Analize și opinii

Mult mai periculos decât virusul in sine e mizeria, fascismul, individualismul, egoismul, darwinismul pe care le scot la iveală.

Căca-m-aș pe el de covid. Mult mai periculos decât virusul in sine e mizeria, fascismul, individualismul, egoismul, darwinismul pe care le scot la iveală. Asta s-a sădit in 30 de ani de liberalism și neoliberalism: ură, dezbinare si fiecare cu pizsda mă-sii. Mai mult decât atât, mă doare aproape fizic faptul că niste medici, parte a celui mai căpușat și subfinanțat domeniu social de după bătaia de joc din ’89, ajung să se încaiere între ei, în loc să facă odată front comun și să ridice naibi un eșafod ca să le ia gâtul tuturor tiriplicilor garantați de PPE, precum si securiștilor din presă și din atatea guvernări de dreapta care au distrus și șubrezit tot ce functiona in țara asta, chiar și pilonii de bază ai societății, cum sunt Sănătatea si Educația.

N-am să uit cum, in 2010, pe vremea crizei aka bailout-ul cămătarilor așa-ziși bancheri, cam tot ca acum, in preajma sărbătorilor de iarnă, pe când lucram împreună cu tata, ne pregăteam să ne dezbrăcăm halatele și să plecăm acasă, când a venit o bătrânică vai de ea, plângând cu proteza într-o năframă, rugându-ne sfios s-o ajutăm să poată și ea să mănânce, căci nu-și permitea costul. Voia săraca să poată mânca și să poată vorbi cât mai putea cu nepoții plecați la muncă in străinătate de binele guvernărilor de dreapta, fie pesediste, fie pedelisto-penelisto-țărănești și întorsi de sărbători acasă, nu să zâmbească ca-n reclame, nu tatuaje dentare, albiri si alte fițe. Pe loc ne-au bușit lacrimile pe amândoi și am poftit-o numaidecât pe scaun. Eu atunci eram cam tefelist, mă certam deseori cu tata pe politică. Printre lacrimi, tata mi-a spus atunci: “vezi, Vlade, despre ce-ți spuneam? acolo, la București, se văd mai greu de panouri lucioase mizeriile lui Băsescu și ale șlehtei lui de javre!”. Mare dreptate a avut! Acum nu mai este, dar dacă ar mai fi trăit, ar mai fi murit o dată de nervi din cauza jagardelelor securiste ale lui Iohannis moștenite de la Băsescu.

De atunci, de fiecare dată când mai apare câte un zevzec care să le ia apararea ăstora de dreapta, îmi amintesc brusc de aceea bătrânică și abia mă pot stăpâni să nu le bag dinții pe gât tuturor ăstora care vin să-mi spună despre valorile liberalismului, să-mi zică despre antreprenoriat, “prin noi înșine” si toate căcaturile alea blestemate de dreapta, in timp ce au toți contracte cu statul, sunt liberali pe banii statului, se declară de dreapta, dar stau mereu cu mâna întinsă la stat. Atât îi duce pe ei doctrina de la Brătieni încoace, au fost, sunt și vor fi toți niște paraziți și lipitori ipocrite, mai ales de când i-a resuscitat Secu după bătaia de joc din ’89 ca să mănânce căcat si să se îmbogățească pe spinarea tuturor, iar noi, plebea, medici, profesori etc. ne certăm între noi pe măști, pe distanțări, pe sărăcie, in timp ce ei huzuresc și îi doare-n cur, protejați de Neosecu. Cum atât îi duce pe ei crezul și doctrina, atât mă duce și pe mine toleranța la tot ce înseamnă dreapta. Le doresc ghilotină! Multă ghilotină atât lor, cât și susținătorilor lor.

Autor: Vlad Tărlungeanu

Sursa: Mirel Palada

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Am mai spus-o si o repet : moderatorul acestui site NU ar trebui sa permita postarea articolelor cu continut indecent – ca sa ma exprim asertiv.
    Opiniile pot fi exprimate fara expresii golanesti / marlanesti .
    Va rog frumos sa intelegeti ca perpetuarea acestei situatii va transforma gandeste.org intr-un soi de fitzuica raioasa gen fosta “romania mare” a turbatului Vadim Tudor….