Analize și opinii

Mirel Palada: „Printr-o viclenie bicisnică, vaccinul va deveni obligatoriu.”

Vaccinul este gratis și voluntar, declară autoritățile. Voluntar. Adică îl face cine vrea.
Da, da. Cum să nu. Va fi voluntar pînă o să înceapă să ni-l ceară ca să facem chestii. Să ieșim din țară. Deja au început companii aeriene să declare că fără vaccin nu ne primesc la bordul avionului.
Asta se va extinde încet-încet. Fără vaccin n-o să mai fim primiți la muncă, la multinaționale. N-o să mai avem voie să mergem pe stradă. Să ieșim din casă. E voluntar vaccinul, cum să nu. Dar uite așa, printr-o viclenie bicisnică, el de fapt va deveni obligatoriu. O șulfăreală de stat autoritarian.
Nu am nici o așteptare de la poporul român. E un popor bleg, stătut, milog. Popor de slugi. Învățat să fie asuprit. Să plece grumazul sub jug. Dacă i se va zice că nu are ce să facă fără vaccin, se va vaccina. Deși acum clamează jumătate din populație în sondaje că nu vrea să se vaccineze.
Clamează degeaba. Numa gura e de noi. Cînd o să se pună presiunea socială pe docili, toată lumea dintr-o dată o să chițăie după vaccin. Să se poată urca în avion, să aibă privilegiul și onoarea să poată merge să culeagă în libertate sparanghelul la stăpîni. Cu masca pe față, evident.
Singura mea speranță tot la lumea liberă e. Acolo unde oamenii încă prețuiesc libertatea.
La englezi. Ăia care au zis Brexit. Sictir coană Merkel, nu ne faci tu legile. Liberi am fost sute de ani, nu ne pune botniță acum neamțul cu viclenie, nu ne cucerește din vorbe, fără război.
La americani. Ăia care cînd s-a instituit interdicția de circulație în California zilele astea, a ieșit tot Los Angelesul în plimbare să dea un claxon cinstit prin fața casei guvernatorului. Zeci de mii și sute de mii de oameni care și-au clamat drepturile în mod civic. Cu adevărat civic, nu ca “societatea civilă” de la noi construită de Soros și de Securitate.
De-acolo ne vine scăparea. De la lumea liberă. De la cei care încă mai prețuiesc libertatea. Mă aștept ca în curînd să explodeze în societățile democratice o puternică dezbatere publică, plină de patimă și de indignare, la adresa restrîngerii libertăților și a încălcării drepturilor omului.
Mă aștept ca francezii să iasă în stradă cu milioanele. Mă aștept ca italienii să urle. Ca brazilienii să protesteze. Ca nemții să zică Nicht. Ca spaniolii să dea cu huo și să respingă încălcarea drepturilor omului.
Aștept scăparea de la lumea liberă. De la ai mei nu-mi fac nici un fel de iluzii. România n-a fost niciodată în stare să genereze o dezbatere adevărată. Totul a venit în plic. Ce ne-au zis stăpînii, aia am făcut. Milogi. Cu exces de zel. România, această țară de slugi. Acest Mizil al Europei. Această baltă de mediocritate și de supușenie scîrbavnică.
Hai, să trăiți cu masca pe față și cu zgarda la gît. Altceva nu meritați.
Ghinion.

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Asa vor proceda mai toate elitele tradatoare aflate in fruntea statelor Lumii, ca sa-i trimita pe cei care nu doresc sa se vaccineze dupa aceasta fenta exceptionala, si anume cea cu interdictiile! Pt ca, atentie: Cei care care au creat aceste noi tipuri de vaccinuri anti-Covrig, pe langa faptul ca sunt diabolici sunt si extrem de inteligenti! La inceput nu vor fi foarte multi oameni care se vor inghesui sa faca vaccinul, pt ca cealalta parte(printre care foarte multi sunt pro-vaccinisti) isi vor spune: nu fac vaccinul acum, ii las pe altii sa-l faca, iar daca in 2-6 luni marea majoritate dintre ei nu vor avea simptome serioase, atunci o sa-l fac si eu, pt ca doar nu sunt nebun sa ma supun atator interdictii si suprimari de drepturi ! Evident, asta va fi cea mai mare eroare a lor, pt ca aceste tipuri de vaccinuri au fost in asa fel setate, astfel incat bolile autoimune pe care le vor declansa in cascada(datorita modificarii/editarii unor secvente de ARN) sa apara abia la vreo 2-3 ani de la vaccinare, facand din restul vietii vaccinatului un adevarat IAD!

  • Dle Palada mai usor la deal cu insultele …. va aduc aminte ca toata floarea cea vestita a conducerii actuale a PSD-ului are la baza baietii veseli din padurea SNSP-ului cu tresele tatuate pe piele.
    Vorba ceea din filmul “Cenusa Imperiului” : “Du-te Dica , du-te iute!”.

  • Si guvernul dak nu se conformeaza ordinelor de afara nu mai primeste fonduri imprumuturi etc.