Analize și opinii

Mirel Palada: „Propaganda se schimbă, în funcție de nevoi.”

Propaganda se schimbă, în funcție de nevoi.
Au dispărut reclamele alea cu “faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi”. Ce vă mai trebuie vouă sport, fraierilor? Stați dracu’ în casă și rezolvați integrame. Sportul? N-auzi, bre, că n-ai voie să ieși din casă, că murim cu toții?
Au dispărut știrile cu teroriști. Ce vă trebuie vouă frică de teroriști? Avem alte frici, mai proaspete, mai calitative. Serviți din astea, că avem pe stoc. Dă-i dracu’ de teroriști. Niște panarame preistorice.
Au dispărut isteriile cu încălzirea globală. Urșii polari au luat o pauză de la telesuferință. Greta a fost retrasă în unitate, să-și termine studiile. Ce vă trebuie vouă încălzire globală, sclavilor? Tura viitoare. Acuma rulează alt film. Vă uitați la ce film vă proiectăm noi în creier.
A, stai că era să uit de mama propagandei hitleriste. Dintr-o dată, nu mai urlă nimeni de anticorupție. It’s so yesterday’s news anticorupțea, acuma că sînt ăștia la putere. Cum să vorbești de corupție cînd fură ai noștri? Nu se face. Nu e elegant. Lasă, păstrăm anticorupțea pentru campania viitoare. Veorica. Dragnea. Chestii heavy, după Covid. Aștepțați și voi încă un ciclu electoral. Acuma trebuie furat în liniște, fără deranj. Acuma e Covid. Nu se poate să vă deranjăm cu niște prostii de-aste inutile, anticorupțe, Dragnea. Acuma stăm în casă.
La vremuri noi, harneli noi. Acuma e cu masca care salvează oameni și funcții guvernamentale. E cu Covidul, supremul dușman. E cu alte cinci minute de ură, noi, proaspete, inventate recente. E cu mahalaua ineptă – pardon, asta era pe vremuri. E cu analfabeții funcționali. Azi e cu analfabeții funcționali. E cu rușii care vor să ne fure țara din nou, noroc c-o vindem noi pe gratis, schimbînd legile.
Cel mai recent și mai necesar, e perdeaua de fum cu antisemitismul. Vă place ce frumos au construit harneala cu antisemitismul? În doi timpi și trei mișcări, în cinci știri atent fabricate, gata fandacsia. Poporul trebuie educat. Poporul trebuie spălat pe sinapse. Este că nu știați că jandarmii a fost răi în istorie? Nu știați. Lasă, că vă spune goyimii acuma ce și cum. Este că nu știați că Goga nu a fost doar poet? Vă ideologizăm imediat, nici o grijă. Inventăm problema imediat. Stați să dăm drumul la mașinăria de propagandă.
Alte fente, alte păcăleli.
Se schimbă harneala. Un singur lucru rămîne constant. Continua, perseverenta nevoie a oamenilor de a fi prostiți din vorbe, duși de nas, controlați prin discurs.
Ce vă mai place să vă mai duceți după fentă, pufoșilor… Ce vă mai meritați soarta. Ce meritați să fiți călcați în picioare de istorie și călcați pe cap de soartă. Hai, beți încet, căci conține cuvinte necesare.
Ghinion.
Autor:  Mirel Palada

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dle Palada tot respectul si toata sustinerea pentru opiniile dvs. , dar nu ati putea oare sa nu mai utilizati tot soiul de agramatisme , mahalagisme si tiganisme ?!? Zau asa ….

  • @Marius Cristian… din nefericire utilizarea a ”tot soiul de agramatisme , mahalagisme si tiganisme” este SINGURUL limbaj priceput in aceasta FOSTA tara… daca vorbesti urban, rational, conform studiilor si regulilor de bun simt, NIMENI nu pricepe, NIMENI nu proceseaza, NIMENI nu reactioneaza… de la hahaielile basiste am ramas la acest nivel… pe site-ul oficial al UE, apare cifra de 44% (LA SUTA!) de analfabeti functionali in dreptul Romaniei… asa ca…