Analize și opinii

Mirel Palada: “Cum supraviețuiește doamnele virgine și angelice la negocierile apocaliptice de co-masare?”

Ce face fetele? Cum supraviețuiește doamnele virgine și angelice la negocierile apocaliptice de co-masare? Vă masați? Vă masați? Atenție, rugăminte, achtung: nu vă masați singuri. Masajul prin noi înșine este condamnat de morala creștină, disprețuit de morala laică tradițională, tratat de manieră ambivalent-depreciativă de către hegemonia simbolică proiectată asupra societății de către behemotul media sistemic și încurajat doar de o minoritate minoră de labagii autodeclarați. Deci nu e bine automasajul, căci provoacă deranj moral, cît și mai ales riscul de scădere sub 20% și mai ales și mai ales rușinea de a te masturba politic de pe locul trei. Cine sare nu ia condamnare. Cine o freacă și ajunge pe locul trei nu mai pupă guvernare. Să mă ierte doamnele pentru recursul la un registru lingvistic specific mahalalei deplorabile. N-am găsit altă rimă.
Deci cum a rămas cu co-masajul? Vă masați împreună, totuși? Pînă la urmă vă faceți servicii reciproce pe bază de respect autentic, I scratch your back, you scratch mine? Ăia nasoi și roșii și corupți și sovietici să vă ajute să vă comasați cu primarii și să treceți de doozeci la sută, iar voi la schimb să lăsați coada în jos și să renunțați la aroganțe și să acceptați candidat comun la prezidențiale, adică aptsolut la întîmplare un candidat redutabil, de la ei, nu de la voi, care începe cu Ci și se termină nu în ucă, ci în acu? Aveți această înțelepciune în voi? Sau nu vă lasă superiorii și o să faceți, totuși, alianță cu prietenii voștri multiseculari tefeleii deontologi rezistenți și purtători de muie în limbaj? Muie roșie, evident, ca să nu creăm confuzii.
Grea alegere. Vă văd deja prinși între două situații de-alea nasoale, ambele de tip lose – lose. Pe de o parte, Scylla automasturbării prin voi înșivă și rușinea de a păți un pocinog care începe cu unu și se continuă cu rebeliune internă, Ciucă pa, Ciucă out, Kovesi in, Iohannis și mai in, după ce Kovesi cîștigă alegerile. Iar voi veți purta pentru șapte vieți galactice stigma politică a continuei trădări. Pe de altă parte, Charybda comasării și coabitării cu primitivii roșii pe care nu îi suferiți, îi disprețuiți, i-ați vrea morți și îngropați, iar acum ironia sorții mai și trebuie să răbdați suferința și rușinea și umilința supremă, ca nasoii să vă fie superiori în procente, mult mai foarte superiori, și să vă scuipe semințe în cap, să vă sucească mîna la spate și să vă forțeze să acceptați spășiți rolul de bulache secund și minor și mîna a doua.
Vai, ce suferință. Vai, ce Scylla și Charybda. Dar ce vă spun eu cuvinte complicate, nu știți voi de-astea referințe telectuale, scila și caribda, n-aveți voi cultura necesară, doar vă dați telectuali în cap, boierii gîndului, elita lu’ pește prăjit cu blazon de partid istoric. Voi, de fapt, sînteți la fel de maneliști și de mediocri și de melteni ca și ăia de-i disprețuiți, în marea voastră scîrbă telectuală superioară. Deci mai încet cu aroganțele de distincție și de nobilitate civică. Nu se justifică. Beți încet, căci conține umilință, suferință, lipsă de putirință și mai ales rușinință. Îmi cer scuze la doamne că inventez cuvinte. N-am găsit altă rimă.
Vă doresc co-masaj plăcut. Comasaj. Comasare. Coabitare. Coenervare. Cotrădare. Iar n-am găsit altă rimă. Ciucă. Ciucă everywhere. Iohannis. Iohannis everywhere. Dar mai ales Kovesi. Kovesi everywhere. Hai, că puteți. Hai, că o să fie bine. Românii merită tot ce e mai bun: Nikușor, Klokotilde, Kovesi.
Slava. Priekrasnîi. Ghinion.

Autor: Mirel Palada