Analize și opinii

Mirel Palada: „Problema este că nu ne puteți împușca pe toți, să ne închideți gura.”

Inițial, cei care trăgeau un semnal de alarmă la adresa siguranței vaccinurilor aprobate pe repede înainte erau considerați conspiraționiști, deviaționiști, niște nasoi mînați de intenții rele și, pe cale de consecință, demonizați cu toate mijloacele specifice unei democrații în care serviciile au întotdeauna ultimul cuvînt de spus.
Pe urmă, încet-încet, au apărut din ce în ce mai multe dovezi că de fapt, stai așa, vaccinurile astea făcute repede, pe genunchi și aprobate pe repede înainte chiar e posibil să ridice niște probleme de sănătate. Mai pe înțelesul deontologilor care încearcă să bage gunoiul sub preș: cam mor oameni din cauza vaccinurilor astea. Voci din ce în ce mai multe au început să spună același lucru: cam e o problemă cu ele. Mare.
Eforturile de demonizare ale celor preocupați de siguranța vaccinurilor au fost consistente. Doamne, ce s-au mai străduit să pună pumnul în gură celor care strigau. Acum, cu coada între picioare, chiar și unii deontologi au început să recunoască faptul că e o problemă. Deja oficiali ai statului exprimă cu subiect și predicat ce spuneau acum cîteva luni nasoii ăia de conspiraționiști care vor să vîndă țara la ruși și la chineji.
Problema este că nu ne puteți împușca pe toți, să ne închideți gura. Deocamdată. Știu că vă doriți din răsputeri lucrul ăsta. Dar încă nu sînteți suficient de pricepuți, de organizați, de naziști perfecți. Nu sînteți voi în stare să vaccinați populația, darămite să împușcați toți contestatarii.
Pînă atunci, însă, pînă se va institui societatea perfectă la care visează toți tefeliștii, în care toți să gîndească la fel, să facă sex și cumpărături la fel, la ordinul secretarului de stat responsabil cu sexul și cumpărăturile, vocile critice într-o societate care nu are încredere în priceperea și buna credință a celor care ne conduc sînt mai mult decît necesare. Să tragă semnale de alarmă că sîntem conduși de niște nebuni nepricepuți și mînați de fantasme dictatoriale.