Analize și opinii

Mirel Palada: „Pe cât de ticăloasă a fost decizia echipei Orban / Iohannis de a favoriza supermarketurile deținute de multinaționale, pe atât de intens a fost oprobriul public”

Subiectul închiderii piețelor este de departe cel mai detrimental pentru actuala guvernare. O decizie absolut cîinească, lipsită de orice fel de dreptate socială ori de urmă de umanitate. La care populația a răspuns cu o furie și o scîrbă pe măsură.

Pe cît de ticăloasă a fost decizia echipei Orban / Iohannis de a favoriza supermarketurile deținute de multinaționale, pe atît de intens a fost oprobriul public. Nu a fost măsură luată de la începerea crizei Covid care să genereze șucăr mai puternic.

Cei de la guvernare și-au dat seama ce cruntă greșeală au făcut și au încercat să dreagă busuiocul. Prea tîrziu. Valul de furie a cuprins deja întreaga țară. Toată lumea, indiferent dacă a pus sau nu piciorul în vreo piață în ultimul timp, este indignată de această decizie cretină.

Este posibil ca incidentul respectiv să reprezinte punctul de cotitură al acestei toamne politice. Un subiect la care nimeni nu s-ar fi gîndit acum o săptămînă a ajuns să fie singurul lucru de care se discută, eclipsînd toate celelalte teme de campanie pe care competitorii politici și-ar fi dorit să le rostogolească spre propriul cîștig electoral.
Ce să-i faci? N-ai ce să-i faci. Se numește karma și produce consecințe. Cînd te doare în cot de oameni și guvernezi cu scîrbă și dispreț, scîrba și disprețul ți se întorc înapoi întreit în freză. Cînd ți-e lumea mai dragă și cînd te aștepți mai puțin.

Ghinion. Să fie primit.

Autor: Mirel Palada

Abonează-te la newsletter