Analize și opinii

Ne-am dat foc la valiză, cetățeni!

Măi, dragă… după ce în regimul Băsescu Traian VALIZA a fost vehicul preferat pentru coconei și parai „fără număr-fără număr”, cam frivolă, de! că trecea de la unul la altul lipsită de mofturi și mustrări de conștiință, iată că a venit vremea ca VALIZA – VALIJOARĂ- CINE-I MAI PREȚIOASĂ DIN ÎNTREAGA ȚARĂ? să se facă femeie serioasă, la casa ei, și să participe la arăturile de toamnă fix pe tarlaua unui țăran din Teleorman.


Țăran-țăran, daʹ informat !!!… după ce a deschis valiza , omul a fotocopiat documentele, cu tehnica din dotare pe care o lua întotdeauna la câmp – că doar nu se știe când găsești o VALIZĂ în porumb și vorba ceea, să fii pe fază, să nu te „surprinză” evenimentul fără dotarea obligatorie- și a citit mail-ul prin care Ștefan Dragnea zicea că-l ceartă tac’su dacă cere bani să-și plătească niște datorii ( deci, comportament abuziv, traumatizant pentru fostul minor, din partea monstrului Dragnea Liviu ), domnia-sa țăranul s-a gândit unde oare, unde oare? să predea documentele…

Prieteni, unde ne-am fi dus după ce găseam comoara?

Mmmm… ia să vedem ce ne-ar veni în minte….Poate la polițistul din sat , să le predăm cu proces-verbal , ca să nu fie probleme? Sau, dacă suspiciunile provenite dintr-un bun-simț țărănesc ne-ar îndemna să credem că sunt niște lucruri și mai necurate, nu ne gândeam noi să anunțăm DNA-ul vieții, de la județ? Mai avem idei? Sigur, noi mai avem… dar cu toate că avem imaginație bogată, nu ne-ar da prin minte să ducem VALIZA unde a dus-o țăranul nostru…

Omul, cocoșat de greutatea răspunderii care apăsa pe umerii lui- deoarece ținea VALIZA pe umăr- imediat s-a gândit să contacteze FILIALA CEA MAI APROPIATĂ A LUI „RISE PROJECT”. Doamne, nu mi-ar fi trecut prin cap! Și bine că filiala era acasă, că dacă ar fi fost dusă până colea , în Brazilia, pe urma unor afaceri tenebroase de-ale lui Dragnea Liviu , într-o documentare care impune multe zile stresante pe plaja din Copacabana, printre palmieri, umbrele și cocteiluri , hait! ce s-ar fi făcut țăranul nostru și cui ar fi predat el bunătate de TELEORMANLEAKS?

N-o să credeți… nici RISE PROJECT nu s-a gândit să ducă documentele la Poliție, la DNA sau măcar la băieții pentru care lucrează… să înțelegem de aici că dânșii au avut acordul „de sus” să se joace singuri cu trenulețul și cu „lopețica” în nisip, sub ochii grijulii ai lui tati-STATUL PARALEL?

Dar putem, dragă popor, să le acordăm toată încrederea… Că ia te uită ce zice LIBERTATEA.ro, 4 noiembrie 2018 :

„Ana Poenariu ( jurnalistă la RISE PROJECT, n.n.) a subliniat faptul că documentele au fost verificate de echipa de investigații. «În perioada următoare vom publica mai multe documente, toate fiind de interes public. Când documentele au ajuns la noi, toți colegii mei s-au apucat de analizat documentele. Nu ne apucăm pur și simplu să publicăm documente când le primim… Datele noastre arată că documentele au fost ascunse cu puțin timp înainte de perchezițiile DNA, percheziții făcute de procurori la firma Tel Drum în vara anului 2017.»…”

Deci , e groasă, cetățeni… RISE PROJECT, cu seriozitatea-i caracteristică, a efectuat deja și datarea cu carbon și a aflat cu destulă precizie din ce perioadă a neozoicului datează VALIZA-FOSILĂ !

P.S. Totuși, documentul cel mai terifiant al capturii, pe care nu s-au putut abține și l-au dat publicității, este ceea ce vedem noi mai sus: o poză a lui Dragnea Liviu, melancolic, în care șefu’ luʹ CIUMA ROȘIE, pe lângă tradiționala mustață are și oleacă de barbă!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook