, și formează, cu o majoritate confortabilă, guvernul, împreună cu ALDE. Dragnea, care-i urmează lui Ponta, e cu curul în două luntre. Are niște constrângeri, generate de statul paralel, via DNA, dar și ceva sprijin de la Washington, via lobbyul evreiesc, se pare. PSD nu este un partid ușor de controlat, deși au încercat cu Ponta, cum spuneam, cu Dragnea, cu Tudose și cu Grindeanu. Este, totuși, un partid viu, cu resurse de regenerare, și cu un public al lui. Un public care se radicalizează, ca răspuns la mizeriile #rezist, mișcare inspirată, și controlată, de servicii.

Rămâne de văzut cine a dat ordinul ”Lulutza, pa, fată!” Să cred eu că totul este întâmplător în privința scandalurilor cu repetiție de la DNA? Să fim serioși! Mai degrabă este vorba despre reacția ”părții vătămate”. Care tot securistă este, cum bine v-ați dat seama. Eliminarea Lulutzei ar fi ”sacrificiul” necesar pentru o pace în sânul statului paralel. Care nu vrea să fie prea mult în lumina reflectoarelor. Și nici americanii nu mai par atât de dispuși să creadă în tezele Neuland-Kaplan despre Est. Ucraina le-a dovedit că modelul este fals, iar remediul folosit, periculos. Iar comenzile alea grase de armament merită un mic sacrificiu: curul Kodruței! Oricum i-au găsit ei un înlocuitor la fel de loial, și de ticălos! Cât despre Bruxelles, ținând cont că peste un an se schimbă totul, odată cu alegerile euro-parlamentare, nici nu mai contrează glumițele cuplului Juncker-Timmerman.

Risc un pronostic: Lulutza va pleca. Și toată lumea va fi fericită. După care păruiala va continua. Pentru că suntem o țară veselă, care are mereu grijă de capra vecinului.

Autor: Constantin Gheorghe

Sursa: Constantin Gheorghe

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

 • Faptul ca interventia straina – khazarii, ca nu-s evrei desi practica impostura cu viclenie si tenacitate… – inclina balanta alegerilor ar trebui sa fie cauza penala – interventia organizatiei straine anti0romanesti pentru jefuirea sistematica a Tarii.
  Pentru “furtul” alegerilor, propaganda mincinoasa, finantare straina direct sau indirect, pentru finantarea organizatiilor din Tara care actioneazaimpotriva romanilor, treaditiei si credintei noastre – PUSCARIE incepand cu 10 ani ireductibili.
  Altfel, “ei” jubileaza iar romanul este mutilat, violat, maltratat si deformat mental pierzandu0si si identitate si radacinile existentiale, si neamul care este “sinucis” prin uitare si corupere “civilizatorie” marxist-culturala, anrihristica.

 • Crin Antonescu, dac fac bn leg de cauzalitate, a fost santajat cu un dosar care-o privea pe sotia domniei sale, europarlamentar, ceva legat de Gold Corporation, Rosia Montana, Metale rare si Pretioase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Cine baga batul prin gard?!

 • ….. a doua sotie, ca prima este in Ceruri, Dumnezeu sa o ocroteasca in pace si lumina! Dumnezeu sa ne ocroteasca si pe noi, oriunde ne-am afla!
  …………………………….
  suntem zdraveni?!

 • Urme fine de putintica nemernicie.
  “Exista o lege cosmica potrivit careia tot ce facem altora se repercuteaza asupra noastra, mai devreme sau mai tarziu, prin boala, necazuri si nefericire. Nu Dumnezeu ne pedepseste, ne pedepsim singuri, aici, pe Pamant…” (prof. dr. Constantin Dumitru Dulcan)