Analize și opinii

Mirel Palada: “Prea multă libertate și bunăstare strică. Stați în cotețele voastre. Slava!”

Fără centrale de apartament? Fără. Slava!
Fără îngrășăminte chimice în agricultură? Fără. Slava!
Fără carne de porc și de vită? Fără. Post și rugăciune. Și neapărat făină de greieri. Slava!
Fără motoare cu combustie internă? Evident că fără. Slava!
Doar cu certificate verzi, dacă vrei să călătorești în străinătate? Evident. E criză. De ce vreți voi să vă fîțîiți așa, de capul vostru? Prea multă libertate și bunăstare strică. Stați în cotețele voastre. Slava!
Libertate de expresie? Ce e aia? Doar varianta oficială e adevărată. Cetățeni, controlați-vă nevoia de a ști lucrurile. Nu fiți primitivi. Nu aspirați să aflați adevărul, vi-l spunem noi. Restul e fake news. Vreți să moară gîndacul de stepă? Vreți să se supere Sfînta Greta Trotineta? Vreți să cîștige Putin? Nu vreți. Stați naibii la locurili voastre. Slava!
Stau și mă întreb. Ce vor ăștia de la UE? E ca în bancul ăla: dar cu cianură ați încercat?
Generațiile care au prins comunismul își aduc aminte cu siguranță atmosfera acelor vremuri. Alimentație rațională. Austeritate. Benzina pe cartelă, cu rație. Duminica circulau pe rînd mașinile cu soț și mașinile fără soț. N-aveai voie să-ți tai vițelul. Și, în general, viața era foarte sustenabilă. Adică de rahat. De-aia s-au răsculat românii împotriva lui Ceaușescu. Pentru că rafturile magazinelor erau goale. Doar creveți vietnamezi.
Ce-o să vă mai placă. Istoria riscă să se repete. Doar voi încă nu știți asta. O să fie. O să fie.
Ghinion. Slava!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Maestre, ai uitat figura cu circulatia interzisa pe motiv de zapada, pina prin luna mai.
    De asemenea ai uitat sa spui DE CE ajunsesem in situatia aceea, fiindca nu cred ca vei pune toata raspunderea in circa celor care nu se mai pot apara, ei fiind omoriti in ziua de Craciun la infamul zid al cazarmei(deci al armatei TRADATOARE) din Targovistea crimelor(si Domnul Tudor tot acolo a sfirsit).
    Deci ?