Analize și opinii

Mirel Palada: “Cheia victoriei la Primăria București o dețin liberalii”

Nicusor Dan, presedintele Asociatiei "Salvati Bucurestiul", sustine o conferinta de presa generata de decizia autoritatilor de a demola Casa Rosetti-Solesti, declarata monument istoric de categoria B, in Bucuresti, joi 12 mai 2011. Decizia de demolare a fost luata pe baza unui aviz dat de Directia de Cultura Bucuresti, Ministerul Culturii argumentand ca respectivele corpuri nu sunt clasate ca monumente istorice. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Cheia victoriei la Primăria București o dețin liberalii.
Atenție, să fim exacți în exprimare. Votanții liberali, nu activiștii liberali.
Votanții liberali merg în massă cu Nicușor Dan. Două treimi din electoralul PNL dau cu tifla propunerii de candidat comun, în cazul de față Cîrstoiu, și îl susțin pe Nicușor Dan.
Cît timp Nicușor Dan beneficiază de tot bazinul de votanți USR – unul considerabil în București, în jur de 30% – și de două treimi din bazinul de votanți PNL, aritmetica e simplă. Competiția e încheiată în favoarea lui Nicușor.
Peste toată această realitate structurală, mai vine și tărășenia cu doi candidați separați care amîndoi se adapă din același bazin anti-nicușorist: Cîrstoiu și Piedone. Aceștia își vor împărți conștiincios votanții pe din două, la fel ca un cuplu care taie mobila cu fierăstrăul la divorț.
O să fie bine. O să vă placă. Vorba lui George Gregan. Four more years.
Ghinion.