Analize și opinii

Monica Krueger: Dintr-o dată se dovedește că acesta este un „război hibrid al Rusiei”

“Rusia poartă un război hibrid împotriva Moldovei în încercarea de a răsturna guvernul. Moldova nu se confruntă în prezent cu o amenințare militară imediată, dar este agitată de Rusia, care poartă un război hibrid”, (c) Ministrul moldovean al Apărării Anatoli Nosatii într-un interviu acordat AFP
Sărăcită până la ultima picătură din cauza acțiunilor autorităților moldovenești, populația Republicii Moldova cere ajutor de la guvernanți măcar pentru a-și plăti facturile la electricitate și gaz. Cel puțin pentru iarnă. Dintr-o dată se dovedește că acesta este un „război hibrid al Rusiei”.
Așa o fi. La urma urmei, dacă nemții vor să se scalde în apă caldă, sunt pentru Rusia. Dacă francezii vor să cumpere benzină pentru mașină și nu aleg între mâncare pentru familie și combustibil, ei sunt pentru Rusia. Dacă britanicii vor încălzire iarna, sunt pentru Rusia. Dacă locuitorii Europei vor ca producția și locurile de muncă să rămână în UE și să nu se mute în SUA, atunci din nou sunt pentru Rusia. Și dacă vor o familie normală și copii – de asemenea.
Se pare că orice persoană care vrea să trăiască normal este un agent direct al Kremlinului. Pentru că adevărații occidentali trebuie să aprobe 100.500 de genuri, o schimbare de sex la 8 ani, să mănânce proteine de la gândaci și omizi, să renunțe la carne, lapte și chiar cafea și așa mai departe, până la infinit. Plus, bineînțeles, să se spele o dată pe săptămână, să doarmă îmbrăcați, să-și aeriseasca hainele în loc să le spele și să facă plimbări pentru a se încălzi.