Analize și opinii

Nigel Farage acuza Uniunea Europeana de comunism

Un europarlamentar britanic a atacat dur Uniunea Europeana, in timpul unui discurs sustinut la 17 aprilie, in timpul reuniunii Parlamentului European legata de situatia din Cipru.

Nigel Farage (foto), membru al Partidului Independentei din Marea Britanie, nationalist, a acuzat Uniunea Europeana ca este formata din “criminali de drept comun care fura bani din conturile oamenilor”, dupa care a primit chiar aplauze din partea celor prezenti.

“Margaret Thatcher a putut sa vada adevarul din spatele proiectului european, a inteles ca este vorba despre furtul democratiei de la state independente si predarea acesteia unor oameni care nu stiu ce fac.

Doamna Thatcher a vazut ca proiectul nu va functiona. Am incercat si eu sa prezic dezastrul care va urma in zona euro.

Dar in nici unul dintre discursurile mele pesimiste nu am anticipat, domnule Rehn, ca dvs si ceilalti membri din Troica nu sunteti altceva decat criminali de drept comun care fura bani din contul oamenilor, mentinand esecul Uniunii Europene”, a spus Farage, in timp ce comisarul european pentru Economie si Afacerti Monetare, Olli Rehn, isi dadea ochii peste cap in semn de exasperare.

“Ati luat bani de la micii investitori, incalcand promisiunile facute in 2008. Mesajul dvs catre investitorii din zona euro este clar: luati-va banii inainte de a ramane fara ei. Ce ati facut in Cipru echivaleaza cu clopote de inmormantare.

In mod ironic, premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a comparat unele actiuni ale Comisiei Europene cu decizii luate de autoritatile sovietice.

Acum, Germania propune confiscarea proprietatilor oamenilor. Este comunism pur, putere fara limite. Cu cat scapam mai repede de voi, cu atat mai bine”, continua europarlamentarul britanic, potrivit video-ului postat pe YouTube.

In finalul discursului sau, care a fost intrerupt de mai multe ori de aplauzele colegilor, Nigel Farage a anuntat ca depune o motiune, exprimandu-si totodata indoiala ca aceasta va fi votata de colegi, din lipsa de curaj.

BBC relateaza ca, in timpul aceleiasi sedinte, europarlamentarul cipriot Takis Hadjigeorgiou, membru al partidului de stanga AKEL, a afirmat ca tara sa ar putea parasi Uniunea Europeana dupa ce iese din criza.

source: pesurse.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Comunismul a adus stabilitate, locuri de munca si siguranta zilei de miine. Liberalii au adus falimentul.

  • Felicitari!!! Mai multe asemenea voci in Parlamentul European si poate lucrurile se mai pot schimba!!! Trebuie demnitate, insa, pentru asta!!!

  • Germania propune confiscarea proprietatilor oamenilor, ca mai apoi Romania sa preia modelul de facturare si regularizare execrabil al Germaniei si sa-l adapteze intr-un context social cu totul diferit, cel al Romaniei. In Germania in facturile noului chirias sunt regasite consumurile estimate ale vechiului chirias, iar la sfarsitul anului diferentele pe plus sunt distribuite uniform, regasindu-se i facturile noului an. Daca cumva consumurile vechiului chirias sunt mai mari decat consumurile reale ale noului chirias, si noul cirias trebuie sa se mute, ramane pierdut de niste bani. Si guvernantii nostri au adaptat acest mod de regularizare in contextul in care Romania da ajutoare de caldura si a iesit o lege foarte prost reglementata, sau cel putin insuficient. Definitia “regularizarii” nu se regaseste in nici o lege din Romania, regularizarea fiind interpretata diferit de fiecare companie energetica in parte si, in detrimentul consumatorilor vulnerabili, beneficiari ai unei ordonante 70/2011 in care nu este prevazuta citirea indexului la inceputul si sfarsitul perioadei de acordare a ajutoarelor de caldura.