Analize și opinii

Mirel Palada: “E interesant felul în care PSD ține cu tot dinadinsul să piardă Sectorul 2”

E interesant felul în care PSD ține cu tot dinadinsul să piardă Sectorul 2. Pardon, să fim exacți: *și* Sectorul 2. *Pînă și* Sectorul 2.
De ce spun asta? Pentru că, din surse credibile, aflu că se insistă să se renunțe la Dan Cristian Popescu, singurul candidat care are șanse cu adevărat să-l bată pe actualul primar Mihaiu.
Acesta se dorește să fie schimbat cu Rareș Hopincă, un politician mult mai puțin cunoscut, care mănîncă bătaie rău de tot de la Mihaiu, chiar și dacă ar candida din partea Alianței PSD PNL.
De unde știu de Popescu și de Hopincă? Simplu. Sociopol a făcut sondaje recente pe București, inclusiv pe Sectorul 2. Din care sondaje rezultă clar că Dan Cristian Popescu e singura variantă cîștigătoare. Iar Hopincă stă rău de tot, iremediabil rău de tot.
Întrebarea de o mie de puncte și restul exclamații este simplă. De ce insistă PSD să piardă Sectorul 2? Cui îi convine asta? Că au tras-o pe dreapta pe Firea la Primăria Generală, acolo să zicem că înțeleg dedesubturile politice, luptele între diversele tabere.
Dar să renunți chiar și la Sectorul 2, la ce mama procentelor îți ajută? Cine beneficiază, în afară de Mihaiu, USR și restul cetei de tefeliști anti-pesediști?
Mister. Ceață la mal. Sînt sigur că Pieleanu are un răspuns în această privință. În logica sloganului de marketing: PalaDA, PieleaNU, fiți siguri că o să fie bine. Foarte bine.
Ghinion.