Analize și opinii

Mirel Palada: Europa într-o sută de ani

E mare frăsuială de ceva timp cu ecologismul și cu sustenabilitatea.
Vai, săriți, dezastru. Oamenii omoară natura. Să salvăm natura, chiar în detrimentul oamenilor.
Ursul e mai important decît omul. Gîndăcelul de stepă și liliacul și corbul sînt mai importanți decît autostrăzile care aduc dezvoltare și bunăstare.
Să oprim sufocarea urbană. Să nu mai dăm voie să se construiască. Să-l slăvim pe cvasi-t*mb*lul salvator mesianic de Nicușor Dan.
Să nu mai tăiem copacii. Să interzicem sobele din casele oamenilor. Nici centralele individuale de apartament nu sînt bune.
Și să nu uităm: doar mașini electrice. Tot ce e hidrocarbură fosilă e satanic. Să ne încălzim de la vînt și să ne luăm energia de la soare. Pompe de căldură. Mai puneți o haină pe voi.
Mîncați prea multă carne. Vacile se bășesc, deci să interzicem bășinile vacilor. Gata cu îngrășămintele chimice. Satana, satana. Înapoi la Evul Mediu. Confiscați terenurile agricole de la fermieri, transformați-le în pîrloagă, să zboare dropia peste ele.
Gata cu zborurile cu avionul. V-ați învățat cu turism de massă, răsfățaților, cînd de fapt nu e de nasul vostru. Veneția se sufocă, Barcelona la fel. Gata, simplu. Control și comunism. Introducem cote zilnice de vizitatori și interdicții.
Interdicții peste tot. Un socialism de planificare forțată și de inginerie socială autoritariană. Bruxelles-ul știe mai bine. Voi sînteți primitivi. Prea mult viol la natură.
Să vă povestesc ce se va întîmpla, de fapt.
Principalul prieten al progresiștilor ecologiști nu este nici propaganda, nici miliția cu care ei forțează lucrurile să se întîmple.
Nuu. Principalul prieten al ecologiștilor comuniști este demografia.
Europenii nu mai fac copii. Și atunci, simplu. În două-trei generații, natura își va reveni din violul de acum. Se va regenera și își va recăpăta în mod firesc, organic, spațiile cucerite pînă acum de oameni.
Ursul și corbul și gîndăcelul de stepă și liliecii își vor recăpăta ascendentul asupra oamenilor dintr-un motiv foarte simplu. Nu mai facem copii.
Deci simplu, elementar. Nema presiune populațională. Deci doar bătrîni nevolnici, care nu vor mai fi în stare să facă rău animăluțelor.
Ursul va intra în curte nestingherit și va sfîșia pensionari fără opreliști. Cine să-l mai oprească? Cu toții vom fi bătrîni. Ce babă ori ce moș sînt în stare să se pună cu ursul?
Stepa și pădurile și alte tipuri de ecosisteme se vor extinde în spațiile agricole care acum sînt violate de monoculturile intensive.
Îngrășăminte chimice nu vor mai fi, pentru că nu va mai avea cine să le producă și mai apoi să le împrăștie pe cîmpuri.
Orașele se vor depopula de la sine. Mai ales acelea sub o anumită dimensiune critică, să zicem cincizeci de mii.
Natura va veni înapoi să-și întindă tentaculele de curpen peste blocurile în paragină. La fel cum se întîmplă acum în zona de excluziune de la Cernobîl.
Cine să mai bage lemne în sobă? Cine să mai taie lemnele din pădure? Cine să mai scoată gazul și țițeiul din străfundurile pămîntului?
Astea sînt strădanii de oameni tineri, care au poftă de viață. Europenii au renunțat deja la această poftă de viață. Europenii acum sînt o sectă ce propăvăduie utopia non-umană. Anti-umană.
Și care chiar se va întîmpla. Dar nu din motivele clamate de ei.
Într-un secol, generațiile viitoare se vor ruga cu cerul și cu pămîntul de ingineri să lase reticența ecologică deoparte și să treacă înapoi la exploatarea resurselor.
Va fi prea tîrziu. Nu vor mai fi ingineri. Cel puțin nu ingineri europeni.
Pentru că aici vine a doua năpastă ce va să se prăvale asupra nevolnicei de Europă. Popoarele non-indo-europene.
Neo-migrațiile de secol XXI și mai ales de secol XXII.
Natura are oroare de vid. Societatea are oroare de vid. Unde scad unii, că nu mai fac copii, vin alții, să umple golul populațional. Alții care fac copii și au poftă de viață.
Într-un secol de aici încolo, Europa va fi sub asediul din ce în ce mai amenințător al invaziei non-indo-europene.
Invazia deja este pe cale de desfășurare.
Una tăcută în interior. Căci imigranții din ziua de azi deja fac mai mulți copii decît mofturoșii de europeni.
Și una dinspre exterior. Cu fiecare barcă de imigranți care trece Mediterana și-și leapădă zecile, sutele de suflete pe malurile europene. Zilnic alte zeci. Zilnic alte sute.
Deci stați liniștiți, progresiștii mei autoritarieni care vreți să interziceți viața de acum, întru gloria unei utopii ecologiste viitoare. Realitatea nu are milă. Realitatea vă va face pe plac. Viața de acum nu va mai fi.
Europa va dispărea, la fel cum a dispărut Bizanțul acum cinci sute de ani. Europenii de acum vor fi înlocuiți. Și pașnic, insidios, prin diferențialul demografic. Și prin conflicte pline de sînge și de suferință. De cine? De către noii locuitori ai Europei, cu mai multă poftă de viață decît nevolnicii de acum.
O să fie bine. Natură și non-indo-europeni. Exact ce-și doresc utopicii de azi. Urșii vor fi vînați de alții, care n-au grijile noastre utopice.
Popoarele care vor să moară merită să moară. Își merită soarta. La coșul de gunoi al istoriei cu ele. Europenii merită tot ce e mai bun. It is known, khaalesi.
Ghinion.