Analize și opinii

Nigel Farage despre nebunia eurocratilor si edificarea Uniunii Europene prin ABOLIREA STATELOR NATIONALE, ZDROBIREA DEMOCRATIILOR SI CONDAMNAREA REFERENDUMURILOR

Transcrierea discursului lui Nigel Farage, co-presedintele grupului Libertate si Democratie:

Va multumesc. Domnule Baroso, ne-ati spus azi dimineata ca Uniunea Europeana este o inspiratie si, desi recunosteati ca exista una, doua probleme de natura economica, ati spus foarte limpede ca vor exista locuri de munca si ca se va inregistra o crestere, ca toate merg bine, de fapt ati sugerat ca traim o noua perioada de innoire a Uniunii Europene.Acum dvs, ca fost comunist, probabil ca va aduceti aminte de fostii lideri sovietici cum isi tineau discursurile spunand tuturor ca o recolta record a fost inregistrata, sau ca statisticile referitoare la productie sunt extraordinar de bune, si ei credeau, desigur, ca istoria era de partea lor, de fapt chiar presedintele Hrusciov s-a ridicat in picioare si a transmis Vestului ca “Va vom ingropa”, atat de mult se incredea in propria sa “uniune”.

Acum, bineinteles, uitandu-ne inapoi la acea perioada radem/zambim, si cred ca generatia viitoare, uitandu-se inapoi la dvs. va face la fel spunandu-si: Cum Dumnezeu a fost posibil ca un astfel de om sa dobandeasca o asemenea putere, si cum a decis clasa politica europeana, care se afla in aceasta sala, ca metoda comunitara sa inlocuiasca democratia nationala? Cred ca oamenii vor privi inapoi in uimire cum am putut preda democratia.

Ceea ce vreti sa faceti dvs, este sa spuneti :”da, avem o Uniune Europeana si am vrea sa profitam mai mult de pe urma ei”. Dvs sunteti unul dintre arhitectii de baza/principali ai esecului actual si spuneti ca chiar daca totul in pana in ziua de fata a fost facut gresit, vom persevera pe aceeasi linie. In opinia mea, eu credeam ca aceasta este o definitie a nebuniei. Nu pot sa cred ca acesta este un raspuns rational la situatia in care ne aflam si departe de a fi intr-o stare de uniune, as putea chiar spune ca Uniunea se afla intr-un stat.

Uitati-va la aceasta confuzie: va avem pe dvs ca presedinte al Comisiei Europene, avem un presedinte al Parlamentului European, il avem pe prietenul meu Herman van Rompuy care este presedintele permanent al Consiliului European, ii avem pe cei care sunt presedinti temporari ai Consiliului European, avem presedinti in toata sala, chiar si eu sunt un presedinte! {…} Dar, cu siguranta, cand inlaturi responsabilitatea democratica, e absolut clar, ca nimeni nu este responsabil, si observ, in plus, ca aceasta uniune se dezvolta intr-una a intolerantei. Oricine se ridica in aceasta sala si indrazneste sa-si expuna punctul de vedere politic, care nu e acceptat de catre marea majoritate, este catalogat ca nebun, violent, fascist, am mai auzit lucrurile acestea vreme de multi ani din partea acestor oameni.

Intoleranta a atins cote atat de alarmante, incat atunci cand se organizeaza referendumuri, in Franta, in Tarile de Jos, in Irlanda, care va resping punctul de vedere, clasa politica o vede ca pe o problema care trebuie depasita.

Astfel, eu sunt foarte ingrijorat cu privire la sensul/directia acestei Uniuni, in sensul in care vad ca exista un nou nationalism care bantuie Europa. Vreti sa aboliti statele nationale,in cazul dvs, domnule Schulz, poate pentru ca va este rusine de trecutul dvs, si acum vreti ca acest steag sa aiba o noua stema care sa inlocuiasca emblema statelor europene si chiar nu va pasa cum o sa obtineti acest lucru!

Chiar daca asta inseamna ca va trebui sa zdrobiti democratiile nationale sau daca va trebui sa va opuneti referendumurilor nationale, pe toate le-ati da la o parte spunand ca e vorba despe populism. Dar este vorba de democratie!

Si ceea ce “bantuie” nordul Europei acum, incepand din aprilie, cu rezultatul uimitor al alegerilor generale, este o noua revolutie democratica care nu este anti-europeana. Vrem o Europa a comertului, a cooperarii, unde putem organiza schimburi intre studenti, unde putem sa lucram fiecare dintre noi in capitalele fiecaror state, vrem toate acestea!

Dar nu vrem acest model de Uniune Europeana!

Sincer, toti sunteti deja oameni ai trecutului!

sursa: razbointrucuvant.ro

Abonează-te la newsletter