Analize și opinii

Mirel Palada: „Hai, relaxați-vă. Există viață și dincolo de isterie.”

Și țineți minte un lucru elementar. Electoratul USR de fapt reprezintă doar 5% din totalul populației din România. Repet: doar 5%. Sînt niște intenși foarte vocali, care prin istericale acoperă puternic spațiul comunicațional și ți se pare că sînt foarte mulți. E ca în poezioara aia pentru copii: iată gașca lui Baboi, dai în unu’, țipă doi.
De fapt, useriștii sînt doar 5% din românii adulți. În mod constant atîția apar atît în sondaje, cît la urne. Acuma, mai nou, chiar au început să se erodeze, să alunece sub 5%. Nu sînt pe creștere, din contră. Pînă și ai lor au început să se sature de trăirismele piticilor de grădină.
Useriștii, tefeleii în general, de fapt nu reprezintă nici pe departe o voce majoritară, un curent semnificativ în societatea românească. Sînt doar niște bieți iresponsabili isterici care se dau cu fundul de pămînt și zbiară. Ca niște copii răsfățați ce sînt.
Pe lumea asta există mult mai mulți români întregi la cap, cu bun simț, care suferă de un singur păcat, altminteri un păcat cît se poate de respectabil: nu consideră necesar să urle. Nu li se aude vocea. Tac și îndură. România profundă, care lasă de la ea și e îngăduitoare și nu are chef de harță.
Aceștia, nefiind vocali, considerăm că nu există. Din contră: ei sînt majoritatea. Ei reprezintă adevărata Românie.
Hai, relaxați-vă. Există viață și dincolo de isterie.
Ghinion.