Analize și opinii

Monica Krueger: “Principalul cumpărător de porumb din SUA, China, a redus importurile din cauza cererii slabe și a ofertelor mai ieftine din Brazilia”

Bloomberg a raportat că principalul cumpărător de porumb din SUA, China, a redus importurile din cauza cererii slabe și a ofertelor mai ieftine din Brazilia.
Cumpărătorii chinezi ar fi anulat comenzi de porumb american în cantitate de 832.000 de tone în ultimele trei săptămâni, în timp ce au intensificat achizițiile de la Brazilia, membră BRICS, care se estimează că va depăși SUA ca principal exportator în acest an.
Potrivit raportului, care citează comercianți, porumbul american este acum mai puțin competitiv, în raport cu livrările din Brazilia care sunt cu aproximativ 30 de dolari pe tonă mai ieftine în trimestrul al treilea.
Cererea internă slabă de porumb ca hrană pentru animale a fost, de asemenea, enumerată printre motivele care au stat la baza anulărilor contractelor din SUA.

***

Nu stiu cine a avut geniala idee de a îi face pe oameni să protesteze cu autorizație, dar trebuie felicitat. Păi, nu? Nu protestezi tu așa de capul tău, chiar dacă ți-a ajuns cuțitul la os. Grupul de protestatari trebuie să aibe un lider. Acesta se duce cu cerere de protest la primărie, la jandarmerie, la pompieri, la salvare, anunță cu câți oameni vine, de ce vine, unde vine, de la ce oră până la ce oră protestează. În mod civilizat și ordonat, tovarăși! Genial! Pur și simplu, genial! Dacă se aprobă, protestatarilor li se desemnează țarcul de protest, pe care nici un om nu are voie să îl depășească, că altfel își ia amendă. Superb! Dacă sunt prea nervoși își iau și amendă și bastoane pe spinare, în timp ce li se clătesc ochii cu spray lacrimogen.
Acesta s-a vrut un preambul la următoarea știre: “Marţi, 23 mai 2023, fermierii din România, Polonia, Bulgaria şi Ungaria vor protesta la Bruxelles, Belgia, între orele 11.00 – 13.00. Aceştia sunt nemulţumiţi în continuare de sprijinul infim pe care-l primesc în contextul crizei create de grânele din Ucraina.”