Analize și opinii Cultură și Familie

Nevoia unei revolutii

Nevoia unei revolutiiCum nimic nu se poate sustrage raportului cauza-efect, noi platim abia astazi, facturile aberante ale politicilor post decembriste. Si asa cum pomul este si va fi judecat pentru roadele sale, la 20 de ani de democratie originala, putem avea o viziune de ansamblu a Romaniei, asa cum a fost ea “modelata” de aceeasi clasa politica, provenita din PCR, cosmetizata prost in partide de dreapta si de stanga. Din pacate, politicianul roman nu a putut depasi constatarea onanistului cu privire la cele doua filosofii politice.

Cred ca este esential, un bilant onest al guvernarilor de pana acum si devine necesara viziunea politica pe termen lung, intru cat, este evident pentru toata lumea, ca modelele vechi au colapsat, iar lumea se schimba cu o viteza incredibila.

Ca sa nu insir aici toate neajunsurile, pe care le suportam din cauza celei mai corupte, ineficiente si gaunoase clase politice din Europa, voi sublinia in primul rand climatul de totala nesiguranta. Politia a devenit, prin exponatele ei, recent demascate, in Olt, cea mai sigura pepiniera de mafioti, Justitia, cu rare exceptii, s-a pus în slujba infractorului pentru ca el plateste! Omul cu dreptatea în mâna risca sa ramâna si cu altceva în cealalta mâna pentru ca nu corupe. Dreptatea nu produce vile, masini de lux, vacante în insule tropicale. Politia se mobilizeaza când vreun pensionar nu îsi mai poate plati întretinerea, când o femeie la volan da flash-uri în trafic sau un adolescent trage un fum interzis. În schimb, atunci când bandele vandalizeaza orasele de provincie, baietii tac mâlc, numarându-si spaga!

Guvernul sterge printr-o ordonanta de urgenta marile datorii ale clientilor politici, dar, daca un patron de SRL ramane în incapacitatea de a plati un maruntis, este executat fara mila, ba mai mult, chiar daca administratiile fiscale gresesc calculul, nu-i nimic, statul îti ia banii si te invita sa-l dai în judecata! Apropo de asta… la CEDO sunt în derulare peste 50.000 de dosare în care cetatenii romani au fost prejudiciati, abuzati, jefuiti de institutiile care au menirea sa le apere drepturile. Cine plateste milioanele de euro cerute ca despagubiri? Tu… pensionarule, tu… bugetarule, tu… romanule imprudent care te-ai încapatânat sa ramâi si sa-ti iubesti tara!

Pai, daca tot am ales sa ramanem aici, sa ne trezim odata din mermeleala asta bolnavicioasa si sa intarim randurile societatii civile, singura care mai poate amenda ceva, dupa prabusirea etica si morala a presei in haznaua tabloidizarii. Macar Ministerul Sanatatii sa n-o mai lalaie cu dezbateri, în timp ce bolnavii se sufoca prin spitale, iar copiii abuzati sexual se zbat sa ajunga în strainatate la operatii. Noul executiv nu va face minuni, caci provine tot din intestinele sistemului ticalosit, dar macar Ministerul Învatamântului sa fie în stare sa ofere un minim de educatie functionala… În unele lacasuri de cult, daca nu ai bani, n-ai voie nici macar sa mori, deci pana si popii s-au spurcat la banii necinstiti… Lista ororilor e cât un roman-fluviu, însa ne intereseaza ce solutii ne pot face pe noi sa rezistam în acest razboi injust.

Vedem cine se afla la putere… în primarii si în consiliile judetene, aproape toti câstigatorii sunt penali. Poate ca meritam tot ceea ce ni se întâmpla… Simt nevoia unei revolutii! Doamne ajuta sa ne trezim odata din mediocritate si suficienta!

Autor : Oreste Teodorescu

sursa: codulluioreste.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Draga domn oreste te rog sa ntzelegi nu am eu cum sa merit soarta din simplul motiv ca eu nu am votat niciodata de 14 anishori incoace cu vreunul din presedîtii sau partidele care s au perindat pe la guvernare. Si k me sunt milioane. Eu doar treb sa supprt consecintzele alegerii dvs probabil si a altor milioane asemenea dvs

  • Pai cand vedem ca un candidat de primar, fie si de comuna, cheltuie de cateva ori mai mult decat salariul sau de primar insumat pe intregul mandat, e clar din capul locului ce vizeaza. Nu va faceti griji, nu va iesi in paguba. Nici el nici cei care-l propulseaza.

  • Draga Luly,crezi ca esti nevinovata pentru ca nu ai votat pe nimeni de 14 anisori? Dar de ce crezi ca lucrurile trebuie sa se schimbe de la sine si crezi ca tu nu trebuie sa faci nimic pentru asta?Nu esti mai putin vinovata de ce se petrece in Romania doar pentru ca nu te-ai dus la vot, ca sa se schimbe ceva-in bine, evident, e nevoie de mult mai mult, te las pe tine sa cugeti cam ce ar trebui sa facem majoritatea, nu doar tu, iar titlul articolului e mai mult decat sugestiv.Nu cauta scuze, maturizeaza-te, esti la fel de vinovata ca noi, majoritatea, fie ca am fost sau nu la vot.

  • Dragă Luly, te rog să înțelegi că dacă îți iubești țara și vrei să-ți ofere mediul aferent dorințelor tale, trebuie să o respecți. Poți începe cu gramatica și bunul-simț privind exprimarea concordanței logice și nu numai. De asemenea, un pas important ar fi să deschizi ochii obnubilați și să ieși din ascetismul ăsta de : „vi-i meritați, eu nu am votat.” Și dacă n-ai votat, ce? Nu vezi că și tu suporți și „prin tăcere ești vinovată”? Îi girezi, asta faci. Sfera politicului s-a impregnat în cea a socialului și „inveteratul” se perpetuează din cauza nepăsării și a ignoranței în care trăiești tu și cei ca tine. Ai ieșit vreodată în stradă? (Scuze pentru tenta ostentativă și tendențioasă, dar întrebarea mi se pare legitimă)

    Domnule Oreste, aveam o vagă bănuială că sunteți mason. Or fi ei masonii oameni deștepți, dar de-aici și până la moralitate e cale lungă. Totuși, și de sunteți, și de nu, ați oferit un psihotrop peremptoriu. Vă mulțumesc pentru postare. E de datoria unora să lucreze pe partea teoretică, a altora să activeze practic. Dar implicarea activă în viețile proprii trebuie să se impregneze în mințile fiecăruia. Nu-l am drept model pe Burke, dar l-a zis pe aforism : „Răul triumfă când oamenii buni nu fac nimic.”

    Să ne-auzim cugetători și liberi!

  • Motive pentru o revoluţie sunt covârşitoare şi vizibile chiar şi pentru cei care nu le înţeleg.
    Sintetizând, societatea românească a ajuns astăzi să fie structurată pe două paliere: clasa interlopă (minoritară dar nu puţină, care începe de la Cotroceni, Dealul Spirii, Piaţa Victoriei ş.a.m.d.) şi restul (numit, duios, în presă şi pulimea) adică cei cu demosul, cratosul fiind în mâinile primilor.
    Pe scurt, foarte de acord cu ideea, la rigoare ar putea fi singura cale de a reveni pe şine, se impune să ajungem cât mai repede la zicerea Iancului: “no hai”!
    Ca atare, haideţi să constituim Comitetul de Iniţiativă şi să întocmim listele de participanţi.